fizban Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Red said: ayrıca o iki golden sonra ztn bırakın alsın klubu geri. ufuk daha iyiydi lan bundan.kulup maasi itelemis gsye niye alsin geri lol
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 abi tarıkın götü niye o kadar büyük?
souldarkorn Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Hamit ; "Bu sezon maalesef çok istikrarlıydık. Başladığımız gibi bitirdik. Ondan önce 2 yıl iyi sonuçlar aldık. Bu sene duruş olarak, skor olarak geriye adım attık. Bunu da çok iyi analiz edip, gelecek aylarda bunları düzeltip, daha iyi yapmamız gerekir." "İKİ YENİ TRANSFER GELDİ VE..." "İki yeni transfer geldi, doğru transferler miydi, tartışılır. Ne kadar istekli olsak da bazı eksikler var. Kabul etmemiz gerekir. Saha içinde hep topu yana atmak değil, saha dışında da herkes sorumluluğu üstlenmeli. Biz de abileri olarak sorumluluğu biliyoruz. Bir gemide bir tarafa doğru herkes hareket ederse, kulüp başarılı olur. Büyük bir camia ve herkes bilinçli hareket etmeli. A'dan Z'ye herkes kendini sorgulamalı.
fenn Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 JrStorMesT said: Yarın GS federasyona isim değişikliğine gidiyomuş 4. Yıldıza giderken, adında daha bol 4 olan bi " G414T4S4R4Y " olucaklarmış. Dedı bır macta 8 gol yıyen veya sl de 0 ceken takımın taraftarı
fenn Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Tesekkurler demıroren yabancı sınırıyla bız avrupa ve mıllı takımda coook 4 goller yıyecegız
janis Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 6 olmasından çok korkuyorum... Paylaşamam kimseyle !
Holy Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Şu haber, Hamza'nın nasıl bir karaktere sahip olduğunun direkt göstergesi. http://www.ntvmsnbc.com/id/25555127/ Futbolcunun arkasında nasıl durulmaz, nasıl itilir, nasıl takımdan soğutulur sorularının da cevabı olmuş direkt. Böyle bir madde varsa bile kendi içinde tutarsın, şans tanıyoruz, kazanmaya çalışıyoruz dersin. Hatalı goller yedi diye bir tekme de sen vurursan, senden hoca moca olmaz.
Liebe Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 OAHEHAEHA resmen yönetim zorla oynamasnı istedi yoksa bırak kaleye koymayı stada bile sokmam demiş
guernica Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 adam hislere tercüman olmuş asdfsd
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Zaten kiralık diye böyle demiştir herhalde. Bu arada ikinci gol dışında pek hatası yoktu diye düşünüyorum. Yani faturayı çıkarmaya gerek yok Sinan'a.
cicibeybe Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 zaaaaaaaaa demeye geldim Z4AAAAAAAAAAAAAAAAAA
Llama Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 gruplarda en çok gol yiyen takım mı oldu şimdi galatasaray
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 serjuhan said: Zaten kiralık diye böyle demiştir herhalde. Bu arada ikinci gol dışında pek hatası yoktu diye düşünüyorum. Yani faturayı çıkarmaya gerek yok Sinan'a. edit golleri karıştımışım ama o kadar yeto değil sadece tecrübesiz kalede çok rahat değil zaten biraz stresini bastırması lazım
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 ilk iki golu muslera yemezdi cok net sinan tam kova kaleciymis ya, volkanin su en son halinden bile kotu
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Holy said: Şu haber, Hamza'nın nasıl bir karaktere sahip olduğunun direkt göstergesi. http://www.ntvmsnbc.com/id/25555127/ Futbolcunun arkasında nasıl durulmaz, nasıl itilir, nasıl takımdan soğutulur sorularının da cevabı olmuş direkt. Böyle bir madde varsa bile kendi içinde tutarsın, şans tanıyoruz, kazanmaya çalışıyoruz dersin. Hatalı goller yedi diye bir tekme de sen vurursan, senden hoca moca olmaz. Sinan 1-2 sezon parladı sonra geçti, boşta kaldı da anca Porto aldı belki 3-5 kuruş kar ederiz ilerde diye, Kayseride bile yedek kaldı GSde nasıl oynasın. Yani Sinandan bişey olacağı yok, ayrıca 1,5m euro kontratı var zaten kovsanda geri çağırmaz Porto, maaşı iteleyecek adam arıyorlar, boşa bu 5 maç korkusu Hamzanın.
