Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şiştim lan... Bunaldım.

Aceace

Öne çıkan mesajlar

benjani said:

dokuz eylül üni jeoloji mühendisliğine uğra, hasan sözbilir ile röportaj yap izmir'de beklenen büyük deprem ne zaman filan diye, diğer hocalarla da metrodaki kaymayı, konak tünellerinin durumunu filan konuşabilirsin.haber niteliği taşıyabilir.

DİS!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Bu başlık da benim içimi boşaltma yerim olsun madem.

Bugün yine şiştim yine bunaldım. Gazetede 4 muhabiriz. 2'de stajyer var fakat aşırı kaçak takıldıkları için onlara sadece deşifre kitliyoruz. 10 metre ötedeki basın açıklamasına gidip 2 saatte dönemiyorlar:D Neyse...

Şimdi 4 muhabirden 1'i spor müdürü ve sadece sporla ilgileniyor. Kalan 3 kişiden biri ben biri benden 1 yıl kadar önce gazeteciliğe başlamış bir arkadaş öteki de...

Hah yazımın konusu bu öteki insanımsı. Kendisinin hangi üniversiteden mezun olduğunu duyan bilen yok. Hiç lise muhabbeti falan yaptığını da görmedim. (Gazetede de duyan olmamış) Kendisinin öğrenim durumuna dair kimsede bir bilgi yok.

Kadın tam bir vasıfsızlık örneği. HİÇ BİR ŞEY yapamaz mı bir insan ya? Bir gazetecinin olmazsa olmazı az biraz dahi olsa Türkçe kullanabilmesidir değil mi? Kadın Laik Türkiye Cumhuriyeti yerine Layik Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Dilbilgisi 0'da değil. Eksi değerlerde. Cümle kuramıyor. Yani cümle kuruyor da kurduğu cümleleri kendisi de anlayamıyor. Editörler deliriyor resmen.

Tamam Türkçesi zayıf olabilir. Sonuçta gazetede çalışmak için Türk Dili ve Edebiyatı okumak zorunluluğu yok. Ama... Vasıfsız derken hakkatten vasıfsız. Mesela... Geçtiğimiz ay Karadenizliler İzmir'de Hamsi festivali yaptılar. Kadın haberini yapmaya gitti. Gaste için Karadenizliler bayaa önemli. Çok reklam veriyolar. Bu kadın gidip 314 tane fotoğraf çekmiş. ÖEAH dedim. Editörler fotoğraflardan seçme işini bana kitlediler.

ABİ NALET OLSUN 314 FOTOĞRAFTA 1 TANE HAMSİ HADİ HAMSİYİ GEÇTİM YARIM EKMEK GÖRÜNMEZ Mİ YA?

Valinin 100 küsür tane fotoğrafı var. Her türlü el hareketi bilmem ne var. Hapşururken bile çekmiş. AKP il başkanının 60 küsür fotoğrafı var. AKP Karşıyaka ve ilçe başkanınlarının bir o kadar var. Protokolün genel olarak fotoğrafları var. Ama 1 tane bile ekmek arası hamsi yok!!!!!! Yazıişleri müdürü çıldırdı resmen. İlk sayfada geniş yer ayrılmıştı. Hamsi olmadığından ilk sayfayı değiştirmek zorunda kaldılar.

Bir defasında da bir odada yönetim kurulu değişikliği olmuştu. Yeni yönetimdekilerin ismini öğrenmeden gelmiş. Gastede eski başkanın ismi var ama görevi devralanların ismi yok sadfasdfa.

Haa. Tabii kendisinin teknoloji, internet ve bilgisayarla ilişkisi de ayrı bir mevzu. Kadın "@" işareti yapmayı BİLMİYORdu. Bana 2 defa sordu gösterdim. Umarım unutmamıştır. Sonuçta bir gazetecinin sık sık mail atması falan gerekiyor. Kadın gelen mailden kopyala yapıştır yapıyordu. CTRL+A CTRL+C CTRL+V'yi de yeni yeni öğreniyor.

Bitmedi... 2 gün önce bizim gastenin 10. yıl kutlaması vardı. Tabii 3 muhabirin de orada olması gerekiyordu ancak öteki arkadaşın ablası nişanlanacakmış gelmedi. Bu kadın ofisin kaliteli makinesini aldı. Gece için "hazırlanmaya" gitti. Gidiş o gidiş. Bir geldi mübarek assolist. Bütün gece anasıyla kızkardeşinin fotoğraflarını çekmiş delirdik.

