Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Yüksek lisans yapmayı planlıyorum da -malumunuz bedelliyi tutturamadık, göt sıkıştı yan yollara başvuruyorum.- İstanbul Üniversitesi'ndeki birkaç bölüme başvurdum. Ales sözel puanım 84, İÜ ingilizce sınavı puanım 76.25, lisans diploma notum 76. Lisansı radyo sinema tv'de bitirdim. Yükseklisansın bahar yarıyılına radyo sinema tv bölümü için kontenjan açmamışlar, açsalardı direk onu ekleyecektim de olmadı. Şimdi eklediklerim, Eğitim Bilimleri enstitüsü - Sosyal bilimler Sosyal Bilimler enstitüsü - Genel Türk Tarihi Fen bilimleri enstitüsü - Bilgisayar mühendisliği (sözel puanıyla seçebiliyorum bunu çok ilginç) öncelikle sorum şu; sırf seçebildiğim için 3 tane bölüm seçtim. Bunun bi eksisi olur mu? aynı üniversite, ama farklı enstitüler. Eğer sıkıntı çıkar, mülakatta "gardaş niye böle bi sürü alakasız bölüm seçmişsin, ne istediğini bilmiyon mu?" derlerse sileyim. İkincisi, Sinema TV öğrencisi olduğum için seçtiğim bölümlerle ilgili hiçbir fikrim yok. Mülakatta ne diyecek bu adamlar? Ne işler yaptım, neler okudum ettim bunlar mı sorulacak yoksa bölümle alakalı sorular mı sorulacak? Eğer öyleyse hiçbir cevap veremem muhtemelen sdfg bu durumda girme ihtimalim ne olur? Üçüncüsü, velev ki girdim. Kaç sene uzatabiliyorum? Çünkü dediğim gibi amaç askerliği ötelemek. O yüzden uzatabildiğim kadar uzatıp en sonunda da bitirmeye çalışıcam. Bitirdikten sonra da tecil hakkım doğuyor mu bi de. Önceden önlisans bitirmiştim, 2 sene tecil etmiştim, 1. senesinde lisans kazandım, lisans bitti tekrar tecil ettim. 2015 eylül'de bitiyor tecil. Aklıma başka sorular geldikçe sorarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 paran varsa parali verene gir..yoksa tanidik ogretim uyesi bul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 İşletme oku bence. Paran varsa MBA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 tezsiz yüksek lisans çok pahalı ya. yüksek lisans yapınca askerlik komple kalksa verirdim de yani 1-2 yıl ertelicem diye o kadar para vermem asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 istanbulda antin kuntinlerde ole de ..hele bir acil anadoluya..yari fiyatindan ucuza vardi bir suru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 ben doktora ıkınmıştım biraz yazın. marmara, itü, istanbul üni falan. mba yapmıştım, lisansta da 3 tane işletme dersi almıştım. doktora mülakatlarında ve sınavlarında hayatımda duymadığım teoriler falan sordular, apışıp kaldım. doktorada harbiden bi bok yapmaya gelen ve çalışan insanları alıyorlar :D yükseklisans ise kolay ama işte onda da çok fazla kişi başvuruyor, sıkıntı orada. girmesi kolay alsında işte ama devlet üniversitesinde başvuru sayısı coşuyor, eminim bir sürüsü boş beleş askerlikten yırtmak isteyenlerdir senin gibi. bi de yüksekte sıkabiliyorsun işte "kendimi geliştirmek istiyorum" bilmemne falan diye. doktorada adamları ikna edecek bir nedenin olmalı gerçekten veya harbiden araştırma görevlisi/prof olmak gibi hedeflerin falan olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 arama motoru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 ha bak şeyi dicektim. Şimdi sonuçta amacım belli. Ben mülakata girdiğimde adam gibi dürüstçe "ya agalar bakın böyle böyle, hani tamam yüksek okusam güzel olur hoşuma gider amma velakin böyle bi durum var ve aslında bu yüzden kastırıyorum" mu demeli yoksa sıkıp, "bu bölüme karşı bi ilgim var, ağaç yaşken eğilir, gençken eğitim hayatımda gidebildiğiim kadar gitmek istiyorum bu yüzden yüksek lisans yapmak istiyorum" felan mı demeli? yani ben mülakattaki yetkili abi olsam, biri gelse bana bunu dese, şöyle bi baksam zaten anlarım mevzuyu "hassöekter löean" derim almam. Gerçi dürüst takılan adama da "risk budur kafası öğrencileri vaay senin gibileri severim diyip alacağımı zannediyor HAEÖSSKTÖRT" derdim muhtemelen. ne yapmalı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 abi iste sitsen o tip insanlar alinmaz..tezsiz lerin amaci da o..bir mazeretin vardir kendince ogrenmek istiyorsundur sudur budur..o ise yarar.. simdi tezsiz yl lilari doktoraya da almiyorlar ole birsey cikti o yuzden illa ki paraliya gel derler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Biz dededen atadan yuksek lisans yapariz hep de alir. Sonra sa hocadan Msn iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 