Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Logitech G710+ vs Razer Blackwidow 2014

serjuhan

Öne çıkan mesajlar

abi senin mantık biraz yanlış bence. evet haklısın 80 lira için riske girmek mantıksız gibi gelebilir ama o açıdan bakarsan blackwidow için hiç riske girilmez. neden? çünkü logitechin uluslararası garantisi var, en azından güven veriyor, sırf trde daha pahalı diye blackwidow alırsan ve arızalanırsa ne yapacaksın? razer teknik destek açısından baya baya shit bir şirket, logitechin tırnağı olamazlar kesinlikle. ki dediğim gibi 80 lira da değil, kargo ücretini bir ihtimal iptal ettirebilirsin konuşursan, öyle yaparsan yaklaşık 150 lira daha ucuza geliyor. tr de 360 tlye satılan bir ürünü 210 tlye almak için riske girersin yani. bana amazon kendi teklif etmişti kargoyu ücretsiz yapmayı, önceki siparişimde amazondan kaynaklı sorun yaşadığım için. İstesem beleş bile yollardı ürünü heralde müşteri memnuniyeti açısından, öyle bir firma amazon.

tr de blackwidowun fiyatı olması gerekenden daha yüksek ama yurtdışında hemen hemen aynı fiyat bu klavyeler. bence g710 daha iyi bir klavye açıkçası, şimdi bilmiyorum ne derece doğru bir ürünü sırf "daha pahalı" diye tercih etmek. onun dışında g710 tam sınır fiyatta şuan, diğer klavyeleri alırken gümrük vergisi ödemen gerekiyor, ürün fiyatının %20 si sanırsam.

benim blackwidow saçma sapan bir otomatik güncelleme hatası yüzünden mefta oldu 1 sene sonra, kullanırken de bir sürü saçma sapan sorun çıkartıyordu. Az biraz kirlenince A ya basınca Kya basmış gibi davranıyordu filan. O yüzden 100 liraya satsalar bile almam blackwidow daha. Neden? çünkü adamlar bu hataları düzeltmediler hala. sırf 2014 yazıyor diye güya üst modeli tekrar alacak değilim. Varsın daha pahalıya satsınlar, zaten herkes biliyor razer ürünlerinin o parayı hak etmediğini, overpriced product direkt. Şuana kadar kullandığım bütün logitech ürünlerini senelerce yıpratana kadar sıkıntısız kullandım, firmaya güven önemli o yüzden.

son olarak geldi benim g710+ amazondan, 3 günde getirdiler vallahi. 3 sene sıkıntısız kullanabilirsem bu klavyeyi kesinlikle verdiğim paraya değecek. türkçe tuşlar yok ama klavyeye bakmadan yazan biriyseniz değişen hiç bir şey yok, enter tuşunun boyutuna da 1 saatte alıştım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsini okumadım da razer teknik destek kısmıyla ilgili şöyle bi anektot vereyim, blackwidow almıştım 1 sene falan önce adeks'ten, 1 ay sonra garip bi şekilde bozuldu yazılımsal bi problem oldu, götürdüm adekse, denediler çalışıyor. ben ısrar ettim e tamam gönderelim razer'a dediler. 2 hafta sonra razer sıfır yeni ürün gönderdi.
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:

abi senin mantık biraz yanlış bence. evet haklısın 80 lira için riske girmek mantıksız gibi gelebilir ama o açıdan bakarsan blackwidow için hiç riske girilmez. neden? çünkü logitechin uluslararası garantisi var, en azından güven veriyor, sırf trde daha pahalı diye blackwidow alırsan ve arızalanırsa ne yapacaksın? razer teknik destek açısından baya baya shit bir şirket, logitechin tırnağı olamazlar kesinlikle. ki dediğim gibi 80 lira da değil, kargo ücretini bir ihtimal iptal ettirebilirsin konuşursan, öyle yaparsan yaklaşık 150 lira daha ucuza geliyor. tr de 360 tlye satılan bir ürünü 210 tlye almak için riske girersin yani. bana amazon kendi teklif etmişti kargoyu ücretsiz yapmayı, önceki siparişimde amazondan kaynaklı sorun yaşadığım için. İstesem beleş bile yollardı ürünü heralde müşteri memnuniyeti açısından, öyle bir firma amazon.

tr de blackwidowun fiyatı olması gerekenden daha yüksek ama yurtdışında hemen hemen aynı fiyat bu klavyeler. bence g710 daha iyi bir klavye açıkçası, şimdi bilmiyorum ne derece doğru bir ürünü sırf "daha pahalı" diye tercih etmek. onun dışında g710 tam sınır fiyatta şuan, diğer klavyeleri alırken gümrük vergisi ödemen gerekiyor, ürün fiyatının %20 si sanırsam.

benim blackwidow saçma sapan bir otomatik güncelleme hatası yüzünden mefta oldu 1 sene sonra, kullanırken de bir sürü saçma sapan sorun çıkartıyordu. Az biraz kirlenince A ya basınca Kya basmış gibi davranıyordu filan. O yüzden 100 liraya satsalar bile almam blackwidow daha. Neden? çünkü adamlar bu hataları düzeltmediler hala. sırf 2014 yazıyor diye güya üst modeli tekrar alacak değilim. Varsın daha pahalıya satsınlar, zaten herkes biliyor razer ürünlerinin o parayı hak etmediğini, overpriced product direkt. Şuana kadar kullandığım bütün logitech ürünlerini senelerce yıpratana kadar sıkıntısız kullandım, firmaya güven önemli o yüzden.

son olarak geldi benim g710+ amazondan, 3 günde getirdiler vallahi. 3 sene sıkıntısız kullanabilirsem bu klavyeyi kesinlikle verdiğim paraya değecek. türkçe tuşlar yok ama klavyeye bakmadan yazan biriyseniz değişen hiç bir şey yok, enter tuşunun boyutuna da 1 saatte alıştım sanırım.

yahu sen neden blackwidow vs logitech yaptın ki şimdi? Ben ne alırsan al, dolar arttığı için artık çok fazla fark olmadığını söylüyorum tr vs yurtdışı arasında. Kargo almazlarsa o zaman olur. ama herifler neden okyanus aşırı yere beleşe kargo yollasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışından ürün alacaksan dediğin gibi fiyat farkı en çok olan ürünü tercih eder insanlar normalde. neden g710 bu durumda sorusuna cevap verebilmek için yaptım o karşılaştırmayı. (bir de konu başlığına bakarsan, sadece sana yönelik yazmadım o mesajı)

free shipping olayı da müşteri memnuniyeti olayı. adamlar zaten çoğu yere free shipping veriyor, sanmıyorum ki free shipping ile bile totalde net kar etmesinler o satıştan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu haftasonu 2-3 saat oyun oynadım, bir şeyler yazdım. Diğer mekanikleri tecrübe etmememe karşın görüşlerimi yazayım.

Öncelikle mekanik klavye bambaşkaymış. Çok keyifli ve konforlu. G15v1'e göre belki de yüzde 30-40 daha az kuvvet istiyor tuşa basması. Hali ile akıyorsun yazı yazarken bariz şekilde. Fakat tuşlar önceki klavyeme göre biraz yüksek olduğundan alışmam için biraz daha zaman lazım.

Yeşil backlitleri beğendim ama Naga'm eski olduğundan mavi ledliydi pek uymadı ona :) Bunun dışında multimedia tuşları olmaması benim için biraz eksi oldu, çünkü Fn tuşları ile kontrol etmeyi sevmiyorum. Bilek desteği de yok ama pek ihtiyaç duymadım şimdilik. İhtiyaç duyarsam bir şeyler uyduracağım artık. USB girişi olması iyi fakat PC üzerinde bir port işgal ediyor eğer bu girişi kullanmak isterseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi offtopic olacak ama renk konusunu gördüm de, eskiden mavi ledli kasa, mavi ledli lycosa ve rengini mavi yaptığım roccat xtd vardı.

yeni kasa beyaz ledli gelip bir de kulaklık yeşil ledli kraken halini alınca pek üzüldüm başta "mavi setup gitti" diye. ben de mouse u kırmızı yaptım 4 renk oldu setup böylece. iyice pavyona döndü sistem :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Logitech Performance MX

Uzun uzun inceleme fırsatım oldu.. Ürün gerçekten inanılmaz.

http://www.bulabilirim.com/performance-mx-kablosuz-darkfiel-laser-sarjli-mouse-siyah-tr.html

Ancak Mouse lara bu kadar para verilir mi? Ben iş için sürekli kullanıyor olmama rağmen içim acıdı 45 TL ye http://www.bulabilirim.com/logitech-m500-laser-mouse-usb-910-003726.html bunu aldım.

Razerlere de baktım nedense kaliteli gelmedi ki fiyatları çok pahalı olmasına rağmen..
Sosyal ağlarda paylaş

Razer'ın hiçbir şeyi kaliteli değil zaten.

45 lira da mouse için oldukça ucuz bir fiyat :)

Bu klavye olayına biraz daha bakındım da mekaniğe geçmek lazm gibi duruyor, rubber dome'ları 1.5 senede benzetiyorum sanırım ben.

Hem PS/2 desteklediği hem de polling rate'i ayarlanabildiği için Cherry MX Brown Switch'li CM Storm Quickfire XT'ye geçicem bir yerden uygun fiyata bulabilirsem.

OCN'in Recommended Mechanical Keyboard threadi gene seçenek arayanlar için oldukça başarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Razer'ın hiçbir şeyi kaliteli değil zaten.

45 lira da mouse için oldukça ucuz bir fiyat :)

Bu klavye olayına biraz daha bakındım da mekaniğe geçmek lazm gibi duruyor, rubber dome'ları 1.5 senede benzetiyorum sanırım ben.

Hem PS/2 desteklediği hem de polling rate'i ayarlanabildiği için Cherry MX Brown Switch'li CM Storm Quickfire XT'ye geçicem bir yerden uygun fiyata bulabilirsem.

OCN'in Recommended Mechanical Keyboard threadi gene seçenek arayanlar için oldukça başarılı.

Kablolu olunca fiyat dibe vuruyor. Bana kablosuz hiçbir yarar sağlamayacağı için kablolu tercih ettim hem pil derdinden de kurtulmuş oldum. Çok kaliteli olduğunu düşünüyorum internette yorumları da çok iyi.. zamanla görücez artık :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Corsair K70 RGB güzel bir klavye. Özellikle beğendiğim yönlerinden birisi switchler açıkta olduğu için ve klavyenin tasarımıyla birlikte arasına toz kaçtığında üfleyerek temizleme imkanı var. Özelleştirilebilir renklendirme de bayağı keyifli duruyor. Türkiye Corsair distribütörünü aradım getirmeyi düşünmüyor musunuz diye ve düşünmüyorlarmış. DH'de satılıyor ancak Amazon'da 430tl olan klavye 650tl olarak satıyor. Vergisi ve kargosuyla distribütör getirse 500-550tl arası bir fiyatı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

VazgectimSenden said:

Logitech Performance MX

http://www.bulabilirim.com/performance-mx-kablosuz-darkfiel-laser-sarjli-mouse-siyah-tr.html

Ancak Mouse lara bu kadar para verilir mi? Ben iş için sürekli kullanıyor olmama rağmen içim acıdı 45 TL ye http://www.bulabilirim.com/logitech-m500-laser-mouse-usb-910-003726.html bunu aldım.

Razerlere de baktım nedense kaliteli gelmedi ki fiyatları çok pahalı olmasına rağmen..

m500 çok güzel bir mouse.
Sosyal ağlarda paylaş

VazgectimSenden said:

Logitech Performance MX

abi şu fareyi ben net ciddi ciddi 8 yıldır falan kullanıyorum.

inanılmaz kaliteli ve iyi. halen orjinal re-chargeable pilleri kullanıyorum. kablosu fare kısmından çıkabilir kablo, direk elektrikten şarj edilebildiği için 2. bir usb slot harcamıyor (kabloyu fişe bağlı tutuyorum, çalışması için de usb'den wireless bağlı.) oyun vs. oynarken çekiyorum fişini kablosuz kullanıyorum, kapatırken vs. yada pili azalınca bağlayıp şarjda kullanıyorum kablolu gibi.

yanları vs. soyuldu parlak gri kısımları ama tuşlar, tekerlek ve dark bilmemne özelliği taş gibi halen.

şunu alana kadar 1-2 senede bir fare değiştiriyordum. verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
massdrop a bak key set için ama tr key set ııh yok orada.
güzel mekanik klavyeler de oluyor. apex m800 güzel gayet ama enter tulu küçük klavyeleri ben sevmiyorum. mekanik klavye olup az ses istiyorsan low profileler idare eder.
headset için usb girişleri var kalvyede usb2.0 usb ses kartı ile bağlarsan headseti işini görür bence.yada wireless headset kullanacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...