Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kediyi yakalamak için

Gluskap

Öne çıkan mesajlar

ne kadarlık bu kedi? çok yavruyken alman lazım şayet sokak kedisiyse,harbi sütten kesilir kesilmez

yoksa o hayvan eve biraz zor alışır,zaten size pragmatist yaklaştıgı mamaları yyip kendini sevdirmemesinden belli :D

kedi istiosanız size çeşit çeşit güzel kedi bulabilirim,sahipsiz,cins fln bile olabilirler,facebookta news feedim evden atılan yahut atılcak kedilere ev arayan insanların ilanlarıyla dolu
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemelen iki kisi yapin bu isi.

oncelikle kumunu ve mamasini birbirinden uzaga koyacaksiniz. odasi, tirmalama agaci ve oyuncaklari hazir olacak yani.

bahce kapisi falan var mi? kapinin acildigi odadaki altina saklanabilecegi mobilyayi tasiyin ya da ters cevirin. altina giremez hale gelsin.

her zaman mama verirkenki saatte bu sefer mamayi iceri koyacaksiniz. kosede iki kisi sinsice bekleyeceksiniz. hamle hic yapmayin ama. mecburen iceri girecekler, kapiyi arkalarindan kapatacaksiniz. sonra biriniz iki ele birer havlu alsin. havlulardan birini bir ele saracaksiniz, tirmalama ve isirmaya karsi savunmaniz olacak. digerini de ustune atarak yakalayacaksiniz. enseden yakalamayi basarinca sorun hallolacak. bu isi dogru yapabilirseniz, sakin mizacli bir hayvansa bir de ustune, isirma ve tirmalama hic olmayacaktir.

ensesinden yakaladiginiz kediyi enseden tasiyarak alip bir odaya koyacaksiniz (mumkunse mama hazirladiginiz odaya), izole edeceksiniz. kucaklamaya calismayin, tirmalar. enseden dogru tutarsaniz cani acimaz ve yaralanmaz. zaten cani acirsa kus otme sesi gibi garip bir ses cikartir, yere geri koyar dogru yerden yakalarsiniz geriye.

kapatacaginiz odaya vardiginizda ensesini birakmadan yavas yavas sevmenizi ve tatli sozler soylemenizi oneririm. hemen bir anda salmayin. boylece panik moduna girmesi zorlasir. bu arada diger kisi bahce kapisini acip diger kedileri disari gonderecek.

yavru basta panik bagirmasi yapacak, ilginc farkli bir ses cikarir, hemen ayirt edersiniz. bu panikte oldugunu gosterir. caresizce pencerelere ve diger isik kaynaklarina atlayacak. cama kosarak kafa atanlari vs de mevcuttur. sizin mevcudiyetinizi hissettikce/gordukce bunu kendisini yaralayacak siklikta ve sacmalikta yapmaya baslayacaktir. bu donemde yaklasirsaniz tuvaletini yapar. kediler icgudusel olarak, ozellikle yavruyken, panik aninda bosaltim sistemini calistirarak agirlik kaybederler ve kacmaya calisirlar. o nedenle boyle bir tepkiyi sesinden anladiginizda odanin kapisini kapatin ve sakinlesmesini bekleyin.

saklanirsa cikarmaya calismayin. 24 saat sonra merakla gezmeye baslar.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

muhtemelen iki kisi yapin bu isi.

oncelikle kumunu ve mamasini birbirinden uzaga koyacaksiniz. odasi, tirmalama agaci ve oyuncaklari hazir olacak yani.

bahce kapisi falan var mi? kapinin acildigi odadaki altina saklanabilecegi mobilyayi tasiyin ya da ters cevirin. altina giremez hale gelsin.

her zaman mama verirkenki saatte bu sefer mamayi iceri koyacaksiniz. kosede iki kisi sinsice bekleyeceksiniz. hamle hic yapmayin ama. mecburen iceri girecekler, kapiyi arkalarindan kapatacaksiniz. sonra biriniz iki ele birer havlu alsin. havlulardan birini bir ele saracaksiniz, tirmalama ve isirmaya karsi savunmaniz olacak. digerini de ustune atarak yakalayacaksiniz. enseden yakalamayi basarinca sorun hallolacak. bu isi dogru yapabilirseniz, sakin mizacli bir hayvansa bir de ustune, isirma ve tirmalama hic olmayacaktir.

ensesinden yakaladiginiz kediyi enseden tasiyarak alip bir odaya koyacaksiniz (mumkunse mama hazirladiginiz odaya), izole edeceksiniz. kucaklamaya calismayin, tirmalar. enseden dogru tutarsaniz cani acimaz ve yaralanmaz. zaten cani acirsa kus otme sesi gibi garip bir ses cikartir, yere geri koyar dogru yerden yakalarsiniz geriye.

kapatacaginiz odaya vardiginizda ensesini birakmadan yavas yavas sevmenizi ve tatli sozler soylemenizi oneririm. hemen bir anda salmayin. boylece panik moduna girmesi zorlasir. bu arada diger kisi bahce kapisini acip diger kedileri disari gonderecek.

yavru basta panik bagirmasi yapacak, ilginc farkli bir ses cikarir, hemen ayirt edersiniz. bu panikte oldugunu gosterir. caresizce pencerelere ve diger isik kaynaklarina atlayacak. cama kosarak kafa atanlari vs de mevcuttur. sizin mevcudiyetinizi hissettikce/gordukce bunu kendisini yaralayacak siklikta ve sacmalikta yapmaya baslayacaktir. bu donemde yaklasirsaniz tuvaletini yapar. kediler icgudusel olarak, ozellikle yavruyken, panik aninda bosaltim sistemini calistirarak agirlik kaybederler ve kacmaya calisirlar. o nedenle boyle bir tepkiyi sesinden anladiginizda odanin kapisini kapatin ve sakinlesmesini bekleyin.

saklanirsa cikarmaya calismayin. 24 saat sonra merakla gezmeye baslar.

o_O

kedi yakalama tutosu olmuş,yarın öbür gün öyle kedi yakalamalık bir duruma düşersem yararlanacam teşekkür ederim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece kediler değil insanlar da aynı şekilde. Ağırlık kaybedip daha hızlı kaçmak istiyor beyin.

Panik sırasında sindirim sistemi durur, boşaltım sistemi hareketlenir.

Tabi şu an mağara adamı gibi bi yaşantımız olmadığı için panikledik diye kaçarken sıçmıyoruz. Ama tuvalet isteği oluşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Namessar said:

kediler icgudusel olarak, ozellikle yavruyken, panik aninda bosaltim sistemini calistirarak agirlik kaybederler ve kacmaya calisirlar.

-Hızlanmalıyız hemen safraları atın Bay James
-aye aye captain!

geçen yavru kedi yakaladım. üstüme bütün sistemini bıraktı ama kaçamadı sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

kediyi yakalarken ense olayi onemli. anneleri enseden yakalar ve tasir. enseden tutulduklarinda tasima moduna gecerler ve hareketsizlesirler. havaya kaldirdifinizda kuyrugunu altina kistirir ve patiyi one ceker. bu icguduseldir. tek istisnasi hayatindan endise ettigi asiri panik durumlardir. o zaman tasirken cirpinabilir. yanlis yerden tutarsaniz onceden belirttigim gibi kus sesi benzeri otme sesi cikarir. cani cok yaniyor demektir. yere geri koyup eli duzelteceksiniz. hareketsizlesme olayini bu video cok iyi anlatiyor. bu nedenle tasirken kucaga almiyoruz. hareketsiz kalmaz kucakta. size alisinca kucak yaparsiniz.

[video]http://youtu.be/5S2VUp1PSIc?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

ben de bi sokak kedisini eve alıştıramıyorum. alıp evimin kedisi yapıcam iti ama ağlıyor eve kapatınca. diğer türlü zaten tüm gün benim camın altında, balkonda. öyle bekliyor cama çıkıp sigara içeyim diye. gitmiyorda. karnı tok bile olsa kendini sevdirme derdinde.

lan diyorum git sokak kediliği yap ama yok. e gel eve, evde kedi ol diyorum ona da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...