Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok kanımızın ısındığı bi kedi gördük yolda ama?

Drall

Öne çıkan mesajlar

Alışır ya biraz. Benim kediyi ilk aldığımda 2 aylıktı. İlk gün pek yanaşmadı ve tuvaletini, mama yerlerini falan gezerken hep kafasını aşağı yukarı sallıyordu. Sonra benim yanıma yaklaşmıyordu ama gece olduğunda uyurken sürekli üstümde geziniyor ve uyuyordu. Odana al bir süre, aynı oda da yatın. Alışsın kokuna ve sana.
Sosyal ağlarda paylaş

http://i.imgur.com/7PXGjG5.jpg?1

şöyle bir şey dikkatimi çekti patisinde, biraz pütürlü gibi. bugün dolu yağdığından götüremedim veterinere ama bunun mantar olma ihtimali var mıdır? yoksa nasır misali bişey midir acep?

bi de tüylerinde pire cesedi olduğunu tahmin ettiğim siyah nokta nokta şeyler var, onları nasıl temizlerim? fırçalayayım mı yoksa kedi kendi kendine azaltır mı onları yalaya yalaya?

bu arada buralarda veterinerler "gelin bakalım sevgili cihangirliler" modunda, bu yakınlarda ucuzca düzgün veteriner bulabilir miyim? yoksa standart bakım için standart fiyat mı geçerli vetlerde? yoksa kaçarımız yok iki aylık kykyı bırakıcak mıyız veterinerde?
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten götürücem veterinere karma aşı için, ama işte veterinere gittiğimde aaaa bu pire cesetleri için 135 liralık şu ilacı, ön patilerindeki bu çok nadir mantar enfeksiyonu için şu 600 liralık ilacın 2 şişesini kullanacaksın derse du bakalım orda bu mantar her kedide olur ve ilacı 30 liradır, pireleri de suya tutsam geçer adam mı tikiyon diyebilmek için soruyorum(örnekler gerçekle ilişkisizdir), buradaki veterinerlerin kirası çok fazla çünkü :)

fotodakinin aynısı iki patisinde de var bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

o pire cesedi diye tahmin ettiğin şeyler büyük ihtimal pire boku. uğraşma onlarla. kedilerin inanılmaz bir kendini temizleme yeteneği var. yapman gereken pireden temizlenmesini sağlaman. o da (gördüğm kadarıyla yaşı müsait, vet zaten bilir) ense damlasıdır. damla için yaşı küçükse de pire tozu var, o da çözer.

patisinin altı yara bile olabilir, kabuk bağlamıştır vs. mantar da olabilir tabi ama hekim muayenesi şart tabi. buradan ne desek boş. tedavi zaten söyleyemeyiz.

bir de yıkayıp falan etme. havalar sakat, yaşı küçük vs. pireden falan temizlenince kendisi pırıl pırıl çıkarır tüylerini birkaç günde. eğer dışarıda çöplerde falan yatmışsa, üstü başı çok kokuyorsa falan hafiften nemli bezle tüylerini silmeyi falan deneyebilirsin ama yıkamak ancak çok umutsuz bir kirlilik durumunda olabilir. fön makinasıyla kurutmak falan kediyi çok korkutacağı için bu mevsimde bu yaşta riskli yani.

bi vet görsün hele, iç dış yıkaması yapılsın, acil aşıları yapılsın... herşey yoluna girer yavaş yavaş.
Sosyal ağlarda paylaş

yok zaten yıkamayı seçenekler arasında bile sunmamıştım :) ense damlasını ve iç parazit hapını dün kediciabla yaptı, haftaya da kalanını yapıcaz. damlayı tekrar yapıcaz mı onu hatırlayamıyorum ama yapmıcaz sanırım, tek doz yetiyo de mi damla? sormiyim yarın kadına dinlemiyon mu sen beni der :)

pati için de karma aşıyı yaptırmaya götürdüğümde gösteririm, bana yara kabuğu gibi göründü hissi, mantar hastalıkları daha bi deriyle bir oluyodur diye düşünmekteyim ama işte veterinere sorcaz bakalım.

