Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok kanımızın ısındığı bi kedi gördük yolda ama?

Drall

Öne çıkan mesajlar

İyi günler öncelikle herkese. Kedi ufak, siyah, parlak ve uzun tüylü bişeydi. Ufak derken minicik ufak değil de, büyüme yolunda birkaç adım atmış ama hala ufak bişeydi. Kedi cihangirdeydi, sevdik falan sonra saldık gitti yol kenarında birisinin verdiği ıslak mamayı yedi. Bizim evse otuz metrekare. Kediye ısındı kanımız, hava da soğuk falan ama kediyi de alıp küçücük eve hapsetmek inanılamo bir bencillik gibi geldi o an, bıraktık o yüzden. Ordaki bi esnaf da bu kendi kendine yaşıyo zaten dedi. Ama yine de bir sorayım dedim, 30 m^2 evde bir kedi, gündüzleri tek başına çok sıkılır mı? Biz de cihangirde oturuyoruz ve ev yerden yüksekte,hayvan sokaktaki özgür kedileri görüp görüp depresyona girer mi,kendini açık bulduğu her camdan aşağı atar mı? Bi de kız arkadaşım tozlu yerde durdu mu anında tıkanıyo, ve daha önce hiç bi hayvan beslememiş. Tozda tıkananların hayvan tüyüyle bokuyla püsürüyle tıkanma durumu da oluyo mu bu konuda tecrübeli olanınız var mı? Bi kedi uğruna kızı antİhistaminik bağımlısı etmenin alemi yok, değmez direkt sdf

Bi de kedinin aylık/yıllık/eve ilk almadaki masrafları nelerdir? Kaç paradır ki yeaa diye bi düşünce sardıydı gündüz ama tabi kaç paradır bi öğrenelim şimdiden de, on göre bir gün bu kediyi ya da başka bir kediyi eve 3.alacak gibi olursak hayvana sokaktakinden daha dandik bi hayat sunacaksak hiç durdukyere üzmeyelim ne hayvanı ne kendimizi burda.sokak kedilerine yemek artıklarımızı vermeye devam edelim
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalıktaki kıyafet dedin, şöyle eve bi göz gezdirdim ve boşver yeaaa kediyi dedim sdf

Eyvallah. Çok sevesimiz geldi mi kasaptan üç liralık tavuk ciğeri akar madem. İyi ki tutmuşuz kendimizi bugün bi anlık gazla zor olurmuş hakkaten. Eve aldın mı da geri salınmaz hayvan sonuçta, oyuncak mı bu
Sosyal ağlarda paylaş

Küçük evde biz de fazla mantıksız olduğuna karar verdik ya. Teşekkürler yorumlar için, gazımız söndü. Hayvan sokakta daha mutlu burda, gerçi arabalar ve çok iri kediler arasında biraz surviver hayatı yaşıyolar ama olsun, ilk bebekliği atlatanı sağ kalıyo genelde. Bu da atlatmış zaten ilk bebekliği
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Ortalıktaki kıyafet dedin, şöyle eve bi göz gezdirdim ve boşver yeaaa kediyi dedim sdf

Eyvallah. Çok sevesimiz geldi mi kasaptan üç liralık tavuk ciğeri akar madem.

haşlamadan vermeyin yalnız. çiğ verirseniz, iyilikten çok kötülük yapmış olursunuz hayvana. iç parazit, özellikle küçük kedilerde ölüme bile neden olabiliyor. bir de insanlar mama verip, su koymayı akıl edemeyebiliyor. evdeki yoğurt v.s. kaplarını biriktirip, evden her çıkışınızda bir küçük su şişesiyle çıkarsanız, hayvancıkların su gereksinimine katkıda bulunmuş olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Evet evet haşlayıp veriyoruz biz de çiğ vermiyoruz, suyunu da soğuyunca indiriyorum hatta onu bile içiyolar bazen. Buraların kedici ablası var bi tane sularıyla ilaçlarıyla ameliyatlarıyla vs o hep ilgileniyo sağolsun

(tu)

şu kedilere devamlı mama-su veren insanları gördüğünüzde, ''oh oh, kediler bakılıyor, besleniyor burada'' demeyin. o insanların yeteceğim diye öylesine canları çıkıyor ki anlatamam. (kendimden biliyorum) ne olur destek olun, yardımcı olun olabildiğince. zaten tek bir kişinin o kadar hayvana bakabilmesi ekonomik, fiziksel ve de ruhsal açıdan olanaksız. canını dişine takıyordur da işte, başkalarının da sokak hayvanlarını sahiplendiğini görmek ona biraz nefes aldıracak, çok ta mutlu edecektir inanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Somon said:

valla gunde 50 kopek besloyorum ben ayda benzon mama su vet masrafim besyuz sekizyuz civari bazen fazla bazen az bu ay cok oldu n gundur makarna yiirum parasizliktan yinedr hayvanlara mama aliyorum destek olun bana

zipzip te aynı durumda. bayağı insan var forumda sokak hayvanları için emek harcayan. ben de onlardan biriyim, ama müthiş zorlanıyorum. bakan insan sayısı artsa, devlet, belediyeler, sivil toplum kuruluşları konuyu ciddiyetle ele alsa...hayal ne yazık ki...
Sosyal ağlarda paylaş

kumunu balkona koyabilirsin. ithal kum ile koku olayini da engelleyebilirsin.

30m2 kedi icin dar ancak belli saatlerde giris cikisa alistirirsan ve tasmalarsan (goturmesinler yanlislikla diye) yari sokak-yari ev yasamaya alisirsa sorun olmaz.

sabah cikarken disari birak, aksam seni kapida bekler, gelis saatini bilir, seninle iceri girer. gece boylece kapali yerde uyur. mama icin de eve girdiginde bir yarim kap vereceksin, sabah bir yarim kap cikmadan once vererek gunduz disaridan beslenmesine de engel olacaksin.

bu tur bakilan cok kedi gordum.

ic,dis parazit riski daha fazla tabi bu sistemin. daha bir dikkat etmeniz gerekecek. bir de disarida kavga ve araba yaralanmalarinda o halde eve dondugunde uzuleceksiniz biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...