Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimlik vb Kayıp (acil)


madcow

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar merhaba,

Ben tum kimliklerimi (nufus,ehliyet vb.) kaybettim. Simdi sagda solda okuyorum tabi ama her biri farklı seyler soyluyor. Daha once basına gelmis proseduru net bilen var mı?

Bir de gazete ilanı nereye vermek mantıklı? Polise tutanak tutturmak lazım mı?

http://www.hurriyetilanvermek.com/kayip-ilani.html

su legit mi mesela? Arıyorum ama telefonlar mesgul calıyo hani bu saatte acmasalar anlarım ama mesgul calması bi acayip.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ehliyeti hangi şubeden çıkardıysan 50 tl mi öle bir rakama oraya gidersen çıkartıyorlar başıma geldi oradan biliyorum. Orada evrak doldurup parayı yatırdım o kadar.

Fakat diğerleri hakkında bilgim yok.

Edt: İlan olayında sırf bu iş için çıkan dandik ötesi gazeteler var ben kaybedince öğrenmiştim ilanı çok daha ucuza çıkartıyorlar hürriyet filan kasma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karakola gittim. istek formu verip adımı/telimi yazdılar bir deftere oyle ozel bi tutanak tutmadılar. bizimle isin tamam dediler. sordum bir kac kez evet bu kadar dediler. tamam diyip cıktım. yarın ilan vereyim sonra da galiba vergi dairesine de bildirmek gerekiyomus her hangi bir mukellefligin olmaması icin o kimlige islem yapılamaması icin falan diye okudum ama tam anlamadım. (http://www.gazetevatan.com/sadece-kayip-ilani-yetmiyor-287595-yasam/)

yani icip sapıtıp naptıgımı unutsam falan neyse de taksiye binip inerken dusurduk cuzdanı heralde sansın boylesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kaybettim.
daha doğrusu düşürdüm.
bayağı oldu ama hatırladıklarım şöyle;

çalınma ile kaybolmada farklı prosedür işliyor tc kimlik için, kaybettiysen hükümet konağına falan gidip kaybettim ağbi diyorsun 65tl gibi bişey verip çıkartıyorsun sonra gazete ilanı oluyor sanırım.

çaldırdıysan para almıyorlar(ya da cüzi bir şey) karakoldan hede hödö oldu gibi bişeyle gidip çıkartıyorsun kimliğini, fakat ikisinde de ilan olması lazım hükümsüzdür içerikli. yani opsiyonel tabii de sonuçta kimlikle bi işler çevirilmesin diye mantıklı.

ben tam karakola gittim telefondan çaldı cüzdanınızı bulduk diye, şehrin bir ucunda düşürmüşüm gittim aldım. o yüzden ilan verme kısmına geçemedim. polis de sen kaybetmişsindir demişti zaten fsdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...