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 adam 1 milyon euro alıyor o kontratı yapanlar utansın
Wishmaster Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Şaka değil. 3 milyon lira lan... Oturduğu yerden.
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 kültürlenin lan hakkında son bir defa daha yazacağım futbolcu. ve tüm yüzüklere hükmeden yüzük gibi olmasını temenni ettiğim bu entry'de, tek tek hakkındaki yalan iddiaları yazıp gerçeklerini göstermeye çalışacağım. epey uzun olabilir, bakalım. taze olduğu için, tepkiler de taze olduğu için, dünkü arsenal maçından başlayayım. 1. “sneijder 10 aralık 2014 galatasaray arsenal maçında yattı” diyorlar. bazen, ciddi manada bazı insanların futbol izleme hakkının yasaklanmasını düşünebilir hale geliyorum. çünkü bazı insanlar maçları nasıl izliyorsa artık, inanılmaz saçma çıkarımlar yapıyor. bilmiyorum ekrana bakarken ne görüp neye odaklandığınızı gerçekten. maçları nasıl izlediğinizi çok merak ediyorum. yemin ediyorum bazen kendimi shinigami gibi hissediyorum bu mesele yüzünden. bu adam hakkında bu kadar büyük laflar etmeden önce, çok değil ya, şöyle 2-3 maçı sneijder’e odaklanarak izleyin. ne yapıyor, ne ediyor diye. ayağında top gelince değil, topsuz alanda ne yaptığına bakın. dün mesela, adam maç boyunca defanstan ileri uca kadar her noktada pres yaptı, defalarca pozisyon bozdu, üstelik görevi falan da olmamasına rağmen. bunu daha iyi anlatayım, sneijder’den daha iyi bu kadar sürekli ve bu kadar geniş alanda bu kadar baskı yapan oyuncu yoktu, bir tane bile. üstelik dediğim gibi bu sneijder’in görevi falan da değildi. yani eğer sneijder’e bu konuda laf edecekseniz, ondan önce laf etmeniz gereken tam 9 tane futbolcu var. peki o zaman neden sneijder’e laf ediyorsunuz? neden diğerlerinin ne yaptığını görmeksizin sneijder’e yükleniyorsunuz? asıl mesele burada yatıyor. şöyle bir normal şartlar altında bunun olası nedenlerini yazalım: a. sneijder bilerek oynamayıp takımı sabote etmektedir. b. sneijder karaktersiz bir oyuncudur, takımın huzurunu bozuyordur. c. sneijder egosu yüzünden diğer oyuncuları aşağılıyor, yine takım huzurunu bozuyordur. d. sneijder verdiğimiz parayı şu güne kadar çıkartamamış, galatasaray’a maddi ve manevi olarak zarar vermiştir. e. sneijder üzerine verilen bir görevi yapmamıştır. bunlardan herhangi biri olsa, derim ki “adamın gıcığı var, haklı”. ancak sneijder şu güne kadar, benim bile beklemediğim kadar alçakgönüllü davranmış, diğer oyunculara tepeden bakmamış, galatasaray için herkesten çok çalışmıştır. ve herkesten çok çalışan bu adam da, muslera ile birlikte galatasaray’a sportif başarıdan gelen maddi gelirin çoğunu bizzat kendisi getirmiştir. dolayısıyla adamın ne etik bir eksikliği, ne sportif bir eksikliği var; ne maddi zarar veriyor, ne manevi zarar veriyor. o halde adama neden yükleniyorsunuz? cidden merak ediyorum. tek olası neden, yabancı kompleksi olabilir. bunu dediğimizde gelen tepki bizim de aşağılık kompleksimiz olduğu yönünde bir tepki oluyor