lol patiden bi link buldum araştırırken
Sosyal ağlarda paylaş

Patisindeki resimden anladıgım kadarıyla önemsiz,bepanthen pomatla birkaç güç muamele edin,büyük ihtimal geçecektir(furacin pomat varsa karıstırırsanız çok daha ıyı olur).Kediyi yıkamaya bu havada sokarsan kesin böbrekleri hasta edersin,enseye damla seklınde dış parazıt ılacını sıktırın,zaten ilacı deri emecek ve tüm pireler ölecek,onlarıda kedi tek tek halleder.enseye tek uygulama yeter pire için.
Sosyal ağlarda paylaş

sargıya gerek yok,sadece iyileşmeyi biraz hızlandıracagız ve furacınle mikroları baskılıycaz.tadı berbat oldugundan kedi ilk dil darbesınden sonra bırakıyor.Seninki sadomazoşistse,kendiliğinden kendi üstüne yapısan renkli bandajlar var eczanede falan var,ondan yapabılırsın,elastık ,sudan etkılenmez,deriye yapısmaz vsvs ama gereksiz cogu zaman
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya furacin+bepanten patlatırım yarın. evde bi tek silverdin var şu anda, onu sürsem de olabilir mi ki, kedide kullanımında sakınca var mı biliyo musun? yoktur gerçi muhtemelen. geçenlerde kediciabla çişini yaparken ağlayan bi kediye deneysel çalışıp siproyu 4e bölüp vermiş kedi düzelmiş sfdg

neyse ya da acelesi yok, furacinle bepanten de bulunsun zaten evde alayım yarın.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

abi ben de aldım bi kedi eve, 45-50m2 falan işte ev bilion. balkona koydum kumunu pislik olmasın ortalık diye kapıyı da aralık bırakıyodum. şimdi epey bi soğuklar başladı nasılsa sıçmaz diye kapadım 1-2 gecedir hayvancağız ciyaaak diye bağırdı uyuyom flaan ne diyo bu ya dedim sonra osuruk sesleri geldi uyanıverdim bırakmış salonda halıya hayvan napsın. temizledim hemen halıyı makineye attım falan. kedi bi mahcup böyle etrafımda dolanıp duruyo yazık miyav miyav. affettim kızmadım keretaya. ertesi gün gene kapatıvermişim bu sefer gözümüzün önünde yatak odasına bıraktı fdsfsas. neyse yani küçük evde zor kedi. alışıyon da bi. kolay gelsin ne diyim

Bugün salonun kapısını kapalı unutmuşuz, yorganın üzerine sıçtı hayvan. Bi de sonra yorganı buruşturup üzerine örtmüş kakanın... sonra her şeyi makineye attık, sildiğimiz peçetenin bi parçası kılıfta kalmış her şey iyice berbat oldu bütün nevresimler çarşaflar peçete tortusu içinde. Sanırım yeni sipariş ettiğim tuvalet gelince salona koycam kış boyu, kapıyı hep açık tutunca çok soğuk oluyo oda

Bu kerata hala mırmır değil ya, alıp kucağıma koyarsam koltukmuşum gibi oturuyo üzerime, ama kalkıp bize geldiği hiç olmadı hala :(
Sosyal ağlarda paylaş

ben hiç kapalı kum kabı kullanmadım. kullanmayı da düşünmüyorum. ayrıca kaplar, en çok vakit geçirdiğimiz salonda duruyor. topaklanan kalın kokusuz kum kullanıyorum. temiz tuttuğunda koku sorunu olmuyor. neden açık kap? niçün en çok vakit geçirilen oda diye sorarsanız; 2 erkek kedim, idrar yollarında kum sorunu yaşadılar bir sene arayla (2008-09) ve veteriner, erken farkına varışımızın, kedileri sonu ölümle bile bitebilecek olan büyük eziyetlerden kurtardığını söyledi. geç kalınsaymış, hayvana çok acı verecek sonda olayına girilmesi gerekirmiş, daha da geç kalınsaymış, dediğim gibi hayvanı kaybedebilirmişiz. erken fark etmemizde, her ikisinin de çiş yaparkenki zorlanmaları, hatta çiş yapamamaları oldu. dolayısıyla kapalı kap kullansanız bile, elinizden geldiğince idrar olayında sıkıntı olup olmadığını kontrol etmeye çalışın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...