Bugün de 3 tam sayfa (2. sayfa + göbek) kendi haberimizi hazırlayacağız. Bu kadın "Ben başladım çağlar senin yapmana gerek yok" dedi. Eyi dedim. Genel Yayın Yönetmenimiz 3 defa kendisine "Sen bu işi beceremezsin" demesine rağmen yapmaya kalktı.

Abi yazılacak toplam yarım a4 haber yazısı. Fotoğraf altlarını ödül alanların isimlerini falan yazacak. Bir de fotoğraflar 01.jpeg şeklinde isimlendirilecek Öğlen 1'de başladı. Akşam 9'da hala fotoğraflar renk ayrıma gitmemişti. Çünkü bu SALAK "sağ click-simgeleri yerleştir-Ada göre" yapmayı bilmediğinden fotoğrafı buluyormuş. Sayıyı yazıyormuş. Masaüstüne atıp sonra geri koyuyormuş. Ki onu da becerememiş. HER ŞEY karışmış. Aziz Kocaoğlu'nun olduğu resimde AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın ismi falan gelmiş. 9.30'da sayfa sekreterlerine acıdım. Haber yazısını ve fotoğraf altlarını yazıp çıktım. Allah bilir ne durumdadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Forumdayız. Forumun da "kişisel" kısmındayız.

Gaste dememin nedeni alışkanlık. Çok sevdiğim bir editör arkadaşım, abim kendilerinin "Edikör" olduğunu; yaptığımız işin de "Gazetecilik" değil "Gastecilik" olduğunu savunuyor. Malum şu şartlar altında patronun ak dediğine bizim bok dememiz bir sonraki gün olmadan gazeteden kovulmamız anlamına geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

konu içinde mevcut tekrarlar mevcut.

bari geçen seferki postlardan alıntılayıp üstüne + koysaydın.
abi kendimi sorguladım, adam gazeteci olm aynı şeyi yazar mı lan hımbıl sen kafayı yiyorsun dedim.

kadının kafasını fotokopi makinasında ez.
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

konu içinde mevcut tekrarlar mevcut.

bari geçen seferki postlardan alıntılayıp üstüne + koysaydın.
abi kendimi sorguladım, adam gazeteci olm aynı şeyi yazar mı lan hımbıl sen kafayı yiyorsun dedim.

kadının kafasını fotokopi makinasında ez.

Abi doğrudur. Her allahın günü isyan ettiriyor bizi. Dün gece sayfa sekreterleri saat 11.15'te çıkmışlar ofisten. Yazıktır ya. Delirmemek elde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Güncelleme...

Eski Yazıişleri müdürüm Gazeteciler Cemiyeti Başkan adayı oldu. Kendisini severim. Hakkatten iyi adamdır ama patron tayfasına karşı biraz fazla pasif. Yani gazetedeki bir editör arkadaş patron milletvekili aday adayının reklamını pardon haberini getirdiği zaman "Yok kardeşim sayfa bitti zamanında getirecektin" derken yazıişleri müdürüm "Hallederiz, sıkıştırırız bilmem ne" diyen birisi.

Neyse.. Eski işyerinden haaala alacağım var. Resmen alamıyorum emenike. Eski ofisteki bütün çalışanlar da benim maaşımı alamadığım için çıkmak zorunda kaldığımı biliyorlar. Yazıişleri müdürüne de maddi olarak büyük sıkıntılar çektiğimi söylemiştim zaten. Buna rağmen müdahil olmamıştı ya da olamamıştı.

Yönetim kuruluna bir baktım... Patronun karısı. Gerçi o kısım da biraz karışık. Şimdi bi imtiyaz sahibi var. Gazete umrumda değil. Yurtdışında gezmekle meşgul. Onun kızı patroniçe gibi bişey. Kocası da Genel Yayın yönetmeni ama aslında gerçek patron o. Para işlerine o bakıyor. Tam bir 3 başlılık sözkonusu. Patronun karısını yönetim kurulunda görmemle resmen kafam attı.

Gittim eski gazeteye. Ofistekilerle muhabbet ettik falan. Yazıişleri müdürü 12 sayfalık bir "Vaatler" dergisi çıkarmış. 3. sayfada kocaman başlık "GAZETECİ EVİNE EKMEK GÖTÜRECEK" Kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi. Yüzüne karşı da "Burada 30 kişinin sorunlarını gidermekten acizsin. Bütün İzmirli gazetecilerin sorunlarını nasıl giderecen? Hem de patroniçenin kuklası olacağın ortadayken" dedim. Bozuldu ama cemiyette şu andaki gibi baskı altında olmayacağını falan da söyledi. Beni de cemiyetin gazetesine almak istiyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni gazeteme gelince...

Ben biraz "idealist" gazetecilik yapmaya çalışıyorum. Ama biraz. Abartmaya lüzum yok. AKP, CHP, MHP, HDP dinlemeden geçirmeme izin var. Son 2 günde bir kaç özel haber yaptım. Sonuncusunun sesi pazar günü çok pis duyulacak. Başıma çok pis bela açma ihtimali var. Haber de bu:

http://egeninsesi.com/187664-egilim_yoklamasina_engel_olmuslar

Maaşım daha iyi ve maaşımı alabiliyorum. Adam gibi haber yapabiliyorum. Tek sıkıntı diğer çalışanların tembel olması nedeniyle site çok dandik. Sitenin dandikliği yüzünden muhtemelen bir defa giren bir defa daha girmek istemiyor :D Mesela yukarıda verdiğim haberin içine bu adamların görselini tekrar kullanmaya gerek yok. Kalabalıktan ve göz yormaktan başka bir işe yaramıyor. Ama ııh. Görsellik önemliymişmiş...

Bakalım sitenin patronu bana bayaa değer veriyor. Değiştirmeye çalışacam. Umarım başarılı olurum.

(Ha o aday adayları 29'una kadar orada kalacak. Orası ayrı.)
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Yeni gazeteme gelince...

Ben biraz "idealist" gazetecilik yapmaya çalışıyorum. Ama biraz. Abartmaya lüzum yok. AKP, CHP, MHP, HDP dinlemeden geçirmeme izin var. Son 2 günde bir kaç özel haber yaptım. Sonuncusunun sesi pazar günü çok pis duyulacak. Başıma çok pis bela açma ihtimali var. Haber de bu:

http://egeninsesi.com/187664-egilim_yoklamasina_engel_olmuslar

Maaşım daha iyi ve maaşımı alabiliyorum. Adam gibi haber yapabiliyorum. Tek sıkıntı diğer çalışanların tembel olması nedeniyle site çok dandik. Sitenin dandikliği yüzünden muhtemelen bir defa giren bir defa daha girmek istemiyor :D Mesela yukarıda verdiğim haberin içine bu adamların görselini tekrar kullanmaya gerek yok. Kalabalıktan ve göz yormaktan başka bir işe yaramıyor. Ama ııh. Görsellik önemliymişmiş...

Bakalım sitenin patronu bana bayaa değer veriyor. Değiştirmeye çalışacam. Umarım başarılı olurum.

(Ha o aday adayları 29'una kadar orada kalacak. Orası ayrı.)

oyoyooy abi o nasıl bir site can yakıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Abi site çok leş... 29'una kadar sağdaki soldaki aday adayı reklamlarından kurtulamayacağız. (İyi para veriyo adamlar :)

Benim asıl amacım 29'undan sonra siteyi daha mantıklı bir hale getirtmek. Yav en basitinden manşet haberlerinde sırf tembelliklerinden tek bir şablona bağlı kalıyorlar. O şablon yüzünden başlıklar uzuyor ve vuruculuğunu kaybediyor. Manşet resmini de görüyorsunuz zaten "kelle, kelle, kelle...."
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yukarıda paylaştığım haber ( haber bu: http://egeninsesi.com/187664-egilim_yoklamasina_engel_olmuslar ) nedeniyle İzmir'deki en kallavi 4 adayın tekerine çomak da değil, demir kazık sokmuş oldum. Muhtemelen ön seçimden çıkamayacaklar. CHP İzmir örgütünü karıştırdım.

Tabii doğal olarak benim patrona bıt bıt yapıyorlar. Patron iyi adam. Savunuyor ama reklamlar çekilecek olursa eğer daha fazla savunamaz. İşsiz kalırım. Ki gidişat onu gösteriyor.

Edit: 4 tane Milletvekili aday adayının örgüt gözündeki değerini sıfırladım işte sabo. Şimdi başım ağrıyor. Ki bu 4 adam İzmir BŞ Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun en has adamlarıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...