Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

forgiver said:

Bi şey daha sorcam op'a

Adriana lima bi şey hissetirmiyordu

hissettiriyordu

http://i1207.photobucket.com/albums/bb480/Yumekichi11/picture%207/7b6283a3.jpg

DoubleW said:

Biyik da gelirse viktorun konusu boka saracak:)

Viktor ektigini bciyor suanda burda, onu eskiden taniyanlar postlarini gorenler nasil biri oldugunu bildiginden destegini esirgemiyor, hayatta herzaman oldugu gibi degerli olan degerli kalir. Yaptiklariyla hatirlanir insanlar. Viktorla benim hic muhabbetim yok ama yaziklarini ciddiyetle okurdum hep. Hatta herkes mesaj atti Huun dan da mesaj bekliyorum ben hala. Tarih bolumundeki tartismalari falan cok hostu ikisinin de bircok sey katmislardir bize sagolsunlar.

en ufak bi katkim olabildiyse suraya ne mutlu bana :D cidden hic boyle olucagini dusunmemistim

ayrica uzgunum ama kisisele hic girmememin sebeplerinden biride su son 2 sayfada donen muhabbetler -_- fikirlerin tartisilmasini cok seviyorum, olumune tartisirim ama onun disinda tartismalara ve catismalara gercekten gelemiyor ve kaciyorum. yazmak istedigim bir kac post oldu ama su veya bu sekilde bulasmak istemedim donen muhabbete, o yuzden ozur dilerim

DoruK said:

sims dedin de en son 10 kusur yaslarinda oynadigim zamanlar geldi aklima. kendimi yaratip okumus kulturlu, isinde ilerlemis her haliyle mukemmel bir adam falan yapmistim. tabii annemle ayni neighboru oynuyoruz, ben okula gittigim vakit annem oynadigi zenci kadinla isi pisirtiyor ve evlendiriyor, benim adam tasi taragi toplayip zencinin eve tasiniyor. hayatimda gorucu usulu sokunu o yasta o sekilde yasayacagim aklima gelmezdi. cok kizmistim la.

ya keske benim annemde azda olsa ilgi duysaydi oyunlari gectim hani az teknolojiye meraki olsa raziydim :) kac defa sims gosterdim hani gecen aylarda. gerci akillidir baya, ben oynarken ilk yaptigim karakterin egri bugru tipini gorunce "burda bile kendine haksizlik yapmissin, sen bu kadar cirkin diilsin. sil onu yapilabiliyorsa bastan basla oyununa" demisti

Remus said:

Kitap yazarsan tutar bence.

tutmaz ama kesinlikle yapicam, cok ksitili yerdede bulunsa hatta ucretsiz ebook olsa bile olur. turk toplumu hayatta cesaret edip okumaz boyle bir konuyu ama buna ihtiyaci olan insanlar var, en azindan ben boyle bir kitaba cok ihtiyac duydum baslarda

listagin hazirlamis oldugu bir kitapcik var misal aileler icin

http://listag.files.wordpress.com/2011/02/49100500-tkitapcik.pdf

bu bana BAYA yardimci oldu en baslarda, listagdan 5er 5er alip butun aileme ve yakinlarima dagittim bunu. icindeki bilgi kisitlimi? kisitli ama sifiran iyidir

annem icin misal dogru duzgun turkce kaynak BULAMADIM okutucak, sifir yani yok. ingilizce yiginla var aileler icin kapsamli kaynaklar, bi allahin kuluda zahmet edip cevirmemis

ps. evet yeni yilda yanliz basima odamda oturuyorum ama ilk defa bu sene mutluyum ve korkunc bir umutla yeni seneye giricem :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
di said:

Adamina gore degisirdi bence o. Gelip burda 24/7 troll olayim ya da milleti uyuz edeyim diyen tiplerden biri olsaydi yiyecegi troll'un haddi hesabi olmazdi ve yonetim de gayet goz yumardi zira "eglence" adi altinta yapilanlarin haddi hesabi yok. Ektigini bicmis olurdu kisi.

Yeni uye gelseydi yine troll varsayilirdi bu da yine bu yukardaki "eglence" anlayisinin urunu olurdu ki yeni uye niye gelip anlatsin bunu buraya ?

Yine de kendi adima konusacak olursam ben elimden geldigince izin vermezdim sanirim zira nefret ediyorum su eglence/troll adi altinda iteklenen cyber bully olayindan.

Yeni üye, troll mü değil mi ayrımında kalırsak zor oluyor. Dediğin gibi yeni üye olmus birisi bu kadar hassas bir şeyi pek anlatmaz. Trollemiyorsa, gerçekten samimi ise o zaman zaten o üyenin eski üyeden farkı olmaz pek. O yüzden dediğine katılmıyorum, yönetim göz yummaz sayın yeni sys adminimiz.

Bilhassa yeni gelenler bölümünde bunu söylüyoruz zaten. Yeni gelen birisine hemen fake vb damgası vuran olursa uzun süreli uzaklaştırıyoruz yeni gelenlerden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne güzel wotlar öyle okudukça bilgilendim yani tabii hakkın var sonuçta kültürel ve ekonomik farklılıklar trans bireyler arasında ki dayanışmayı da olumsuz olarak etkiliyor bence etkilememesi lazım ama durum vaziyet etkilediğini gösteriyor. Ben tabii daha basit olarak düşünüp trans bireylerin dayanışma içerisinde olmasını bir zaruret olarak değerlendiriyordum ama sonuçta sen orta sınıf bir ailenin bir çocuğu olarak büyürken bir diğeri taşra'da fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geliyor,trans kadınların bir çoğu seks işçiliği ile yaşamını idare ediyor haliyle bir piyasa dönüyor,bu piyasadan talep elde etme çabaları var. Sen yazını okudukça bunları da düşünmeye başladım yani tamam trans bireyler iş bulamadıkları ve toplumsal yapının müsaade etmemesinden ötürü zorunlu seks işçiliğine itiliyordu orta sınıf trans bireylerin bir çoğu ise şayet aile dışlamadıysa ve eğitimini tamamladıysa home office çalışıyordu bunu biliyordum ama rekabet olayını akıl edemedim tabii sonuçta geçinimini seks işçiliğinden kazanıyorsan,talep başına para alıyorsun,vücudunu pazarlıyorsun demektir eh buda rekabeti kaçınılmaz kılıyor eğer para kazanamazsan yaşama şansında az oluyor tabii bu gelir grubu düşük ve seks işçiliğine mecbur olan trans kadınlar için düşündüklerim.

Genelde benim gördüğüm trans kadınların özellikle kadınlara olan sert tepkisiydi mesela bir örnek olarak trans kadınların yoğunlukta olduğu bir sokaktan kızlı erkekli grup olarak geçerken kız arkadaşların kafasına saksı atanlar,küfür edenler,üzerlerine yürüyenler oluyordu.

Diğer taraftan gayler ile translar arasında böyle bir nefretin olduğunu bilmiyordum,bu nefret ne kadar yaygın henüz onunda bilemiyorum sonuçta türkiye'de yapılan bir sosyolojik araştırma yok. Umarım olur da buna dair çalışmalarda yapılır. Verdiğin örnekte mesela iki kişinin nefreti çok büyük gözüküyor.

O sorduğum soruya cevabın asla olmuş ama yeni teknikler,yeni yöntemler gelişiyor,vücut hatları konusunu ise bence halledebilirsin öyle 4'4lük olmasa bile hakikaten sıradan bir kadının vücut hatlarına sahip olsan söylediklerinden yola çıkarsak bence sana yeter gibi geliyor sonuçta manken gibi olmak tarzı bir amacın yok,böyle bir arzun olması normal ama anlattıklarından amacının bu olmadığını anladım. Sıradan bir kadın gibi göründükten sonra istediği güzellik idealine ulaşmak için zorlu bir tık kalmış oluyor. Ulaşırsın ulaşamazsın o harcadığın çabaya ve belli bilimsel gelişmelerin oluşturduğu koşullara göre değişiklik gösterecektir,bunu zamanla kendin görürsün diye tahmin ediyorum eyyorlamam bu kadar. Bilgilendirici wotlarını merakla bekliyoruz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Kyra said:

calvaria said:

Adam hosgoruden bahsetmis, neden banlandiginida soylesin bari tam hosgoru gosterilsin boyle yarim kalacak simdi.

banlanma sebebim başkta forum yetkilisi kankalarının beni banlatana kadar çoklu gruplar halinde forumda her yazdığım topikler içerisinde sürüler halinde haraslarımalarına cevap vermemin üzerine özel mesajlarla sanki iyi niyeti varmış gibi iyiliğin için yazıyorum bunları demesine o iyiliğini al bi yerine koy fak of falan dediğim için perma ban yedim. önceki süre zarfında özel mesajla değil aleni şekilde bir sürü insan çok açık bir şekilde defalarca küfür ettiler ama hiç biri tam olarak 30 gün bile banlı kalmadı.

