Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar topluyorum.

Harvey

Öne çıkan mesajlar

şu kasa var bende de. tozlanan, toprak uçuşan bir yerde kalıyorsan alma bu tür kasaları. Bunların üstünde filtre yok. Bu kasanın altında filte var ama adamlar salak bi şekilde sünger falan koymamış üst kısmına ve olan toz içeriye giriyor. Benzer sünger bulsam alıp ben takacağım kasanın üstüne.

benim pc o yüzden çok ince bişeyle örtülü tozlanmasın diye. yok toz moz ucuşmaz ev 3 ayda bir tozlanır diyorsan al.

edit: yok benimkisi bundan biraz daha büyüktü. altında 2 fan havalandırması var. Bu seride olmaması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

novadakini alma paran çöpe gider. cpusundan ekran kartına herşeyi çöp resmen.

en azından şöyle bir şey yap:

http://imgur.com/XzFQuyE

biraz kısmak istiyorsan rami 4gb alıp 150 tl düşürebilirsin fiyatını. şu anda 4gb ile 8gb arasındaki farkı hissedebileceğin oyun az. ileride 4 ekleyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Shaklaban said:

novadakini alma paran çöpe gider. cpusundan ekran kartına herşeyi çöp resmen.

en azından şöyle bir şey yap:

http://imgur.com/XzFQuyE

biraz kısmak istiyorsan rami 4gb alıp 150 tl düşürebilirsin fiyatını. şu anda 4gb ile 8gb arasındaki farkı hissedebileceğin oyun az. ileride 4 ekleyebilirsin.

bu sistem cidden güzel ama ekran kartına yabancıyım bu sisteme bi itizarı olan varmı ?
Sosyal ağlarda paylaş

kafandaki bütçeni ne kadar zorlayabilirsin söylersen daha kolay iyi olurdu :)

H81 chipsetli anakartlar max PCIe 2.0 destekliyorlar ha bir önemi yok şu an için. Tabi başka eksileride var.

R9 285 ile R9 270X arasında %5-10 luk bir performans farkı var gerek yok 285 i tercih etmeye. GTX760 da aynı fiyat ve performans aralığında. Denk getirirsen Nvidia da seçebilirsin.

Oyun oynamak için AMD sistemde toplanabilirdi ama 100-200TL farkeder. INTEL den alacağın performansı düşünürsek 100 TL fazla vermeye değer.

Cooler Master kasasındaki PSU 600W deniyor ama 80+ değil. O model ile ilgili tam net bilgi bulamadım riske girmeye gerek yok.

Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - 487,10 TL
MSI H97M-G43 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart - 263,80 TL11
Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram 252,57 TL
CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI - 241,34 TL
ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - 132,83 TL
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - 152,34 TL
Asus R9 270X DirectCU II TOP 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - 557,53 TL

2.087,51 TL

Dipnot: Sitesindeki stoklarda Corsair Ram yok ama fiyatları aynı olduğundan Kingston ekledim. Alırken Corsair öncelikli tercihin olsun.

Windows ortalama 4GB rami yiyor her türlü. 8 herşey için idealdir. Fazlası performans olarak geri döner :)
Sosyal ağlarda paylaş

@ Prudent
Niye calismasin canim, virtual memory/paging file diye birsey var.
-
Paging file'i Windows'un calistigi SSD'ye koydugunuzda gene bir miktar performans kaybi yasaniyor veya BF4 gibi kodlamasi kotu oyunlarda paging file'i kapatmadiginizda stutter dahi yaratabiliyor.

Hala gerek performans gerek gelecege donuk olmasi amaciyla min 12-16 GB RAM tavsiye ediyorum

ps. 40-50 tab aciktir Chrome'da anca ama bazi sayfalar baya yogun oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...