Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurumsal firma da çalışmak mı küçük firmada çalışmak mı?

choner

Öne çıkan mesajlar

kurumsal da olsa çoğu yer yazılım bölümünde serbestlik tanıyor. görüştüğün şirketin takım + düzenli traş istediğinden emin misin? bence büyük tercih sebebi serbestlik. maaş cidden öküz gibi olursa anca çekilir. biraz fark için çekilecek çile değil =)
Sosyal ağlarda paylaş

her sabah kalkinca ilk isim direk tras olmak. sonrada o gun giyecegim takimima uygun gomlegi bulup utulemek.
utu yaptiktan sonra kahvaltimi hazirlayip masaya oturduktan sonra, kahve ve gazete esliginda bir yandanda mutfaktaki 32 ekran tvden ajansi dinlemek. sonra kol saatime bakip vaktin geldigini anlayarak son bir kez kahveden yudum alip, gazeteyi birakarak is yerine gidtmek.
Gunaydin Anil Bey, Gunaydin Nese Hanim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi takım dediğiniz gibi kurumsal yerlerde yazılımcılara genelde ayrıcalık tanınıyor fakat burası şu an için genel müdürlükte olduğu için genel müdür ve büyük abiler bizi öyle görmesin diye takım zorunlu. Seneye gebze civarına taşıyacağı için o sorun nispeten ortadan kalkacak yani kot değilde casual olcak. Bakalım kararı verince yarın istifa edince neler olcak onuda bilmiyorum. Müdür bi şok olcak orası kesin:)
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Küçük firma, sani köle olarak görmeyen, gerçekten bir değer olarak gören iyi bir patronun olursa daha iyi. Bunu bulmak baya zor ama, baya baya zor.

Bence büyük firma, seni yatırım olan gören ve üstüne para harcamaktan kaçınmayacak uluslararası bir firma. Türkiye şartlarında seni köle olarak görmeyecek bir patron şirketi bulmaktan çok daha kolay bulunur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kurumsal firmaları yanlış düşünüyorsun bence. böyle herşey tıkırında olacak ben sadece yazılım ile uğraşacagım diye bakıyorsan hiç öyle olmuyor. anlattıklarım türkiyedeki kurumsal diye geçinen çogu firma için geçerli.
ilk başta sürekli abuk sabuk onlarca mail atmak zorunda kalacaksın. biri sana işi yaparım diyecek sonra yapmayacak bu iş ne oldu dediginde mail var mı ben öyle birşey demedim diyebilir.
bir sürü abuk sabuk prosedür ile uğraşacaksın en ufak bir geçiş için bir sürü bildirim formu dolduracan. bu olay sözde hatayı en aza indirmek için. ama hata olduğu zaman bu prosedürü aşmaya çalışacaksınız gizliden.
plaza çalışanlarının ruh hali baya değişik. aralarda sade araba ile tatil muhabbeti olması çok olası.
kurulumu ben yapıyorum demişsin inan bu iyi birşey ben java da projeleri eclipse e loadlamayı bilmiyordum biri gelip yapıyordu ilk sene en ufak sorunda kalıyordum.
planlama şu bu çok yavaş. işlemler tamamlanıp sen işe başlayana kadar mevzu eskiyebiliyor. Benim 2 ay uğraştığım iş artık gerek
kalmadı diye iptal olmuştu.

iş konusunda tavsiye vermek çok riskli çok 50 kişi çalışır bir yerde herkes mutludur ama sen mutsuz olursun veya tam tersi. Yöneticine de çok baglı firmayı değil yöneticiyi bırakırsın diye bir laf vardı. Yazılımcıysan bence 1-2 yılda bir iş değiştir aynı yerde kalınca olmuyor ben azından ben 1 yıldan sonra artık birşeyler kazanmıyorum duygusuna ulaşıyordum. Şu an çalıştıgın yer gerçekten yeni bir olaya giriyor ve sürekli birşeyler öğreniyorsan bu çok önemli bence. Çünkü kurumsal yerde 6-7 ay sonra işler rutine giriyor neredeyse kaçınılmaz bu. Bir de bir bankaya gidiyorsan söyle çogunu bilirim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...