Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hosteslerin herkesi gülümseyerek karşılaması

istanbulbeyfendisi

Öne çıkan mesajlar

Deathblade said:

Yaptıkları işin fiziksel yorulma dışında her hangi bir eğitimsel geçmiş gerektirmediğini ve aldıkları parayı düşünürsen gülümsemeleri doğal.

Ben olsam ben de gülerim.

"Ahahaha gerizekalı 2 tane mühendislik bitirmiş, 2 katı maaş alıyorum. Duty free cabası."

Hangi havayollarında çalışan insanların ne kadar maaş aldıklarını bilmeden laf söylemesi kolay.Her hostes de THY personeli kadar maaş almıyor ne yazık ki.

Zaten aşağıda da söylenmiş.Gece-gündüz kavramının olmadığı,sürekli basınç ve radyasyona maruz kaldığın,her gün yüzlerce insanı memnun etmeye çalışmanın karşılığını alabilen tek havayolu çalışanları THY çalışanları.

Bizim milletimizi anlamıyorum bazen.İşveren kazandıkça kazansın,cebini doldursun.Helal,daha çok kazan koçum gazları verilirken emekçi azıcık hakkını aldığında ama onlar çok para alıyor fln filan.Bu kafada seyrettikçe daha çok asgari ücrete bir hayat boyu çalışır bu insanlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten telefonun uçağı düşürme ihtimali olsa sizin insiyatifinize mi bırakırlar açık/kapalı olmasını. İlk zamanlar belediye otobüsü şöförüde artistlik taslıyordu "bayan telefonu kapayın fren sistemi etkileniyor" diye. Herşeyi geçtim Taliban filan mal mı adamlar nokia 5210 varken uçağa bomba sokmak için uğraşsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Asriel said:

Kapılar açıkken artık uçak içinde telefon ile konuşmak serbest.En azından THY için durum artık şu anda bu...

oooh 30k feet de açtırdık mı oksijen full

Yerde,boarding sırasında kapılar açıkken uçak içinde konuşmak serbest diyorum,iyi günler diliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

İç hatlar maalesef çoğu firmada rezil ama. Bu tabii genellenmemeli.
Buna:

* Uçuş kaç bacak?
* Bindiğiniz uçuş kaçıncı bacak?
* Kabin memuru kaşarlanmış mı?
* Ekip arasında birbiriyle uyumsuz olanlar var mı?
* Ekibin amiri otoriter mi( bak asabi vs demiyorum) değil mi?
* Kaptanlar otoriter mi?

dsiye birsürü madde etki ediyor. Sorusu olan varsa bu mesleği yapmış biri olarak cevaplayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

kapilar acikken ferah olur icerisi

Kapılar açıkken zaten çalıştırmıyorlar uçağı :) kapattıktan sonra çalışıyor... yani hiç bi zaman yasak olmadıki bu durum ? ben hep konuşuyordum

Yani THY Atlas Pegasus onurair hepsiyle gittim sorunsuz konuştum
Sosyal ağlarda paylaş

Burda yine müdahale edecem.
Uçak çalışmaz, motorlar çalışır. Bu 1. İkincisi Kuleden izin aldıktan sonra ve eğer GPU(Ground power unit) yok ise yer hizmetlerinde ve APU bozuksa, çalıştırılmıyorsa, uçapın içindeki havalandırma sistemleri için motorları çalıştırmak zorundasın. Bunun için de yukarıda da yazdığım gibi kuleden izin gerekir. Ama körük bağlıyken, ya da aprondayken uçağı motorlarını çalıştırması abes değildir. Olabilen bir durumdur. Kapıları kapatmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

ben de size bir tip vereyim,

hostes'ten değerlendirme formu istiyorsunuz, verdiği hizmeti öven şeyleri işaretleyip yazıp iade ediyosunuz. sonra gelsin ekstra muamele. çünkü puan topluyolar daha hızlı falan yükseliyolar kurum içinde.

bu doğru mu? doğruysa allah tuttuğunu altın etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...