-Nae Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Orta seviye bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Overcloak denen şeyden hiç anlamıyorum ona uygun parçalar almamaya çalıştım. İşlemciye uygun anakart bulmakta zorlandım ve açıkçası tahminimden pahalı bir anakart seçmek zorunda kaldım yanlış mı yapmışım acep? Yada işlemciden kısıp ekran kartını mı bir seviye yukarı taşımak lazım bilmiyorum. Uyumsuz yada gereksiz bir durum var mıdır tavsiyeleriniz nedir? Mevcut bilgisayarımda 3 yıldır kullandığım 7200 RPM 1 TB HD var onu kullanacağım için HD eklemedim. Ağırlıklı olarak Diablo 3 ve diğer Blizzard oyunları ile Battlefield 4 ve COD benzeri oyunlar oynayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 oyun bilgisayarı ve AMD işlemci. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 overcloak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Adam anlamıyorum demiş zaten sdkf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Patinin "orta" pc si böylemi oluyor artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 anakart olarak z97 pcmate al, oradan kurtardığın parayla r9 280x al. http://vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html http://vatanbilgisayar.com/r9-280x-gaming-3g-gddr3-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html artan parayla alabildiğin en iyi son nesil i5'i (4xxx serisi) al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Çok bir şey bilmediğimi belirterek yardım istemiştim zaten. Arkadaşlara keyif verdiğime sevindim. http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4590+%40+3.30GHz&id=2234 http://www.donanimcibaba.com/2013/10/battlefield-4-islemci-ve-ekran-karti-performans-testleri-yayinlandi.html Bu gibi testlere bakarak AMD 'nin daha iyi performans verdiğine kanaat getirerek AMD'ye yöneldim. Yoksa bugüne kadar hiç AMD kullanmadım. Ama okuduğum kadarıyla herkes AMD 'nin çabuk ısınarak performans kaybına sebep olduğundan bahsetmiş. Ben en fazla 2 saat otururum bilgisayar başında. Buna rağmen yinede AMD mantıksız mı olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 tüm çekirdekleri de etkin olarak kullanan oyun ve programlarda amd daha iyi. mevcut oyunların çoğunda i5 daha iyi ama bir sene sonra herşey değişebilir tabi. amd kullanmak istiyorsan 150 tl civarı düzgün bir işlemci soğutucu da alırsan sıkıntı yaşamazsın. genelde cooler master hyper 212 evo tavsiye ediliyor. bunun dışında illa güçlü cpu istiyorsan i7 4790 ve msi z97 pc mate de alabilirsin. zaten anakart + işlemciye 1050 tl veriyorsun, 30 40 tl farkeder. sonuç olarak bence amd alma. üretim teknolojisi olarak falan baya geri kaldı. verdiğin sitede single thread performanslarına da bakarsan bazı i3lerin bile gerisinde kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2014 işlemciden kıs, ekran kartına yatır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 -Nae said: Çok bir şey bilmediğimi belirterek yardım istemiştim zaten. Arkadaşlara keyif verdiğime sevindim. http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4590+%40+3.30GHz&id=2234 http://www.donanimcibaba.com/2013/10/battlefield-4-islemci-ve-ekran-karti-performans-testleri-yayinlandi.html Bu gibi testlere bakarak AMD 'nin daha iyi performans verdiğine kanaat getirerek AMD'ye yöneldim. Yoksa bugüne kadar hiç AMD kullanmadım. Ama okuduğum kadarıyla herkes AMD 'nin çabuk ısınarak performans kaybına sebep olduğundan bahsetmiş. Ben en fazla 2 saat otururum bilgisayar başında. Buna rağmen yinede AMD mantıksız mı olur? dostum AMD konusunda rahat ol o eskidendi, rahat rahat al işlemcini burdaki INTEL NAZILERINE bakma sen.. yanlızca stock fan yerine iyi bir soğutucu takarsan performansın daha da artacaktır ona dikkat et yeter.. ben AMD kullanıyorum ve şimdiye kadar hiçbir oyunda yavaşlama falan görmedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Shaklaban said: tüm çekirdekleri de etkin olarak kullanan oyun ve programlarda amd daha iyi. mevcut oyunların çoğunda i5 daha iyi ama bir sene sonra herşey değişebilir tabi. amd kullanmak istiyorsan 150 tl civarı düzgün bir işlemci soğutucu da alırsan sıkıntı yaşamazsın. genelde cooler master hyper 212 evo tavsiye ediliyor. bunun dışında illa güçlü cpu istiyorsan i7 4790 ve msi z97 pc mate de alabilirsin. zaten anakart + işlemciye 1050 tl veriyorsun, 30 40 tl farkeder. sonuç olarak bence amd alma. üretim teknolojisi olarak falan baya geri kaldı. verdiğin sitede single thread performanslarına da bakarsan bazı i3lerin bile gerisinde kalıyor. benim amd fanım da Hyper 212 evo.. 150 tl varmıydı ya o fan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 vatandan fln alma. inventusdan al. valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Bu arada bence AMD'de 8350'nin üstü bir şey almanın sana oyunlarda hiç faydası olacağını sanmıyorum. 