3 yere başvurman kötü gözükebiliyor. sorarlarsa ya yanlış yönlendirildim illa seçmemiz söylendi diye yalan söyle yapman gereken de lisans dahil o bolum için şimdiye kadar ne yaptığın, ne yapmak istediğin, o bölüme giremezsen ölürüm hastalığına yakalandığına inandırman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 mesela sosyal bilgiler'e gittiğimde, şunu demeli miyim? "ben aslında Radyo sinema tv mezunuyum ve yüksek lisans tercihimi bu yönde kullanacaktım ancak kontenjan olmadığı için derslerin en çok uyuştuğu ve en yakın bölüm olarak sosyal bilgiler'i gördüm ve burayı tercih ettim" yükseklisans.com da baya iyiymiş teşekkür ettim paylaşım için +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Şunu seçmek zorunda kaldım filan deme hiç. En büyük hayalim burada yüksek lisans yapmaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 2. Siniftan az kullanilmis tezsiz mba devrediyim sana. Bedelliyle gerek kalmadi asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 He bi de yuksek de maks. 3.5 yil uzatma. Ve bunu ilk giriste direkt yapiorlar tumunu tecil. Bitmediyse atilmazsin ama tecil uzatma yapmaz okul. Bir de mezun olursan basvurup subeye 1 yil tecil alabiliyosun lisans sonrasi alinan 2 yil gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 askerlik için tek adres Ahmet Yesevi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 askerlik için sakarya uzaktan öğretim master Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Bokunuzu yiim beni alind de bunu derkende gozden 1-2 damla yas akit kucuk emrah moduna gir istanbulda brn yalniz yarali bir ceylan yavrusuyum gibi vb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 İstanbul universitesinin en mukemmel yanı su giriş olayı çok net ve belli torpil gerekmiyo ales + ortalama + yabancı dil + mulakat = toplayıp 4 e boluyolar kontejnan kadar adam alıyolar mulakatta gelmeyen 0 alıyo cok kotuysen 60 yoksa 80 cok iyiysen 100 alıyo cok bişi değiştirmiyo yane istediğin bolumlerin gecen senerler kaç kişi kontenjan açtığına hangi nota kadar aldığına bak bolumlerden diğer ünviersiteler gibi biz kendi adamımızı alıyoruz 16 kişi kontenjan acıp 8 kişi basvurunca 3 kişi alıyoruz gibi yavsaklık yapmıyo IU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 http://fenbilimleri.istanbul.edu.tr/?p=9458 bak mesela OZAN BASMACI Lisans Notu 77,9 ALES Sayısal 92,02693 İU İNGİLİZCE 80 Mülakat 90 Ortalama 87,593465 Bilgisayarda mülakatta en düşük 20 almış adamlar. Diğer notların yeterince iyiyse girme sansın var. Ben elektrikte girmiştim. Oha bizde de torpil başlamış kendi örencilerine 100 vermişler direk. Aeuheauhea NEyse yane sistem net girip girmeyeceğin belli ordan karşılaştır. Bazı bölümlerde mülakat bile yok onlara da bir bak derim girebiliyosan. Ben yanlış anlamışım. Kazananlara numara vermişler sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 senko said: askerlik için tek adres Ahmet Yesevi bu artık yasak diil mi. bir şekilde önüne geçtiler falan diye duymuştum sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 devlette dersler sabahmıydı ? çalışanlar gg mi oluyor nedir durum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 BonePART said: diğer ünviersiteler gibi biz kendi adamımızı alıyoruz gibi yavsaklık yapmıyo IU itü ve marmara'da hayatımda duymadığm işletme teorilerinin sorulması bu yüzden miydi lan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 sabonis said: senko said: askerlik için tek adres Ahmet Yesevi bu artık yasak diil mi. bir şekilde önüne geçtiler falan diye duymuştum sanki? neyi yasak olcak olm, bildiğin üniversite, parasını verip master'ını yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 9 eylül mimarlık yüksek lisansa başvurdum. 3 bölüm var zaten 2'sini yazdım. sen ne istediğini bilmio musun diye atar yaptılar mülakatta. ben de üç tercih hakkım var üçünü bile kullanmadım lan dedim. sonra hocaların tiplerine baktım. baktım da baktım. üniversite yıllarım geçti gözlerimin önünden. bitmek bilmeyen sabahlamalar, karşında 10 hocanın oturduğu jüriler. (ayda 1 tane) ben ne yapıyorum dedim. mimarlığın eğitim alanında olan herşeyden uzak durmalıyım bundan sonra. gittim 358. dönem kısa dönem askerliğe başvurdum. hocalar da 3 bölüm tercihi yapan kendi öğrencilerini aldılar bölüme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar