Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayatta bir hedefin olmaması sorunsalı

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Bir ben değilimdir heralde benim gibi bir çok kişi vardır sanırım ama hergün ev iş ev iş yapıyorum hiç öyle aman dünyaca ünlü piyanist olayım aman öyle aşçı olayım ki michelin yıldızı versinler aman öyle resimler çizeyim ki picasso ismi unutulsun falan tarzı şeylerim yok.

Sanki boşu boşuna yaşıyor muşum gibi hissediyorum hiç öyle bir hayatımda anlam yok , en fazla evli barklıyım hani çoluğum çocuğum olursa bi gün onlara bişiler bırakiim falan gibi klişe şeyler var o kadar ama kendim için hiç bir hedefim yok.

Hayattan beklentim ne bilmiyorum hergün mal mal ya televizyon ya bilgisayar birde anlamlı bişi yapmıyorum bilgisayarda oturup yazılım falan olsa yaptığım şey dicem belki o benim hedefim ama yok mal mal paticik/reddit/facebook takılıyorum o kadar. 3-5 yeni film 1-2 dizi haftalık falan derken yıllar geçti.

Bir insan hayatta neyi başarmak istediğini nasıl farkedebilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Hedefin olmak zorunda değil ki. Çoluk çocuğuna bir şeyler bırakmak zorunda da değilsin. Kıçını kaldırsın çalışsın kerata.

Ayrıca zaten mal mal oturuyorum derken de kendi kendine bir hedef doğrultusunda hareket etmiş oluyorsun. Kimse "ben süper düper kültürlü biri olacağım" tarzında bir hedef koymaz ama sen düzenli olarak okuyarak, film izleyerek böyle bir hedefe doğru ilerlemiş oluyorsun.

Ha hedef koyup o amaçla çalışanlar da var ama çok kıskanılcak bir durum olduğuna inanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomik olarak rahatsan kendine başka bi meşgale bul işte.
fotoğraf çek, şiir/roman karala, bilgisayarda değişik programlarla uğraş, maket yap, bilimsel makaleler oku vs. aklına ne gelirse. yeter ki şimdiye kadar pek yapmadığın ve eğlenebileceğin bir şey olsun.
mutlaka bi konuda dünyaya sesini duyuracak bi şey yapmana gerek yok, sadece eğlenmek için yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat. Çok sevmezsin beni, bilirim ama sıkma canını. Zaman zaman hepimiz benzer şeyler hissediyoruz. Kendi adıma benim için canım kızıma elimden gelen en iyi imkanları sunarak iyi bir eğitim almasını,mutlu bir insan olmasını, vatanını ve milletini seven, insanları seven, özgüveni yüksek bir insan olmasını sağlamak; ben öldükten sonra da (yaratan onun acısını bana göstermesin) onun rahat bir yaşam sürmesine yetecek kadar maddi imkan sağlamak bu hayattaki en temel hedefim.

Elbette her insanın başka ve farklı hedefleri vardır, olabilir. Ama eğer çocuk sahibiyse insan veya olmayı planlıyorsa benimkisi gibi bir hedef bence insanın yeteri kadar hayata bağlanmasına yardımcı olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyi hoş yapiim ama ne yapiim degil ki sorun , ne yapmak istiyorum onu bilmiyorum sorun o. Hani dur gidiim resim deniim desem resim kursları pahalı değil o kadar zamanda var gider yaparım ya da bilgisayar web tasarım web dev falan pahalı değiller yine zamanda var ama dediğim gibi istediğim şey bunlar değil , ne istediğimden emin değilim sıkıntı o ya zaten.

Baba burda resmide paylaştım 100kg+ adamım salsa yapiim derken binayı yıkarım yapma allağsen. Bu kadar cüsse o kadar sallanmamalı hiç bir zaman.

edit : Çetintaş sonradan girmiş araya , yooo gayet severim niye sevmiim. Benimde ilk aklıma o geldi ama o çok klişe değil mi ya , yani atıyorum resime çok meraklıyım hem resim çizip hem kızıma iyi bir hayat sağlayamam diye bir gaye yok ki? İkiside olur bence? Tabii çöp adam çizemiyorum o ayrı örneğim sadece örnekti :D
Sosyal ağlarda paylaş

ben de aynı dertten muzaribim (dert ise eğer)
çok para kazanayım hırsım yok
evleneyim çocuğum olsun, istemeyi bırak, uzak olsun kafasındayım halen
araba maraba ev bile istemiyorum.
zorunlu ihtiyaçları karşıladıktan sonra, elimde para kalırsa
napıcam lan ben parayı diyip çar çur ediyorum zaten.
savruluyoruz bakalım hayırlısı
üzülüyorum arada gerçi bu duruma
Sosyal ağlarda paylaş

Beylik laf edicem şimdi ama bu hedef medef geyikleri hep tüketim toplumu dayatması, mutlu olmak için büyük hedefler koyup peşinden koşmaya ihtiyacınız yok. Hayata az çok bilimsel yaklaşabilen, "ula evren ne büyük ben ne küçüğüm ama onca evrenin içinde canlı kütle de baya az ha" diyebilen insan, sağlık fakirlik ölüm gibi net olumsuz etkiler olmadığı sürece mutlu oluyor zaten.

Bu hedefler mevzuu baya bi overrated. Ha ilginiz varsa auidi araba isteyin, katamaranla dünya turu isteyin. İsteyip çok çalışıp elde etmekte de bi sıkıntı yok, arasını bulmak lazım sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
dana22 said:

beklentiyi buyuk tutmakta sorun yok da..gerceklesmeyince hayalkirikligi yasamamak gerekli..

Katılıyorum bazen farklı hedefler koyarsın ama gerçekleşmediğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşarsın. Sonrasında toparlamak cidden zordur, cidden çok kötü..
Sosyal ağlarda paylaş

dönemsel hedefler bulup devam etmekte fayda var
kısa periyotlarda kendinize uygun hedefler oluştura oluştura yol bulunuyo gibi sanki
ha arada kafa bomboş kalmak da isteyebiliyor akışa bırakmak istiyosun kendini hatta onu da istemiyosun kendiliğinden oluyo falan. o da lazım, lazımmış meğersem diyip devam edicen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...