Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU Overclock For Beginners

bingildak

Öne çıkan mesajlar

baltazar "intel extreme tuning utility"

bu arada oc`u yeniden kaldırdım çünkü verimsiz yanı 80 derecede çalışsın istemiyorum alet. biraz tune down edeyim dedim hiçbir şey fark etmedi 3.3 ile 3.5 arasında.

base clock'a geri düşürdüm, 3.06, boostu açtım 3.2 öyle çalışıyor 1 saat stresse soktum en yüksek 70 görmüş. böyle idare edecem artık.

baktım sistemi toplayalım 3.5 yıl olmuş.

gözüme kestirdim, ilk olarak yeni bir kasa + 1 fan. sonra intelin yeni işlemcisini bekliycem anakart + işlemci. vakti gelmiş.

bu arada hiçbir oyunda 3.06 ile 3.60 ın farkını hissetmedim lan. en ufak bir performans artışı hissedilmez mi.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada konudan biraz uzaklaşak ama intelin yeni cpularıyla ilgili herhangi bir leak falan var mı? gerçekten 2015'de büyük bir şey bekleniyor mu?

kendimi yanıtlayım : http://www.pcworld.com/article/2604900/intels-skylake-chips-set-for-pcs-and-tablets-next-year.html

skylake diye bir şey geliyormuş 2015'in 2. yarısı

tamam bekliyorum ya : Intel says the chips will have the biggest PC innovations for the last 10 years
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Yeni mimari olduğu için performansta zıplama yapabilir ama çok da ümitlenmemek lazm. Gene de bir çıksın da görelim.
Zaten DX12'nin çıkışı da o döneme denk gelecek gibi. Muhtemelen senin bottleneck sorunun da çözülecek DX12'yle sdsfd

O çıktığı zaman yeni anakart isteyecek mi?

O zaman izin verecek misiniz upgrade yapmama hainler?

Mart, Haziran ve Eylül aylarında Amerika'dayım, o aralarda çıkacak mı?

Sene sonuna kalır mı yoksa?

Bu sorularıma cevap almak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de heyecanlandım upgrade'e girecem yıllar sonra diye. kasa, anakart, cpu bakmaya başlamıştım yeni cpu serisini okuyunca resmen ereksiyonumu kaybettim. kötü olan herifler Q2 demişler ama en erken yıl sonuna gelir yani. Yıl sonunda çıktı, TR pazarına girdi, fiyatlar oturdu Q1 2016 anasını satayım.

hayır teknoloji o kadar yavaşlamış ki 3.5 yıldır gpu dışında hiçbir şey değiştirmemişim. lanet olsun böyle teknolojiye, 2 yılda bir groundbreaking teknoloji istiyoruz donanım yenilemek için. biz böyle alışmadık.

hayatım boyunca donanım toplarken yangından mal kaçırıyor gibi parça topladım. hep acele koşuşturma içinde hemen işimi göreyim diye. bu sefer işsiz gibi uğraşacam. zaten yeni evde "hobi" odasını geri getiriyorum, trophy gibi koyacam bir kenara, böyle ortak alan kimsenin işine gelmedi hahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an öyle de olmuyor işte. salon büyük diye bir tarafını hobi odası gibi diğer tarafını tv / yemek masası falan yaptık. raide giriyorum vır vır konuşma sesi. mekanik klayve taktuk ses çıkarıyor. her daim kulaklık kullanmak zorunda kalıyorsun. TS'de konuşurken arkadaki tv sesi geliyor falan falan. ben de öyle düşünmüştüm buraya taşınırken pişman oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...