Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nijerya'da İş Geyikleri

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Abi ashdakdhask

Why Rebel Groups Love the Toyota Hilux

An experiment conducted by British TV show Top Gear in 2006 offers one explanation. The show’s producers bought an 18-year-old Hilux diesel with 190,000 miles on the odometer for $1,500. They then crashed it into a tree, submerged it in the ocean for five hours, dropped it from about 10 feet, tried to crush it under an RV, drove it through a portable building, hit it with a wrecking ball, and set it on fire. Finally they placed it on top of a 240-foot tower block that was then destroyed in a controlled demolition. When they dug it out of the rubble, all it took to get it running again was hammers, wrenches, and WD-40. They didn’t even need spare parts.

http://www.newsweek.com/2010/10/14/why-rebel-groups-love-the-toyota-hilux.html
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

her şey para değil dark

para mevzusu buradan açıldığı için direkt senden alıntılayarak total cevap vereyim :D

para değil ya benim dert, yani ayıptır söylemesi benim geleceğim garanti altında gibi bir şey aslında o konuda sıkıntı yok ama böyle değişik tecrübeler yaşamak istiyorum. Özellikle iş hayatında

Şuan yaptığım işi biliyorsunuz işte, ben lisede savaş muhabiri olacağım hayaliyle fotoğrafta başlayıp ardından sinemaya geçmiş, sinema okumuş adamım. Sinema, dizi yapmayacağım bu ülkede diyip hobime kaydım ve sıfırdan sadece teorik bilgiyle ticarete atladım. Son 1 senem aşırı sıkıntılı geçti, hani yine kazanıyorum ve iş dışı maddi durumumda iyi sayılır derdim parada değil esasen ama böyle cebimde para varken bile mutlu değilim artık nedense, ruhum fakirleşti resmen. Depresyona mı giriyorum nedir...

Bir de ben öğrenciyken vs. paso gezer tozar, oyunumu da oynar ne bileyim kafama esince çıkar sağda solda takılır tipte bir adamdım. Bu işi kurduğumdan ve büyük ölçüde evde çalışmaya başladığımdan beri sosyal hayatımda sekteye uğradı resmen. O da koyuyor sanırım. Böyle bayağıdır bir yere girip bir de özellikle pazarlama vs. dalında mı çalışsam diye düşünüyordum. Sonra yurt dışında çalışma geyikleri kafama yattı da hem İngilizcem çok fazlaca iyi değil hem de ne bileyim, boşver dedim :D

Şimdi bu iş imkanı gelince, bir de sikimsonik ülkelere vs. böyle ne bileyim gidip görme, yaşama merakımda varken değerlendirsem mi acaba diyordum. Cidden çünkü kafa dağıtmaya ihtiyaç var bu aralar.

Yani parası güzel, para da önemli çünkü Nijerya gibi boktan bir ülkede para motive edici unsur olabilir. Kişi başı milli gelirin 320 dolar olduğu yerde 5000 dolar maaş ile rahat yaşamı geçtim, her şekilde güvenilir yaşamda sağlarsın kendine ve hayvan gibi para biriktirip buraya da gelirsin de işte ne bileyim, garip ya...

Pazarlama işiymiş bu arada, TR'den toptan mallar gidiyor işte orada müşterilere gidip onları pazarlayacağız. Müşterilerin istekleri olursa TR'den temin edip yollayacakmışız vs. Sadece İngilizce ve pazarlama konusunda az-çok tecrübe istiyorlar. İşte bilmiyorum, biraz daha araştırayım böyle güvenlik vs. konusunda onlarda bir şeyler sunamazsa zaten gidilmez.

Macerada bir yere kadar :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şuan benim de Hilux alasım geldi. Zaten çok sempatik arabaya, alıp direkt camlar açık müzik çalarda son ses

http://www.youtube.com/watch?v=6cXqmN3c5AE

aha buldum da

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-satilik-1988-2.4-dizel-orjinal-4x4-toyota-hilux-191029715/detay

25k pahalı...
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

gsmh 300 dolarmış ahah ulan koruma diye tutacağın adamlar önce senin banka hesabını boşaltır, sonra da seni kebap yapıp yerler uydudan Liverpool-Swansea maçını izlerken, ellerinde senin biralarınla sdfg

korumalık hizmet sektöründeki en yaygın meslek ve iyi kazanıyorlarmış zaten asfas

zaten böyle sağlam maaşlı herkesin koruma tutması öneriliyor, hatta bazı firmalar zorunlu tutuyormuş. Seni evinden gelip alıyor, işte falan yanında, eve bırakıyor seni vs. eğer istersen yatana kadar senle takılıyor. Senin gerçek panpan oluyor. Böyle diyince bir garip oldu da :D

Çoğu firma kendi karşılıyormuş ama bunlar karşılamaz tahminen asdf

Turist olarak gidenler var işte onlar bile tutuyor. mesela bir tane izledim sabah işte abd tikisi egoist zenci kız, annesi ile birlikte anneannesine ziyarete gidiyor. Koruma tutuyorlar bir tane falan hep yanlarında çekimler boyunca. kız işte bütün tatili çekmiş ne yaptı ne etti :D
Sosyal ağlarda paylaş

nijerya çok kötü hatta güney afrika'ya bakiyordum orada crim'in en büyük nedeli nijeryalı göçmenlermiş hehe 4 milyon nijeryalı gelmiş zamanında ve tüm pis işlerin altından onlar cıkıyormuş.

Nijerya'nın en işlek caddesinde üstüne benzin döküp yakmaları olağan diyorlar

Çeto'nun tuvalete bile koruma ile gitme mevzusu doğruymuş yani.
Sosyal ağlarda paylaş

benim hakkında hikayeler dinlediğim en gelişmemiş ülke afganistan, bir iki bişiy yazıyim, belki gitme fikrini değiştirirsin, tanıdığım 50-55 yaşlarında mak müh bir amca var, yolda arabasıyla giderken arkasından gelen aracın altında mayın patlıyor, adam patlamayı dikiz aynasından görmüş, mayın bir iki saniye önce patlamış olsa kendisi havaya uçacakmış, bir başka hikaye de odtülü bir mühendisle ilgili, benden iki yaş büyüktü o, adam afganistan'a çalışmaya gitti, yeni mezundu o zaman, firma iyi para veriyordu, orada menenjit oldu öldü, bir başkasını kaçırmaya kalktılar şantiyeden

böyle yerlere gidiyorsan ölüm riskini kabul edip gideceksin ve bence gitme, mordor'a yaya giren frodo'dan farkın yok pek, biraz daha iş bakın kendine yurtdışından, belki bir başka fırsat bulursun, illa ilk bulduğuna atlamalısın diye bir şey yok ki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...