Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU Overclock For Beginners

bingildak

Öne çıkan mesajlar

araştırmasını yaptım ya cpu normalde idle 33-37 arasında olması gerekiyor. bende direkt 50. kasanın havalandırması iyi. cpu soğutucu olarak noctua var eşşek kadar.

http://forum.paticik.com/thumbnails/985/b80/e1b/f3a/427/ec2/3b3/4db/0e0/683/52_450xNULL.jpg

idle 50 olmasının hiçbir nedeni olamaz kısaca. biraz araştırma yaptım herkes macun demiş fakat macunu da bütün youtube videolarında uygulandığı gibi uyguluyorum.

kasa içi sıcaklık çok fazla desem gpu 39 derece idle. götgöte duruyorlar.

baya rahatsız edici. yok mu fikir yürütücek? cpu takarken bir hata yapmak veya cpu'da bir arıza ısınmaya sebep olabilir mi macun dışında?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya heatsink adam gibi oturmamıştır ya da türbülans yapıyordur push-pull setup. Pull olan, sondaki fanı çıkartıp dene bir de bakalım.

Bir de kasa fanları yerleşimi düzgün dimi?
Ön ve alt intake, arka ve üst exhaust. Arka exhaust fanın performansı da etkiler baya CPU sıcaklığını, onun da hızını arttırmayı dene bu stress testlerini yaparken veya oyun oynarken.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi parçaları sökmeye başladım

fanların (kasa) yönlenri hatalı mı diye baktım değil gibi şöyle durum:

foto intake fan'ın olduğu taraftan çekildiği için ortaya bir fan çizdim, o yan kasa fanı ve intake.

cpu fan yönleri, fotoda göründüğü gibi fan yönleri, sanırım burada hata yapmışım? exhaust aşağı olmuş yanlış anlamadıysam, yukarı olması gerek? gpu tarafında bracer cpu tarafında, exhaust fan tarafında bracer fan tarafında.

cpu macunu çıkarttıktan sonra böyle görünüyordu, macundan mı patlıyor dersiniz? hatalı sürülüp sürülmediği anlaşılabiliyor mu?

Sosyal ağlarda paylaş

ya kasayı yeniden topladım

usbden keyboard mouse bağlı ama güç gelmiyor

ayrıca görüntü gelmiyor monitore

reset atma vs. bir şey yok

neden olur sizce?

her şeyde elektrik var

rammiş, düzeldi

bütün kasayı tekrar topladım hdd ve ssdleri yukarı aldım intake'i etkiliyorsa diye, yeniden macunladım, cpu coolerı demonte ettim sanırım bir yerinde hata yapmışım. bakalım kaç c
Sosyal ağlarda paylaş

ikisini de temizledim tamamen yeniden uyguladım abi ama cpu coolerı takarken çok hareket ettirmek zorunda kalıyorum, afedersin bok gibi sıvanıyor her yere.

şimdi enteresanbir durum bios'dayım, 4 core dereceleri şöyle

41 - 37 - 40 -35

4 core arasında bu kadar ısı farkı olmasının sebebi macunun yayılmamış olması mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...