Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Kuralı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mali yapısı en güçlü olan takım ya da takımlar (Türkiye'de sadece Fenerbahçe)bu kural değişikliğinden öyle bir faydalanır ki bundan sonra senelerce yanına başka takımı yaklaştırmaz. Fenerbahçe'nin bir diğer avantajı ilk 11de direk oynayabilecek 4-5 Türk futbolcuya sahip olması. Iyi yabancılar bulup getirir ve sistem takımı olmayı başarırsa bu dediğimi hep birlikte izleriz. Allah Galatasaray'lilarin yardımcısı olsun. Fenerbahçe'nin gerisinde kalmamak için yanlış üstüne yanlış yapacaklar.
Mesaj tarihi:
Fenerbahçe'nin mali yapısı nerede güçlü, benim tribüncü adamlar bile diyor Aziz içine etti diye asfsd

Yani bir yandan da adam keyfi bir şekilde hep full dolan tribüne bilet satmıyor. Millete atar, gider yapıyor. Store satışları son 10 yılın en düşük seviyesinde, en önemli gelir kaleminden GS-BJK kadar gelir elde ediyor bu yıl vs...

neyine güveniyor orası da ayrı konuda fener'in yolu da yol değil. aziz'le değil diyelim.
Mesaj tarihi:
dinlemedim ben. neyle uğraşmışlar? oyuncu yetiştirilmemesine mi kafa yormuşlar yoksa yabancı sayısını indirmekle meşgulken bir anda serbest bırakmalarına bir açıklama mı getirebilmişler? bence zaman yapılan hamleleri milli takım ve klüpler nezdinde haklı çıkarırsa buyursun, o zaman kelam etsin imparatore.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Yalnız adamlar yine Sabri kontenjanı ayırmışlar, "ilk 18'de bir tane altyapıdan oyuncu şartı" koşarak. Sabri futbol hayatını GS'de noktalar :)

Ki noktalasın zaten, severim Sabri'yi.

Yeniçeri tayfasının da tüm gücü gitti. Öyle t.d. göndermeler oynamamalar falan kalmaz artık. Daha ne olsun?

Yeniçeri tayfasının tüm gücünün gittiği falan yok. Tabii eskisi kadar etkili olamazlar ama hala çok güçlüler.

Yeniçerilerin tek gücü Türk kontenjanında oynuyor olmaları değildi. Adamların hem medyada "törk oyoncosono dögör vörölmöyor" dedirtebilecekleri tanıdıkları, hem de yönetimde "Abi Abi abiii benim hatuna araba aldım kovmayın beni bee" diyebilecekleri kişiler var. Yeniçeriler 1 ay forma giyemesinler Beyaz Futboldan, %100 futbola kadar her yerde onların goygoyu donecek. Hem medya nemalanacak hem de oyuncular. Sezon sonunda Galatasaray'ın yabancı forvet transfer etmesi gibi bir durum söz konusu dahi olmayacak.

AHA buraya yazdım.
Mesaj tarihi:
KuddusiMavra said:

Mali yapısı en güçlü olan takım ya da takımlar (Türkiye'de sadece Fenerbahçe)bu kural değişikliğinden öyle bir faydalanır ki bundan sonra senelerce yanına başka takımı yaklaştırmaz. Fenerbahçe'nin bir diğer avantajı ilk 11de direk oynayabilecek 4-5 Türk futbolcuya sahip olması. Iyi yabancılar bulup getirir ve sistem takımı olmayı başarırsa bu dediğimi hep birlikte izleriz. Allah Galatasaray'lilarin yardımcısı olsun. Fenerbahçe'nin gerisinde kalmamak için yanlış üstüne yanlış yapacaklar.

abi mali yapı güçlü diyorsun da, kulüp götünü yırtıyor 1 milyon üye projesi için.yanlış bilmiyorsam bu aylarda tahvil ödemeleri var.
Mesaj tarihi:
Evet mali yapısı çok güçlü o yüzden 1 milyon üye için kapı kapı geziyor. yarım sezonluk kombine çıkarıyor vs.

Şu futbolda kara para aklama bu kadar cazip olmasa görürdük mali yapısı güçlü FB'yi.

Ayrıca bu kadar rezil bir TR oyuncu havuzu var iken bu yabancı kuralı FB'nin çok işine yarayacak. Malum takımda 30+ yaş futbolcu sayısı ortada. Kadro revizyonu daha rahat olacak.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Futboldan anlamayan ve izlemeyen biri olarak haberlerde sunu gordum, merak ettim. Size soruyorum.

Borcu olan takimlar yabanci oyuncu transfer edemeyecekmis. Nasil oluyor bu tam olarak, etkileri ne olacak?
Mesaj tarihi:
arcane said:

dinlemedim ben. neyle uğraşmışlar? oyuncu yetiştirilmemesine mi kafa yormuşlar yoksa yabancı sayısını indirmekle meşgulken bir anda serbest bırakmalarına bir açıklama mı getirebilmişler? bence zaman yapılan hamleleri milli takım ve klüpler nezdinde haklı çıkarırsa buyursun, o zaman kelam etsin imparatore.

baya ilk okuldan itibaren kac saat oyuncuyu calıstırmak gerekiyor avrupada bu kac saat bizde kac saat, kac yasında baslamalı, ilk orta lise ogretimin futbolcu bursu vericek okulların pilot calısmaları var mı, yetistiriciler kac para alıyor bu sartlarda calısırlar mı, yetistiricilerin formasyon eksikleri nasıl giderilirden baslıyor konusma zaten. Hic yabancı sayısı su olucak bile demiyor galiba 2 saat falan boyunca.

Yabancı sayısı degistirmedeki en buyuk hedefi oyuncu ihrac etmeye koymuslar gibi. Futbolcuların kuluplerde "turkiyede 9m e satana kadar otur surda" seklinde curumesini onlemeyi ve kuluplerin ilk 11 de zorunlu olan turk sayısını tamamlamak icin pasaporta bol keseden para vermesini onlemeyi tasarlamaya calısmıslar. Zaten ilk 18de 1 alt yapı oyuncusu zorunlu olucak. ilk 28de 2 alt yapı 4 tane "turkiyede yetismis oyuncu" zorunlu olucak sanırım. Turkiyede yetismis oyuncuyu da 15-21 yas arası min 3 senede turkiyede oynamıs oyuncular olusturucak. Bu detayları tam anlatmadılar ama boyle cok satır aralarında falan yakalanabilen seyler vardı.

Bir de zaten 14 yabancı 10 turk yapamıyosun. Takımda 14 turk olmak zorunda. min turk kotası var takımda yani. Ve finansal olarak basarısız olan takımların transfer yasagından/lig dusmeye kadar cezalandırılacagını falan acıkladılar. Yani 14 turku tamamlıyım diyip paraları dagıtırsan ertesi sene aynı ligde olmayabilirsin bile. Tabi kuluplere bir zaman tanıyıp toparlanmasına izin verip sonra cezaları kesicez dedi. TFF denetlemezse bu soylenenlerin hic bir anlamı yok diyip baya TFF ye de giydirdi arada.

Baya uzundu ve fena degildi iste konusma. Ben "projemiz var bunu da uygulayacagız" lafını seven biri degilim %99 olmaz cunku o projeler ama cogunlukla hedefleri yanlıs yerlere koymamıslar.

Ayrıca bu turk sınırından besiktastan cok galatasaray zarar etti ulan sag bek e 15 milyon euro verdik turk olmak zorunda diye hic bir galatasaraylı aglamıyor e bizim paralarımız yatırımlarımız diye. O yuzden "yabancı sayısı azaltılacaktı bir pilan yaptık cok zarar gorduk" komik geliyor. Sampiyonlar liginde oynatabilmek icin hazır oyuncu almak zorunda olan takımların gordugu zarar nolucak peki? Zararın bir yerinden donuluyor. Ve zaten iyi turklere hala ihtiyacın var. İyi turkleri oldugu icin mutsuz olan takım olması garip.
Mesaj tarihi:
tum bunlari soyleyen adamin bilimum u19 u21 uXX milli takim teknik direktorluklerine kendi eski ogrencilerine getirmesi, daha sonra bunlara gelen ilk kulup teklifinde "tabi git kocum aslansin cCc" diyip izin vermesi bu soylediklerinin hepsinin lafta kalacaginin gostergesi.
Mesaj tarihi:
FT yine "doğruları konuş, ama yapma" temalı konuştu orada. Hak veriyorsun tamam ama yaptıkları ile eşleştirince sie git diyorsun.

Bayağı çekişkili şeyler vardı.

Elit futbolcu geyiği aklımda kalmış ama, elit oyuncu en az 6 sene forma giymeli sonra olur, gençlere erkenden forma vermek gerek vs. dedi. Ee arkadaş sen verdin mi? Milli takıma bile hak eden genci çağırmayıp dinazorlarla oynuyorsun. GSde de halin belli, zorda kalmasan Semih'i oynatmayacak ve çocuk ortaya çıkmayacaktı.

Onu bırak Götze örneği var. 22 yaşında DK'yı da alarak kazanabileceği her kupayı kaldırdı. Prof futbol yaşantısı 5 yıl, elit olmayı çoktan geçmeyi bırak resmen veteran oldu asdfasd 20-23 yaş arasında elit olmuş fazlaca adam var dünyada artık ama beyefendi 6 yıl zaman biçiyor.

Halen çünkü oyuncu yetiştirmenin sadece resmi maçlar, prof olduktan sonra vs. olduğuna inanıyor.
Mesaj tarihi:
Ya aslında elit futbolcu olmayı 10000 saat olarak bicti buna ilk okulda aldıgı beden egitiminden kulubunde aldıgı egitime sokakta oynadıgı topa kadar dahil oldugunu soyledi. Hatırlamıyorum o 6 yıl geyigini belki demistir tabi.

Zaten soyledigi seyler iyiydi uzerinde ugrasılmıs kafa patlatılmıs. Hatta bir ara acık acık ben TFF baskanı olmayı bile kovalarım bunları yapabilmek icin bile dedi. Dediklerini yapar mı? Kısmet. Yaparsa iyi olur mu? Fena olmayacak gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
ya 10.000 saat 6 yıla denk gelmiyor mu? benim matematik zayıfta asdfasd

Edit: maç saati bazında, milli takım ve kulüpler vs. hepsi dahil hesaplamıştım. Ortalama maç sayısına vs. bir kulüpte çıkabileceği... Yoksa 10.000 saat 1.5 yıla denk geliyor.
Mesaj tarihi:
5 yasından itibaren 10.000 saat diyordu FT. yani ilk topa dokundugu/spora basladıgı andan itibaren futbolla ilgili yaptıgı hersey sokakta top oynamak, beden egitimi sınıfı falan dahil. Ki bize komik geliyor da almanyada yılda 80 saat beden egitimi dersi varmıs. 12 sene desen lise sonuna kadar 1000 saat spor eder mesela.
Mesaj tarihi:
olması gereken o zaten, litvanya da falan basketbolcu olacak adamı 5-6 yaşından itibaren keşfedip üstüne düşüyorlar. Potansiyel adaylardan %10 civarında pro çıkartıyorlarmış o isimlerden ki fazlasıyla yetiyor. Bunların %1'i milli takımlık olsa zaten fazlasıyla dolu bir havuzun oluyor. Avrupa da yerel bazda oyuncu sıkıntısı çekmeyen iki ülke var zaten biri Sırbıstan diğeri de Litvanya.

Örnek alınacaksa zaten Orta Avrupa özellikle tam Türkiye'lik model, oyuncu transferlerini bile oradan yapmak gerek yabancıda da işte ...
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Rewendor said:

Yalnız adamlar yine Sabri kontenjanı ayırmışlar, "ilk 18'de bir tane altyapıdan oyuncu şartı" koşarak. Sabri futbol hayatını GS'de noktalar :)

Ki noktalasın zaten, severim Sabri'yi.

Yeniçeri tayfasının da tüm gücü gitti. Öyle t.d. göndermeler oynamamalar falan kalmaz artık. Daha ne olsun?

Yeniçeri tayfasının tüm gücünün gittiği falan yok. Tabii eskisi kadar etkili olamazlar ama hala çok güçlüler.

Yeniçerilerin tek gücü Türk kontenjanında oynuyor olmaları değildi. Adamların hem medyada "törk oyoncosono dögör vörölmöyor" dedirtebilecekleri tanıdıkları, hem de yönetimde "Abi Abi abiii benim hatuna araba aldım kovmayın beni bee" diyebilecekleri kişiler var. Yeniçeriler 1 ay forma giyemesinler Beyaz Futboldan, %100 futbola kadar her yerde onların goygoyu donecek. Hem medya nemalanacak hem de oyuncular. Sezon sonunda Galatasaray'ın yabancı forvet transfer etmesi gibi bir durum söz konusu dahi olmayacak.

AHA buraya yazdım.

İstedikleri kadar goygoy dönsün, devrearasında şutlarlar takımda huzur kalır. Muhtaç değilsin çünkü artık yeniçeriye, yerine yabancı oynatabiliyorsun.

Takımda gruplaşma mı yapıyor, huzursuzluk mu çıkarıyor, oynatılmayınca milleti mi fişekliyor? Koy kapının önüne.

Eskiden olsa Selçuk'u yolla Burak'ı yolla, Hakan'ı yolla, e kimi koyacan yerlerine? derdik, artık sıkıntı olmaz, yabancıyı yapıştır.
Mesaj tarihi:
fizban said:

hayda simdi bi de kara para mi akladik?

sorma ya!
aziz yıldırım'ı içeri attıranın cemaat olduğunu bilmesek paralelin oyunu bşile diyecekler fenerbahçeye.
belki de diyenler vardır, kim bilir?
Mesaj tarihi:
1 milyon üye kampanyasının nesi kötü ki?
Aziz Yıldırım(ulan yine bana adamı savunduruyorsunuz)klübün her şart altında düzenli ve ciddi miktarda gelir girdisi olması için böyle bir proje yarattı. İyi de yaptı.
Sahi galatasaray'ın veya beşiktaş'ın üye sayısı kaç? kötü mü olur aidatlarını düzenli olarak veren, hadi düzenliliği boş ver sadece üye olurken bile adam başı en az 500 Lira nakit para veren 2şer milyon üyesi olsa Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın?
  • Yeni Oluştur...