ve sırf yabancı olduğu için sneijder’i bu kadar savunuyoruz sanılıyor. melo’yu neden bu kadar savunmuyorum mesela? çünkü ona haksızlık etmiyorsunuz. ancak sneijder’e kesin ve net büyük bir haksızlık var. amacım da bunu açıklamak zaten. bu maçta, sneijder takımda yatanları sıralayacaksak, en son sıralarda gelir. zira dediğim gibi, kendisi sahanın her bir noktasında elinden gelenin ve yapması gerekenin fazlasını yapmıştır. yani bunu nasıl kanıtlayayım bilmiyorum, tek tavsiye edeceğim şey oturup maçı yeniden izlemeniz. misal ben böyle bir şey söylesem oturur bir daha izlerim yani, eğer maçta sneijder’e iyi odaklanamadıysam. siz de gocunmayın, eğer öyle bir durum varsa oturun izleyin. sonra da diğer oyunculara bir bakın bakalım, diğerlerine susup da sneijder’e “yatıyor” diyebileceğiniz bir durum var mı diye. 2. “sneijder maç boyu ayağına gelen topla şut çekti sadece” diyorlar. bu söylenen olay ne zaman başladı hatırlıyor musunuz? 2. yarıda. tabela o esnada 0:3’tü, unutuyorsanız hatırlatayım. kaldı ki muhtemelen genel talimat bu yöndeydi çünkü galatasaray’da herkes şut çekti, bruma’sından emre çolak’ına, melo’sundan umut’una kadar. şimdi diyorlar ki, veya diyecekler ki, “e tamam da o daha çok israf etti”. şimdi benim muhtelif başlıklardaki entrylerimi okumanız gerekiyor bu konuda. önceki şampiyonlar ligi maçlarında galatasaray’ın verimsiz hücum ve düşük şut yüzdesi verilerini vermiş, buna dikkat çekmiştim. şunlarda var mesela, (bkz: 22 ekim 2014 galatasaray borussia dortmund maçı/@vandalist psycho) (bkz: 26 kasım 2014 anderlecht galatasaray maçı/@vandalist psycho) (bkz: 16 eylül 2014 galatasaray anderlecht maçı/@vandalist psycho) (bkz: 4 kasım 2014 borussia dortmund galatasaray maçı/@vandalist psycho) her şeyden önce, sneijder konusunu konuşurken, galatasaray’ın kalanı ile kıyaslamanız gerekiyor. kıyaslayın ki, galatasaray’a zararı mı var yararı mı, galatasaray’daki diğer oyunculardan iyi mi kötü mü onu anlayın. bugünkü maç mesela. buyurun veriler: galatasaray kaleyi bulan şut: 7 galatasaray isabetsiz şut: 17 galatasaray şut yüzdesi (isabet): 29,1% galatasaray gol: 1 sneijder kaleyi bulan şut: 3 sneijder isabetsiz şut: 3 sneijder şut yüzdesi (isabet): 50% sneijder gol: 1 sence o kadar israf edilmiş bir şut çekme manyaklığı var mı? karşımda bilal olduğunu varsayıyorum. galatasaray’ın kaleyi bulan 7 şutunun 3 tanesini sneijder atmış. sneijder’in galatasaray’ın verimli şutlarındaki yüzdesi 42,85% yani. galatasaray’ın isabetsiz 17 şutunun 3 tanesini sneijder atmış. sneijder’in galatasaray’ın isabetsiz şutlarındaki yüzdesi 17,64% yani. yani, adamın çektiği şutlar galatasaray ortalamasını düşürmeyi ve takıma zarar vermeyi geçtim, ortalamayı yükseltmiş. bu şartlar altında sneijder’e “şut çekmekten başka bir şey yapmadı” demek için, öncelikle ahlaksız olmak lazım, sonra akıl sağlığıyla ilgili sorun yaşamış olmak lazım. sneijder’siz 4 tane isabetli şutu var galatasaray’ın. sneijder’siz 14 tane isabetsiz şutu var galatasaray’ın. sizce burada sneijder’siz galatasaray çok mu verimli görünüyor da sneijder’den rahatsızsınız? 3. “sneijder’i satmalıyız, para kazanmamız lazım” diyorlar. yazın bu konuda yazdıklarım yüzünden neler çektiğimi bir ben bir de ulu tanrı biliyor. “15 milyon verene satalım” gibi saçma sapan sözler gündemdeyken, bunun sneijder’in ederi olmadığını söylediğim için edilmedik laf kalmamıştı. wesley sneijder başlığında bu entry’leri bulabilirsiniz. yeniden açıklayalım. sneijder’i satmamız için ya sneijder’in galatasaray’a maddi olarak yararından çok zararı olması lazım veya öyle bir teklif gelmeli ki birkaç yılda getirebileceği maksimum yarardan bile yüksek olmalı. a. galatasaray’a zararı-yararı sneijder, başta geçen seneki juventus maçı olmak üzere, avrupa’da takıma katkısıyla avrupa gelirlerinin büyük çoğunluğunda pay sahibidir. abartmıyorum, gerçekten bizzat o getirmiştir. inanmayabilirsiniz, rakamlara bakalım: » 12/13 sezonu sneijder şampiyonlar liginde 4 maçta, maç başı ortalama 62,5 dakika oynadı. (hatırlayın terim’in meşhur sneijder->amrabat değişikliklerini, bu 4 maçın 2’sinde oldu) bu 4 maçta 1 gol attı, 1 asist yaptı. » 13/14 sezonu sneijder şampiyonlar liginde 8 maçta, maç başı ortalama 76,85 dakika oynadı. bu 8 maçta 2 gol attı, 1 asist yaptı. » 14/15 sezonu, bu sezon sneijder şampiyonlar liginde 6 maçta, maç başı ortalama 90 dakika oynadı. bu 6 maçta 1 gol attı, 1 asist yaptı. *** şimdi bu rakamları şu şekilde işletelim: » 12/13 sezonu galatasaray sneijder varken 4 maç yaptı. galatasaray sneijder’in oynadığı maçlarda 7 gol attı. bu 7 golün 2’sinde sneijder var. galatasaray sneijder’ın oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. galatasaray sneijder yokken 6 maç yaptı. galatasaray sneijder’in olmadığı maçlarda 7 gol attı. galatasaray sneijder’ın oynamadığı maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. galatasaray sneijder varken, schalke ve real madrid’e karşı oynadı. galatasaray sneijder yokken, manchester united, braga ve cfr cluj’e karşı oynadı. galatasaray sneijder’siz, çok daha basit takımlara karşı, sneijder varken daha zor takımlara karşı oynadığından daha çok maçta eşit sayıda gol üretebildi. her şey açık, öyle değil mi? » 13/14 sezonu galatasaray sneijder’in olduğu 8 maç yaptı. galatasaray sneijder’in oynadığı maçlarda 9 gol attı. bu 9 golün 3’ünde sneijder var. galatasaray sneijder’ın oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. bu 8 maçın 6 tanesi real madrid, juventus ve chelsea’ye karşıydı. aslında 7 maç bile sayabiliriz, kopenhag maçında sakatlanmıştı. juventus maçını onun attığı golle kazandık. juventus maçında onun attığı golle gruptan çıktık. her şey açık, öyle değil mi? » 14/15 sezonu galatasaray sneijder’in olduğu 6 maç yaptı. galatasaray sneijder’in oynadığı maçlarda 4 gol attı. bu 4 golün 2’sinde sneijder var. galatasaray sneijder’ın oynadığı maçlarda 0 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. bu maçları neden kaybettiğimiz hakkında fikriniz, takımın atabildiği 4 golün yarısı sneijder’inken, sneijder yüzünden kaybettiğimizse eğer, size diyecek bir şey yok açıkçası. yani anlayacağınız, galatasaray’ın şampiyonlar liginde attığı gollerin çoğunda sneijder vardır. 12/13 sezonu kıyaslama yapmak için çok güzel. hani diyorsunuz ya, “sneijder geldi takım bozuldu” diye, bak o noktada çok açık bir bilgi içeriyor: galatasaray man utd, braga ve cluj ile yaptığı 6 maçta 7 gol attı. galatasaray schalke ve real madrid ile yaptığı 4 maçta da 7 gol attı. bil bakalım sneijder bu maçların hangi kısmındaydı? dolayısıyla bu takımın avrupa performansından üç yıldır kazandığı paranın çoğunda sneijder’in teri vardır. bu kadar katkı yapan bir başka oyuncusu da yoktur galatasaray’ın. bu sadece gol/asist etkisi. işin bir de oyun kalitesi etkisi var ki, o zaten sneijder’in öncesi ve sonrasında hangi takıma karşı ne sonuç aldığımızdan açıkça görülüyor. dolayısıyla, sneijder “tek başına” galatasaray’a toplam gelirin epey bir kısmını getirmiştir. bu nedenle, avrupa’dan gelirler ile, özellikle juventus maçıyla beraber, kendisini aldığımız bonservisi de, yıllık ücretleri de, ıvırı da zıvırı da çoktan çıkarmıştır. zararda dahi olsaydı, sıra ona gelene kadar zararı çok daha yüksek oyunculara odaklanmak daha mantıklı olurdu. dolayısıyla, galatasaray sneijder olmazsa resmen avrupa başarılarını kaybedecektir. bunun bedeli de, ne 10 milyon eurodur, ne 15 milyon eurodur. bir manchester city veya chelsea değiliz. bizim böyle bir bedel karşılığında çok daha yüksek bir meblağ almamız gerekiyor. 10 milyon veya 15 milyon euro ile, bir daha hiçbir zaman 7.5 milyon euroya alınabilecek sneijder kalitesinde birisini bulamazsınız. bulduğunuz kişi size bu kadar katkı yapamaz. dolayısıyla, sneijder eğer bu takım batıp küme düşse bile maaşı ilk ödenmesi gereken adamdır. çünkü galatasaray’ı onsuz olacağı yerden bir seviye yukarıya çekmiştir her zaman. b. reddedemeyeceğimiz teklif bu teklif öyle bir şey olmalı ki, benim görüşüm en az 40 milyon eurodur, galatasaray’ın en az 2-3 sene boyunca sneijder’in varlığı ile kazanacağı ekstra parayı karşılasın. bunu deyince “oha almaz ki kimse o zaman” deniyor. e almasın? sneijder varken zaten senede 5 milyon euro geliyor bu takıma. 3 yıl sonra bitecek bir para için, yıllar boyu çok daha fazlasını kazandırabilecek bir adamı satmak mantıklı mı? hayır. 4. bu adama “takım oyununu bozdu” dediler/diyorlar. 11/12 sezonundaki takım oyununun bozulması, sene ortasında sneijder’in gelmesinden sonra değil, burak’ın gelmesinden sonrasında meydana gelen bir olaydı. sneijder, tıpkı avrupa performansından görebileceğiniz gibi, bu bozulmayı oyun kalitesini resmen bir seviye yukarı çıkarak azaltmıştır. ancak imparatorun taktiksel saplantıları yüzünden sol kanat oynamak zorunda kalmıştır. ve hatırlayınız, emirates cup’ta, bugün 4:1 yenildiğimiz arsenal’e, bugün çoluk çocuktan ibaret kadrosuna rezil olduğumuz arsenal’e nasıl kök söktürdüğümüzü. o turnuvada sneijder olması gerektiği yerde oynuyordu. ve yine hatırlayınız ki, fatih terim, sanki o turnuva hiç oynanmamışçasına sene başında sneijder’i yine aynı saplantıların esiri yapmış, takım resmen batık bir oyun kalitesiyle oynamaya başlamıştır. ve yine hatırlayınız ki, mancini’nin gelişiyle, envai çeşit yerde, hatta bunların içine nadiren de olsa sol kanat da dahildir, oynamasına rağmen, çoğu zaman asıl görevi verildiğinde, daha ilk maçlarda bile oyun seviyesi artmış, real madrid karşısında darmadağın olan galatasaray, juventus’u yeneceğine inanmıştır. “bu sene şampiyonluk ümitlerini keselim, 2.liğe odaklanalım” dediğimiz o ligin ilk haftalarında, mancini ile beraber sneijder yeniden doğmuş, takımın yeniden şampiyon olabileceğine inandırmış, hatta 2. oluşumuzu beğenmez hale gelmenize sebep olmuştur. dolayısıyla, sneijder’in galatasaray’ın takım oyununa zarar verdiği hakkındaki belki en büyük yalandır. garip şeyler söyleniyor, sistemi bozacağı için istenmediği gibi falan. fatih terim’in 4. tercihiydi sneijder bu zaten başlı başına bir komedi de ona girmeyeceğim. yahu kaka’yı isteyen adam sneijder’i mi “sistem bozulacak” diye istemeyecek? komik olmayın. mesele sistem falan değil, sneijder’i beğenmemiş veya riskli görmüş olmasıydı. şimdi kaka nerede, sneijder nerede, kaka ne yaptı, sneijder ne yaptı karşılaştırmaya gerek yok sanıyorum. sneijder’in istenmemesinin sistem ile alakası yoktur. kaka’yı kabul edip de sneijder’i edemeyecek adamın derdi sistem falan değildir, oyuncudan anlama konusundaki möthiş bir yetenektir. neyse, anlaşıldığını sanıyorum. 5. “ama çok borcumuz var, para kazanmamız gerekiyor” dediler. bunu şu günlerde diyorlar, ileride daha da yüksek sesle söyleyecekler. o günler için şimdiden gecenin köründe oturup bunları yazıyorum. yazıyorum ki, bilin, sneijder bu takıma neler kazandırdı, neler kazandıracak. yazıyorum ki bilin, bu adamın gitmesini isteyen kişi galatasaray’a yarar değil zarar verir. yazıyorum ki bilin, bu ihtimali teklif dahi eden adam, galatasaray armasının şerefle yükselmesinde en büyük role sahip adamın akıttığı tere saygısızlık ve haksızlık eder. dediğim gibi, bu tarz mali işlerde düşünceniz, sneijder’siz ne kazanacağımız, sneijder ile ne kazanacağımız arasındaki ilişki olmalı. bir daha, aynı paraya, bu kadar iyi bir adamı, sadece sportif olarak demiyorum, ahlak olarak da bu kadar iyi bir adamı asla bulamayacağız. bu adamı dedikleri gibi 10-15 milyon euro’ya satarsak elde edeceğimiz kar hiçbir zaman sneijder’in galatasaray’a getireceği kardan yüksek olmayacaktır. resmen günü kurtarmak için, hatta günü bile kurtaramayarak, galatasaray’dan 2-3 sene çalınması demektir bu miktarlara sneijder’i satmak. “bir amrabat parası kadar” kar elde etmek için, 10 amrabatın yapamayacağı katkıyı, derbilerde, avrupa’da, galatasaray’ın ona ihtiyaç duyduğu her anda yapmış olan sneijder’i satmak, galatasaray tarihinin en büyük hatalarından biri olacaktır. mesele de bu. bir amrabat parası kazanacağız diye, ilk önce sneijder’e mi odaklanmak lazım, yoksa formasını fırlatan, armaya hakaret eden kişilere mi odaklanmak lazım? olay burada bitiyor. galatasaray “feda” diyecek dahi olsa, bu takımdan gidecek en son kişi sneijder’dir. çünkü dediğim gibi, küme düşme durumumuz olsa bizi ne selçuk, ne burak, ne melo, ne bruma kurtarır. bu takımı nasıl ki juventus’a gol atarak gruptan çıkardıysa, bu takıma nasıl ki tek başına derbi kazandırdıysa, bu takımı gerektiğinde ligde tutacak da, şampiyon yapacak da ilk futbolcu sneijder’dir. dolayısıyla, bu takım gerekirse a2 kadrosuyla çıksın, kaptanı sneijder olmalıdır. bunları ezbere bir yabancı aşkıyla söylemiyorum. bunları sneijder’i sırf geçmişine bakıp abartarak söylemiyorum, gördüğünüz üzere, bu adamın galatasaray’a getirdiklerine bakarak söylüyorum. zamanında mancini’yi savunurken avrupalı olduğu için, atkısına falan hayran olduğumuz için savunduğumuzu sandılar. oysaki tek sebep, haksızlık yapılıyor oluşuydu. bugün nasıl ki, geçen sene, o beğenmediğiniz geçen sene, chelsea’ye bir beraberlik bir mağlubiyetle elenen takım, o geçen sene juventus’tan bir beraberlik bir galibiyet alan takım, bu iki takımın seviyesinden düşük takımlara (arsenal, anderlecht) rezil rüsva oluyor, anderlecht’in çoluğuna çocuğuna, arsenal’in çoluğuna çocuğuna dalga geçilerek yeniliyorken o geçen sene nasıl bir iş başarıldığını anlıyorsak, sneijder eğer giderse, düşeceğimiz çukurda da onun değerini anlayacağız. o nedenle, sneijder’e sahip çıkmak galatasaray’a gönül veren herkesin sorumluluğudur. saçma sapan iddialar ile kuyusunu kazmaya çalışan köpekleri unutmayın, onlar diyecek laf bulamadığında yolanthe cabau’ya laf edecek kadar namussuz, şerefsiz, aşağılık bir köpek sürüsüdür. bunların ekmeğine yağ sürecekler çıkacak ve sneijder’i satmanın çok gerekli olduğuna, galatasaray’a faydalı olacağına sizleri, bizleri inandırmaya çalışacaklar. sneijder’in galatasaray’a getirdiği başarıların ve yararın yarısını getirememiş ve getiremeyecek adamlara karşı, elimden geldiğince bu adamı savunacağım. nasıl ki mancini’ye atkısından dolayı değil, galatasaray’a getirdiklerini ve getireceklerini görerek destek oldum, sneijder’e de destek olma sebebim “yakışıklı bir gavur 10 numara” olması değil, galatasaray’a getirdiklerini ve getireceklerini görmemdir, bunları ispat etmesidir. o yüzden bu köpeklikler, bu namussuzluklar yapıldıkça, galatasaray’ın kuyusu kazıldıkça, galatasaray’a ihanet edenlere tek kelime edilmiyorken, “iyi çocuk ya” derken sanki sneijder galatasaray ihanet ediyormuş, sneijder ahlaksız birisiymiş gibi konuşuldukça, bilin ki, yaptığınız tüm bu köpekliğe de, uydurduğunuz tüm yalanlara da cevap alacaksınız. galatasaray taraftarı da, satılık köpeklere değil, kendi aklına, mantığına ve vicdanına itibar ve hizmet etmelidir.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 İnsan şunu cpye bile üşenir değil okumaya
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 http://img.hurriyet.com.tr/_np/1324/27031324.jpg
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2014 aramıza ajan sokmuşlar http://www.ntvspor.net/haber/haber-t/118897/galatasarayda-yildirim-surprizi
Öne çıkan mesajlar