Rigby Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 BalisticGel said: Yalıtım konusunda insanlar hep ısıyı tutmak için nem akışından feragat ediyorlar. Bu insana da zarar, yapıya da. Bir inşaat mühendisi olarak bunu bilmesi gerekirdi arkadaşın ama eğitim sistemimizin boktanlığına veriyorum artık.. Eğitim sistemimiz boktan, kabul, konuşmaya bile gerek yok. Ama ısı hesabı ve yalıtım hesabı mekanik proje'ye girer, makine mühendisinin işidir. Yok, inşaat mühendisi inşaatla ilgili herşeyi bilmeli derseniz, o zaman mimarlar işi bıraksın, makine ve elektrik mühendisleri de şantiyeye adımını bile atmasın, sadece fabrikalarda, sanayilerde, lablarda çalışsın. Bizim önceliğimiz taşıyıcı sistem. Binanın dayanıklı olması ve güvenle ayakta kalması. dana22 said: iste insaat muh leri onu da binayi oldugu gibi yalap sap yaptirarak cozuyorlar..sozde muhendis var ama binayi yine amele yapiyor sagdan soldan deli esinti oluyor Dostum inşaat işlerinde kral müteahhittir, bunu unutma. Müteahhit, belediyedeki yetkililer ve siyasiler işi bu hale getiriyorlar. Tanrısı para olan, insan hayatını hiçe sayan, işine gelince "kader" diyen ve bu yüzden denetim yapmayan, önlem almayan bir zihniyetin suçunu inşaat mühendislerine atmayalım. Ha, bana sorarsanız inşaat mühendisleri ve üniversitede verilen eğitim çok yetersiz. O ayrı konu. Ama 1 tl'nin hesabını yapan müteahhitler (lafın gelişi demiyorum, gerçekten 1 tl'nin hesabını yapıyor şerefsizler) bir adam tutup beton sulattırmıyorlar lan. Bekçiye bırakıyorlar. Bekçilerde genelde tembel yavşak olur, sulamıyor. Napak biz mi sulayak Türkiye'deki bütün betonları? Adam "su parasından kar etmiş oldum haha" diyo seviniyor aq. Kaç kere beton suladım kimse sulamadığı için. Ama nereye kadar bu mücadele abi? Daha yapı davranış bilgisi olmadan çizilen, onaylanan projelere gelmiyorum bile. Hem ayrıca amele yapmayacak da biz mi yapacaz binayı!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 tr de inşaat sektöründe en masum inşaat mühendisleridir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 chrome'un simit kesip karperleyen makina projesi hak ettigi ilgiyi gormemis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Yapı yalıtımının hesabını makine mühendisine yaptırmak iyiymiş. Kocaeli Üniversitesinden eski adıyla Yalıtım Teknolojileri yeni adıyla Yapı Yalıtımı bölümü var. 2 yıllık. Oradan mezunum ben de. 2 yılda uygulamadan, nem ve malzeme kalınlığının hesabına hatta üstüne uygulanacak boya yada dekorasyonun uygulamasına kadar her şey öğretiliyor. Ama mezun olan ne yapıyor? Ben hastanede çalışıyorum planlama memuru olarak (işleme bitirdim üzerine) diğerleri, belediyede çalışan var, biri istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde öğretim görevlisi vs. Buna özel bölüm açılıyor ama uzmana değer yok ülkede. Ha kim bu konuda söz sahibi? İşi piyasada öğrenmiş yada İzoder'de bir iki eğitim almış müteahhitler yada "inşaat mühendisleri". Başkası söz sahibi değil. inşaat mühendislerine yarım dönem kadar yapı yalıtımı konusunda eğitim veriliyor (değişmiş olabilir), o bilgi ile piyasada atıp tutuyorlar. Bir ara sandiviç yalıtım diye bir saçmalık çıkmıştı, ne kadar öneren varsa mühendisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 simit karper projesini bir atım ileri götürmek istiyorum. fırıncılar simiti üretirken demir bi çember etrafına simidi yabıştırıp pişircekler. yani simidin içinden demir geçicek ve demiri çıkarında simidin içinde boşluk olacak. sonra simide kenardan bi delik açıp içine karperi basacaksın lastiğe hava basar gibi. tabi içerdeki demiri simidi bozmadan nasıl çıkartırız bilemedim. onu da siz bulun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Yuvarlak yerine çubuk şeklinde yaparsın simidi olur biter. Ama o demir simidin içini kurutur. Yumuşaklığı gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 demir yerine tahta olursa olur mu. isiyi cok iletmez kurutmaz icini(fizik bilgim bu kadardi, burda harcadim bitti). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 e abi simit hamurunun içine baştan bas karperi veya kaşarı falan hem erir içinde problem solved Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 o zaman simitin icine karperi surecek makinanin ne anlami kalicak be adam!!!111! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 O kadar uzun sürede ve yüksek sıcaklıkta yanmaz mı o kaşarlar, peynirler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Kroma soyleyın kedılerın rahat rahat cıftlesmesını sağlayacak bır dey yapsın. Anlasılan hem ıhtıyac var hem de pazarı musaıt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 olm baştan fail o simit olayı 2 ısırıktan sonra yanlardan falan akcak en güzeli ısırdıkça sürceksin sadece ilk ısırıkta süremiyosun onuda elle koparıp sürersin çok istiyosan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 teşekkürler paticik. artık hayatım boyunca bu peynir simitin içinde olsaydı ne kadar muhteşem olurdu diye düşünürek simit+peynirden istediğim zevki alamayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 El bombasi atan el catapult u var bir de onu yazicam bu aksam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 şuna http://kidcrave.com/wp-content/uploads/2012/07/catapult-set.jpg şunu takıp http://www.raxiti.com/raxiti/wp-content/uploads/elsabunluk.jpg yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 imamizer said: simit karper projesini bir atım ileri götürmek istiyorum. fırıncılar simiti üretirken demir bi çember etrafına simidi yabıştırıp pişircekler. yani simidin içinden demir geçicek ve demiri çıkarında simidin içinde boşluk olacak. sonra simide kenardan bi delik açıp içine karperi basacaksın lastiğe hava basar gibi. tabi içerdeki demiri simidi bozmadan nasıl çıkartırız bilemedim. onu da siz bulun. OHA. GENUIS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Demir olmasına gerek yok, elastik ve yanmayan bir maddeden yapılabilir bu. Her tür malzeme de fışkırtılır ayrıca içine benim de aklıma gelmişti ;P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 gerekli aletler, - ısıyı dış yüzeylerden içeriye hangi oranda geçirebileceği hesaplanabilen fırın - simit içliği daire peynir üretici makine önce daire şekilli peynirler üretilir. fırına yollanır. fırında etrafına simit hamuru sarılır. fırına verilir. fırından çıkarılır afiyetle yenilir. not: peynirin az ya da çok pişmesine göre, eğer peynir çok pişerse az pişmesi için hamurlar C şeklinde metal üzerinde hafif kızartılır ve sertleşmeden hemen önce fırından çıkarılarak kalıp peynirler C aralığından içeri atılıp hamur kapatılır. eğer peynir az pişerse önceden peynir pişirilir. sonra üstüne hamur sarılır. yani olay peyniri dairesel yapmakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 hazır gelmişken bir tane daha paylaşayım. media player durma pin i -------------------------- herhangibir player da bir şey seyrederken bir noktadan başlatabiliyoruz. fakat bir başka noktada bitirmemiz mümkün olmuyor sonuna kadar gidiyor video. mesela 30 dk lık bir videonun 5 ile 18. dakikalarını seyretmek için 18. dakikya bir pin yerleştirip bu aralıkta loading yapmasını sağlasak videoların. hem böylelikle kota da gitmemiş olurdu. bunu media playerlarda da yapabilirsiniz. hatta belirlenen noktadan loop yapmak da mümkün olsa mesela. youtube vk gibi playerlarda çok güzel olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 hazır konu uplanmışken şunu soruyim, sonradan aklıma gelmişti de topiği unutmuştum. "roket adam" said: imamizer said: simit karper projesini bir atım ileri götürmek istiyorum. fırıncılar simiti üretirken demir bi çember etrafına simidi yabıştırıp pişircekler. yani simidin içinden demir geçicek ve demiri çıkarında simidin içinde boşluk olacak. sonra simide kenardan bi delik açıp içine karperi basacaksın lastiğe hava basar gibi. tabi içerdeki demiri simidi bozmadan nasıl çıkartırız bilemedim. onu da siz bulun. OHA. GENUIS simitin içinden demir geçirmek yerine simitin orta kısmına normalden yüksek dozda kabartma tozu ekleyip öyle pişirsek, peynir bastığımızda geçebileceği kadar gözenekli bi yapı elde edebilirmiyiz? poğaça yaparken kabartma tozunu abartınca bayağı balon gibi şişip içinde bayağı ciddi boşluklar bırakıyo mesela. aynısının simit versiyonunu yapsak peynir basma fikri için işe yarayabilir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 chrome tek basina yetmemis, virus gibi yayilmis ahaliye. yapmayin etmeyin olm, okurken kanser oluyoruz lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 kırıcı oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 hamuru kalper peyniriyle yoğurup özel bir maddeyle dış yüzeye geçmesini sağlasak daha kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 hastamısınız lan gecenin köründe. karpermiş. o kadar kastınız koya koya karper peyniri mi koydunuz bi de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2015 mrlevie kahkaha attırdı fasdasd hakikaten lan o kadar iş yapıp içine karper koymak. nutella basın bari of sıcak simidin içine ne gider böyle vıcık vıcık olur ısırırken dudağın üstünde bir parça kalır onu da dilinle alırsın. yanına da soğuk ice tea şeftali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar