Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

metro kullanmayı bilmeyen sevgili bursalılar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Istasyonda metro durunca önce inen vatandaşlara izin verilir. Kapıya hunharca hucüm edilip insanları çiğnemeyin, korkmayın dışarıda kalmazsınız.

Birçok vilayet gezdim gerek Türkiye gerek vasat dediğimiz Doğu blok ülkeleri. Oralar da bile insanlar metroyu nasıl kullanacağını biliyor.

Teşekkürler.
Mesaj tarihi:
daha yürüyen merdivenlerde durmasını bilmiyorlar. neden bahsediyorsunuz ya.

afedersiniz sik gibi ülkeyiz ya. küfür için özür dilerim. Çok sinir oluyorum bu duruma da.
Mesaj tarihi:
uzunçayırda 3 şerit otobüs durağı var oldukçada geniş bir bekleme kaldırımı var ama yayaların kaldırım yerine 2 şeridi işgal etmeleri sebebi ile her gelen otobüs yanaşamadığı için bütün yolu tıkıyor.
Mesaj tarihi:
hayır bir de metro gelmeden önce anons yapılıyor sürekli, lütfen inenlere öncelik tanıyınız gibi sfdfda

sinir olduğumda bazen omuzluyorum ben, iyi geliyo
Mesaj tarihi:
barbu said:

daha yürüyen merdivenlerde durmasını bilmiyorlar. neden bahsediyorsunuz ya.

afedersiniz sik gibi ülkeyiz ya. küfür için özür dilerim. Çok sinir oluyorum bu duruma da.

ben burda küfür göremedim abi
Mesaj tarihi:
bu tarz şeyler hep çocuklukta yaşanan travmalarla alakalı. özellikle kalabalık ailelerde büyüyen bireyler hayatın her alanında sürekli bir saldırı halinde oluyorlar. hızlı yemek yemek ortak özellikleri.

-sarı ışığı gördüğünde durmaya hazırlanmak yerine gaza basmak.

-sırayla girilen bi yerde sıranın en önüne geçmeye yönelik refleksler göstermek.

-trafikte yan şeridin 1-2 metre fazla ilerlediğini farkettiğinde derhal o şeride yönelmeye çalışmak

-sürekli bir hakkının yendiği telaşı, dünyadaki herkesin onun hakkını yemeye çalıştığına dair paranoyalar.

ekonomik olarak rahat yaşayan bir kaç nesil sonra bu özellikler baya toparlanıyor. türkiyenin batısında ekonomik düzeyi yüksek kesimin çocuklarında bu durumun daha azaldığını görüyorum fakat doğuda bu refleksler tam gaz devam ediyor.
Mesaj tarihi:
oo ülkeye kin kusuyoruz, alırım.

Dünyada metrolara bakın 150-100 yıl önce kazmış herifler, bize 2010'da metro gelirse böyle saldırır anadolu çomarları.

Metrodan çıkarken yol vermeyenlere laf anlatılmaz, bu cahillik ile her şeyi hakediyoruz.
Mesaj tarihi:
Laorx said:

oo ülkeye kin kusuyoruz, alırım.

Dünyada metrolara bakın 150-100 yıl önce kazmış herifler, bize 2010'da metro gelirse böyle saldırır anadolu çomarları.

Metrodan çıkarken yol vermeyenlere laf anlatılmaz, bu cahillik ile her şeyi hakediyoruz.

dünyanın en eski 2. metrosu istanbulda diye biliyorum, karaköy - taksim arası
Mesaj tarihi:
Bursa'daki metro diil olm, tren sdf. Hafif raylı sistem diye geçen hede.

Ve evet, cidden çok büyük sıkıntı var inme-binme konusunda.

Daha vatman park frenini çekmeden kapı açma düğmelerini spamlıyolar dışardan sdfgf.
Mesaj tarihi:
Ülkemiz insanları hakkında bir tahlilde bulunmak istiyorum:
öncelikle öz güven eksikliğinden kaynaklı kendini tam hissedememe durumu mevcut. Buna dayalı olarak her durumda önce kendi eksikliğini gidermeye çalıştığından etrafındaki insanları pek düşünmüyorlar. Haliyle otobüste metroda yürüyen merdivende "önce ben" durumu hakim. Bu öz güven eksikliği de cehaletten ve eğitim eksikliğinden geliyor.
Sonuç olarak eğitim şart ancak eğitim sistemimiz pardon sistem mi dedim? Eğitim şeyimiz şey olmadığı için ondan şey oluyor işte...
  • Yeni Oluştur...