şimdi kimse bana penisinin resmini koydun falan demesin. link falan koymadım keslan.jpg yazan yere noyzuranin ki yazarsanız görürsünüz yazdım. bir sürü insanda açıp baktı yani ama ben foruma tıklanabilecek ya da copy paste yapılacak bir link bile koymadım =))

Adaletsizliği kabul etmemenizi kabul ederim ama kendi halinde konu açıp takılan biriyim fakat kendim oluşum çoğunuza şuursuzca eleştirme ve aşağılama hakkı tanıyormuşçasına üstüne forumdaki bu kaosun sona ermesi için haraslayanlar yerine ben perma ban yiyorum sonra zamanda geri sıçrıyorum.

ahahahahahahahaha

nasıl oturmuş adamın içine

forum yöneticilerinden hiçbirini özel hayatımda tanımıyorum. forumdan bir allah'ın kulunu da tanımıyorum. admin seni bana attığın mesaj yüzünden değil kendisi canı öyle istediği için banlamıştı. hatta mesaj atmıştı bi yere banladıktan sonra. adamların çok gözüne batıyorsun demek, u......u bilmem ne yazarak sağa sola.

hadi ordan.

ben de banlandım daha önce. hiç bu kadar dert etmedim çok büyük bir meseleymiş gibi. efendi gibi e-mailimi attım, açtılar banımı. nedir yani?
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

sims dedin de en son 10 kusur yaslarinda oynadigim zamanlar geldi aklima. kendimi yaratip okumus kulturlu, isinde ilerlemis her haliyle mukemmel bir adam falan yapmistim. tabii annemle ayni neighboru oynuyoruz, ben okula gittigim vakit annem oynadigi zenci kadinla isi pisirtiyor ve evlendiriyor, benim adam tasi taragi toplayip zencinin eve tasiniyor. hayatimda gorucu usulu sokunu o yasta o sekilde yasayacagim aklima gelmezdi. cok kizmistim la.

çocukluk travmana sokuyum ya milletin amcası götünü eller bide seninkine bak
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Ne güzel wotlar öyle okudukça bilgilendim yani tabii hakkın var sonuçta kültürel ve ekonomik farklılıklar trans bireyler arasında ki dayanışmayı da olumsuz olarak etkiliyor bence etkilememesi lazım ama durum vaziyet etkilediğini gösteriyor. Ben tabii daha basit olarak düşünüp trans bireylerin dayanışma içerisinde olmasını bir zaruret olarak değerlendiriyordum ama sonuçta sen orta sınıf bir ailenin bir çocuğu olarak büyürken bir diğeri taşra'da fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geliyor,trans kadınların bir çoğu seks işçiliği ile yaşamını idare ediyor haliyle bir piyasa dönüyor,bu piyasadan talep elde etme çabaları var. Sen yazını okudukça bunları da düşünmeye başladım yani tamam trans bireyler iş bulamadıkları ve toplumsal yapının müsaade etmemesinden ötürü zorunlu seks işçiliğine itiliyordu orta sınıf trans bireylerin bir çoğu ise şayet aile dışlamadıysa ve eğitimini tamamladıysa home office çalışıyordu bunu biliyordum ama rekabet olayını akıl edemedim tabii sonuçta geçinimini seks işçiliğinden kazanıyorsan,talep başına para alıyorsun,vücudunu pazarlıyorsun demektir eh buda rekabeti kaçınılmaz kılıyor eğer para kazanamazsan yaşama şansında az oluyor tabii bu gelir grubu düşük ve seks işçiliğine mecbur olan trans kadınlar için düşündüklerim.

Genelde benim gördüğüm trans kadınların özellikle kadınlara olan sert tepkisiydi mesela bir örnek olarak trans kadınların yoğunlukta olduğu bir sokaktan kızlı erkekli grup olarak geçerken kız arkadaşların kafasına saksı atanlar,küfür edenler,üzerlerine yürüyenler oluyordu.

Diğer taraftan gayler ile translar arasında böyle bir nefretin olduğunu bilmiyordum,bu nefret ne kadar yaygın henüz onunda bilemiyorum sonuçta türkiye'de yapılan bir sosyolojik araştırma yok. Umarım olur da buna dair çalışmalarda yapılır. Verdiğin örnekte mesela iki kişinin nefreti çok büyük gözüküyor.

O sorduğum soruya cevabın asla olmuş ama yeni teknikler,yeni yöntemler gelişiyor,vücut hatları konusunu ise bence halledebilirsin öyle 4'4lük olmasa bile hakikaten sıradan bir kadının vücut hatlarına sahip olsan söylediklerinden yola çıkarsak bence sana yeter gibi geliyor sonuçta manken gibi olmak tarzı bir amacın yok,böyle bir arzun olması normal ama anlattıklarından amacının bu olmadığını anladım. Sıradan bir kadın gibi göründükten sonra istediği güzellik idealine ulaşmak için zorlu bir tık kalmış oluyor. Ulaşırsın ulaşamazsın o harcadığın çabaya ve belli bilimsel gelişmelerin oluşturduğu koşullara göre değişiklik gösterecektir,bunu zamanla kendin görürsün diye tahmin ediyorum eyyorlamam bu kadar. Bilgilendirici wotlarını merakla bekliyoruz tabii.

kabul orani ve sinif

simdi orta siniftan cok egitim seviyesi ile alakali cunki ust sinifta bile ailenin destegini almak cooook zor turkiyede. Doktorum anneme anlatmis hani anneside babasida profesor olan bir cocuk acildiginda aldigi tepki "bizim elit cevremiz bunu kabul etmez, kendini oldur" olmus direk. CKM de yapilan bir aile gurubu etkiligindede beyaz turklerin konuya yaklasimini gozlemledim hani, IYYYYYY modunda bakiyor onlarda hani sirf akboylari suclamiyim hep :)

Sebep?

1-Turkiyede 3 basli bir egitim var ondan. Bir ozel okul, yabanci okullar vs gibi bati tarzi egitim veren ve kucuk yasta dil egitimine baslatan okullar, nufusun %1 i filan bunlara gidebiliyor.

2-Klasik devlet okullari var, bir kismi yarim yamalakta olsa ingilizce egitim veriyor, burdan aydinlanarak cikabilmeniz icin kendinizi gelistirmeniz lazim kesinlikle

3-Imam hatipler, bu konuda yorum yazmiycam

simdi 1 ile 2 den kendini kurtarabilenleri toplayinca %3-%4 luk bir kitle kaliyor elimizde batili degerleri ve ozellikle insan haklarini benimsemis. Bu forumun ezici cogunlugu da bu yuzdelik dilime dahil oldugundan burda sorun olmamasi normaldi biraz :) Amcam misal cok rahat karsiladi cunki arkeolog kendisi ve dinler tarihini bilmesini vs gectim korkunc entellektuel bir altyapisi var.

Orta siniftan olupta surunenler var, misal 2 tane eski ogretmen biliyorum seks isciligi yapmaktan baska kendilerine opsiyon birakilmamis. boktanlik yani toplumun her tabakasinda var (ki o yuzden boktan boktan siyasiler yonetiyor bizi iktidari olsun muhalefeti olsun heh) neyse cok yazmicam bu konuda :)

ha gelelim bu postu yapmamin asil konusuna, mesajlariniz icin coook tesekkur ederim tekrar ama cok tekrar edilen sorular ve istekler vardi. birazdan yapicagimida yapmamami istedi benden cogunuz ama zannetmiyorum hani bundan sonra belalti vurulucagini :D foruma olan guvenim tam

yilin trollunu yapip yapmadigim cok soruldu, facebooktaki belirli belirsiz resmim disinda gorsel bir ispat goremedi cunki insanlar :) cogu insani resim yolliyarak ikna etmek zorunda kaldim hani o yuzden zaten bunlari saklamamin bir anlami kalmadi. normalde bunlari yakmam lazimdi heleki ilk resmi ama meh yani, cogunuz biliyorsunuz hani zaten onceki halimi. saklasam ne olucak? bazi ozguven yoksunu gerizekalilar gibi "ayyy ben zaten hic erkege benzemiyorduumkiiii" modunda kuyruklu yalanlar soyleyip takilmiycam cunki eski hallerini gizlemeyip cesurca koyan kisilerin sayesinde intehardan vazgecip bu ise ikna oldum ben. bir sekilde geri odeme yapmam lazim :3

ha timeline yapmam cunki fotojenik bir insan degilim zaten.

ilk nedenim poz vermeyi filanda bilmemem. Bazilari gibi farkli isik ve acilardan 300 tane resim cekip secme gibi bir otistlik de yapmiyorum ki FOTOSOK BUNLAR FOTOSOOOK gibi bir sacmalikta var.

ikinci nedenim asiri bakimsiz olmam, sac sekli ve makyaj zaten korkunc fark yaratiyor. kaliteli perukla ve arkadaslarimin yaptigi makyajla koydugum hormon oncesi resme 7/10 diyen bi tripfag 6. ayimda kendi sacimla, makyajsiz dogal bir resim koyunca 3/10 u yapistirmisti :) hala eski evimizde yasadigim icin (yarin bitiyor cile) double life kasmak zorunda kaliyorum zaten, ultra yobaz iki komsumuzdan bahsetmistim zaten ki cahil cuhela tayfasinida ekleyince annemin ruh sagligi acisindan bazi seylerden feragat etmem gerekiyordu tasinana kadar. Disari istedigim gibi giyinip cikamamayi ve sacima basima dokunamamayi gectim yuz hatlarini yumusatan bir numarali islem olan kaş alma yi bile yapamadim dogru durust "AMAN DIKKAT CEKMESIN ESCINSEL SANARLAR!" diye >_<

Ozet: HRT is a myth, su resim acikliyor durumu :3

http://i.imgur.com/iWNJgx1.jpg

ameliyat sonrasi resmim yok hic facebooktaki disinda

hala yuzum gozum sis ve zaten berbat olan kaşlarima dokunmam bir sure icin yasaklandi doktorum tarafindan iyilesen dokuyu zedelerim diye, o yuzden kenshiro modunda geziyorum >_< ha bide genel yuzde epilasyon yasagi var, 1 sene emekten sonra yuzumde kil tuy vs kalmadi ama hala arada tek tuk cikiyor killarin buyume dongusu yuzunden

soranlar icin yuz ameliyati ile ilgili bilgi

ha yuz ameliyati diyip duruyorsun ne is? diyenler oldu. FFS (isabetli kisaltma) olarak bilinen yuz feminizasyon ameliyatini oldum. bunda cok farkli prosedurler var ama asil amaci erkeksi yuz hatlarini duzeltmek ve gender marker denen ozellikleri elimine etmek

ben suruyle sey istemisken doktorum 3 sey yapalim dedi

-neanderthal brow bossing denen seyin duzeltilmesi ki alindaki cikinti diye biliniyor turkiyede :p en onemli prosedurlerden biri bu cunki kadinlarda bu bolgede cikinti olmiyor genelde ve yuze sert bole sinirli bir ifade katiyor bu. resimdeki ileri duzey bir ornek hani cunki magra adami gibi cikinti var

http://www.eppleyplasticsurgery.com/wp-content/uploads/2013/07/Large-Male-Brow-Bone-Reduction-Dr-Barry-Eppley-Indianapolis.jpg

bunu yaparken goz yuvalarinida gzoleri acmak icin torpuleyip kaşlari kaldirip daha fmeinen bir pozisyona getiriyorlar

-burun feminizasyonu, standart nose jobdan farki erkek burnununu kadin burnuna cevirmeleri. Benim burnum hani EN KOTU idi filan, hani o kadar kotuyduki "estetik mudehaleler tamamen gereksiz" diye gezen bir aile buyugu "ilk is git onu yaptir" demisti bana :)

-Cenedeki sert hatlarin duzeltilmesi, cene derken jaw-chin ayrimi var. ben cenemden memnundum ama doktor gosterdi ct scan ile, boyle havlu askisi gibi cikintilar varmis cenemde (jaw) onu duzelttiler iste chin e dokunmadilar gayet iyi diyip

suda ameliyatin before-after i, gecen zaten 4chanada koymustum hani cok gizli sakli bisi diil :)

http://i.imgur.com/y9sfYXl.jpg

http://i.imgur.com/O27BkUa.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Forumda dış kapının mandalı olduğum için karışmayayım diyorum 2-3 gündür, ama bu resimleri gördükten sonra artık yazmak şart oldu.

Eskiden beri yazılarını okurum ve işin doğrusu görüşlerinin keskinliğin beni rahatsız ederdi, hatta sana gıcık oluyordum da denebilir. Ayrıca tüm çevresi erkek mühendislerden oluşan ve tabiri caizse barzo, misojenist bir adamım. Neler hissettiğini, ne kadar zorlandığını hayal bile edemiyorum. Arkadaşların, seni sevenler hep destek vermiş ama bir de seni sevmeyen, arkadaşın olmayan birinin fikrini duy istedim:

Eski ve yeni halin arasında dağlar kadar fark var. Feminen detaylardan bahsetmiyorum, onlar açıkça ortada. Asıl dikkatimi çeken yüzündeki mutluluk. Değişimden sonraki sadece yüz ifadeni eski görünümüne koysan bile farklı bir insan olursun. O yüzden kararının doğru olduğundan şüphem yok. Umarım her şey gönlünce olur ve istediğinden de fazla mutlu olursun.

Karşına seni kıracak insanlar çıkacak, zaten çıkmış da. Bazen bir kötü laf bin iyi lafı silebilir. Umarım biri seni kırdığı zaman, moralini bozulduğu zaman burdaki iyi tepkileri hatırlar anlayışsız lafların üzerinde çok durmazsın. Saygılar Laurelin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...