Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

chrome un durro fikirleri thread i.

chrome

Öne çıkan mesajlar

BalisticGel said:

Yalıtım konusunda insanlar hep ısıyı tutmak için nem akışından feragat ediyorlar. Bu insana da zarar, yapıya da. Bir inşaat mühendisi olarak bunu bilmesi gerekirdi arkadaşın ama eğitim sistemimizin boktanlığına veriyorum artık..

Eğitim sistemimiz boktan, kabul, konuşmaya bile gerek yok.
Ama ısı hesabı ve yalıtım hesabı mekanik proje'ye girer, makine mühendisinin işidir. Yok, inşaat mühendisi inşaatla ilgili herşeyi bilmeli derseniz, o zaman mimarlar işi bıraksın, makine ve elektrik mühendisleri de şantiyeye adımını bile atmasın, sadece fabrikalarda, sanayilerde, lablarda çalışsın. Bizim önceliğimiz taşıyıcı sistem. Binanın dayanıklı olması ve güvenle ayakta kalması.

dana22 said:

iste insaat muh leri onu da binayi oldugu gibi yalap sap yaptirarak cozuyorlar..sozde muhendis var ama binayi yine amele yapiyor sagdan soldan deli esinti oluyor

Dostum inşaat işlerinde kral müteahhittir, bunu unutma. Müteahhit, belediyedeki yetkililer ve siyasiler işi bu hale getiriyorlar. Tanrısı para olan, insan hayatını hiçe sayan, işine gelince "kader" diyen ve bu yüzden denetim yapmayan, önlem almayan bir zihniyetin suçunu inşaat mühendislerine atmayalım.

Ha, bana sorarsanız inşaat mühendisleri ve üniversitede verilen eğitim çok yetersiz. O ayrı konu. Ama 1 tl'nin hesabını yapan müteahhitler (lafın gelişi demiyorum, gerçekten 1 tl'nin hesabını yapıyor şerefsizler) bir adam tutup beton sulattırmıyorlar lan. Bekçiye bırakıyorlar. Bekçilerde genelde tembel yavşak olur, sulamıyor. Napak biz mi sulayak Türkiye'deki bütün betonları? Adam "su parasından kar etmiş oldum haha" diyo seviniyor aq. Kaç kere beton suladım kimse sulamadığı için. Ama nereye kadar bu mücadele abi? Daha yapı davranış bilgisi olmadan çizilen, onaylanan projelere gelmiyorum bile.

Hem ayrıca amele yapmayacak da biz mi yapacaz binayı!?
Sosyal ağlarda paylaş

Yapı yalıtımının hesabını makine mühendisine yaptırmak iyiymiş. Kocaeli Üniversitesinden eski adıyla Yalıtım Teknolojileri yeni adıyla Yapı Yalıtımı bölümü var. 2 yıllık. Oradan mezunum ben de. 2 yılda uygulamadan, nem ve malzeme kalınlığının hesabına hatta üstüne uygulanacak boya yada dekorasyonun uygulamasına kadar her şey öğretiliyor. Ama mezun olan ne yapıyor? Ben hastanede çalışıyorum planlama memuru olarak (işleme bitirdim üzerine) diğerleri, belediyede çalışan var, biri istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde öğretim görevlisi vs. Buna özel bölüm açılıyor ama uzmana değer yok ülkede. Ha kim bu konuda söz sahibi? İşi piyasada öğrenmiş yada İzoder'de bir iki eğitim almış müteahhitler yada "inşaat mühendisleri". Başkası söz sahibi değil. inşaat mühendislerine yarım dönem kadar yapı yalıtımı konusunda eğitim veriliyor (değişmiş olabilir), o bilgi ile piyasada atıp tutuyorlar. Bir ara sandiviç yalıtım diye bir saçmalık çıkmıştı, ne kadar öneren varsa mühendisti.
Sosyal ağlarda paylaş

simit karper projesini bir atım ileri götürmek istiyorum.

fırıncılar simiti üretirken demir bi çember etrafına simidi yabıştırıp pişircekler. yani simidin içinden demir geçicek ve demiri çıkarında simidin içinde boşluk olacak. sonra simide kenardan bi delik açıp içine karperi basacaksın lastiğe hava basar gibi.

tabi içerdeki demiri simidi bozmadan nasıl çıkartırız bilemedim. onu da siz bulun.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

fırıncılar simiti üretirken demir bi çember etrafına simidi yabıştırıp pişircekler. yani simidin içinden demir geçicek ve demiri çıkarında simidin içinde boşluk olacak. sonra simide kenardan bi delik açıp içine karperi basacaksın lastiğe hava basar gibi.

tabi içerdeki demiri simidi bozmadan nasıl çıkartırız bilemedim. onu da siz bulun.

OHA. GENUIS
Sosyal ağlarda paylaş

gerekli aletler,

- ısıyı dış yüzeylerden içeriye hangi oranda geçirebileceği hesaplanabilen fırın
- simit içliği daire peynir üretici makine

önce daire şekilli peynirler üretilir.
fırına yollanır.
fırında etrafına simit hamuru sarılır.
fırına verilir.
fırından çıkarılır afiyetle yenilir.

not: peynirin az ya da çok pişmesine göre, eğer peynir çok pişerse az pişmesi için hamurlar C şeklinde metal üzerinde hafif kızartılır ve sertleşmeden hemen önce fırından çıkarılarak kalıp peynirler C aralığından içeri atılıp hamur kapatılır.

eğer peynir az pişerse önceden peynir pişirilir. sonra üstüne hamur sarılır.

yani olay peyniri dairesel yapmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
hazır gelmişken bir tane daha paylaşayım.

media player durma pin i
--------------------------
herhangibir player da bir şey seyrederken bir noktadan başlatabiliyoruz. fakat bir başka noktada bitirmemiz mümkün olmuyor sonuna kadar gidiyor video. mesela 30 dk lık bir videonun 5 ile 18. dakikalarını seyretmek için 18. dakikya bir pin yerleştirip bu aralıkta loading yapmasını sağlasak videoların. hem böylelikle kota da gitmemiş olurdu. bunu media playerlarda da yapabilirsiniz. hatta belirlenen noktadan loop yapmak da mümkün olsa mesela. youtube vk gibi playerlarda çok güzel olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

hazır konu uplanmışken şunu soruyim, sonradan aklıma gelmişti de topiği unutmuştum.

"roket adam" said:

imamizer said:

OHA. GENUIS

simitin içinden demir geçirmek yerine simitin orta kısmına normalden yüksek dozda kabartma tozu ekleyip öyle pişirsek, peynir bastığımızda geçebileceği kadar gözenekli bi yapı elde edebilirmiyiz?
poğaça yaparken kabartma tozunu abartınca bayağı balon gibi şişip içinde bayağı ciddi boşluklar bırakıyo mesela. aynısının simit versiyonunu yapsak peynir basma fikri için işe yarayabilir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...