9 serisi amdler 220w, maşallah tek başına bir evin elektrik faturasını çekecek cinsten. haliyle mutlaka da ekstra soğutucuya gerek duyacak kadar ısınacaktır. bence illa amd alacaksan 8350'de kal derim. ama o kadar paraya kıyacaksan iyisinden bir i5-i7 yapıp geçedebilirsin. 12 yıldır falan AMD kullanıyorum ama bir sonraki upgradeimde ben de Intel nazi olacam artık. AMD resmen kağnı hızıyla ilerliyor ortaya koydukları düzgün bir şey yok 1-2 yıldır. Bir de ekran kartından kısıp işlemciye yatırma abi, üzülürsün 1 yıl sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 kisin iyi olur esasinda odayi bayagi isitir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 amd işlemci neden alınır, ucuz diye. sen 600 lirayı amdte verirsen ben bile intel nazisi olurum. fx6300 al geç efsane işlemci :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Overclock yapilmayacaksa ekstra fana gerek yok. Icinden cikan fan 70-80c nin altinda calistiracak tam yukte. Komple amd sistem kurmak mantiksiz degil. Orta sinif bir pc yapmis oluyosun , bence mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 aente said: Bu arada bence AMD'de 8350'nin üstü bir şey almanın sana oyunlarda hiç faydası olacağını sanmıyorum. 9 serisi amdler 220w, maşallah tek başına bir evin elektrik faturasını çekecek cinsten. haliyle mutlaka da ekstra soğutucuya gerek duyacak kadar ısınacaktır. bence illa amd alacaksan 8350'de kal derim. ama o kadar paraya kıyacaksan iyisinden bir i5-i7 yapıp geçedebilirsin. 12 yıldır falan AMD kullanıyorum ama bir sonraki upgradeimde ben de Intel nazi olacam artık. AMD resmen kağnı hızıyla ilerliyor ortaya koydukları düzgün bir şey yok 1-2 yıldır. Bir de ekran kartından kısıp işlemciye yatırma abi, üzülürsün 1 yıl sonra. amd 9 serisi kullanıyorum evde 3 kişiyiz,sürekli açık bilgisayar toplam 66 tl elektrik faturası geldi.. abartıya gerek yok ..yok 220 voltmuş tüm evin elektriğini falan çekermiş... :) saçmalamayın abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Esh said: Overclock yapilmayacaksa ekstra fana gerek yok. Icinden cikan fan 70-80c nin altinda calistiracak tam yukte. Komple amd sistem kurmak mantiksiz degil. Orta sinif bir pc yapmis oluyosun , bence mantikli. anakartdan turbo ayarları bile seçsen ısınacak o işlemci...iyi bir fan herzaman iyidir nokta.. sonuçta oyun bile oynasan o kadar para verdikten sonra bir beklenti içine gireceksin,3 kuruş fana verip içini rahat tutmak daha mantıklı bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 AMD'nin fabrikadan çıkan fanı ile süpürge sesi çıkıyor abi en geç 1 sene sonra çöp oluyor, ısınmasa ne olur, ultra kötü bir fan. 7/24 kulaklık takıp asla duymayacaksa katlanılır yoksa hiç bir işlemcisi ile aynı oturmak zorunda kalmamalı kimse bunu haketmiş olamaz lel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 amd stok fani cok gurultulu ya ama oyle 120 liralik falan fan alana da o_O bakisi atarim gecen clearancetan 5 dolara sunu aldim gayet muthis, ses mes yok gayet de iyi sogutuyor iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 -Nae said: Çok bir şey bilmediğimi belirterek yardım istemiştim zaten. Arkadaşlara keyif verdiğime sevindim. http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4590+%40+3.30GHz&id=2234 http://www.donanimcibaba.com/2013/10/battlefield-4-islemci-ve-ekran-karti-performans-testleri-yayinlandi.html Bu gibi testlere bakarak AMD 'nin daha iyi performans verdiğine kanaat getirerek AMD'ye yöneldim. Yoksa bugüne kadar hiç AMD kullanmadım. Ama okuduğum kadarıyla herkes AMD 'nin çabuk ısınarak performans kaybına sebep olduğundan bahsetmiş. Ben en fazla 2 saat otururum bilgisayar başında. Buna rağmen yinede AMD mantıksız mı olur? csde her şey full grafiklerde 230 fps alıyorum fx8350 ile r9 280x ekran kartım. işlemci sıçaklığı 60 derece maximum görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Bu arada biri bana fan hızı, cpu gpu sıcaklığı vs track etmek için program söyleyebilir mi? Bir de ASUS kart ile çıkan gpu tweak güzel bir program mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 hwmonitor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Asus ekran kartlarinin fani dandik, msi, gigabyte ,evga veya en kotu sapphire tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar