Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili sismanlar, ozellikle gencliginde spor yapmis olanlar...

di

Öne çıkan mesajlar

Kas orani %30-35 arasinda degisen biri olaraktan ne yaptiysam 100 kilonun altina dusememistim. Spormus yuzmekmis diyetmis bi halta yaramamisti. En son doktorlardan biri killandi, insulin direncine bakalim dedi, sonuc olarak insulin direncim cikti. Haliyle performansi yerlerde surunen bir metebolizmaya sahip olmusum haberim yokmus.

Simdi ilac kullanmaya basladim, 1 sene boyunca kullanacakmisim, anca o kadar surede kiriliyomus bu insulin direnci ama ben tatilde + tatilden dondugumden beri danalar gibi yememe ragmen gram gram eksiliyorum her gun.

Diyecegim o ki varsa benzer bi durumunuz, killaniyosaniz ulan niye gitmiyo benim yaglar diye gidip bi baktirin. Diabetle alakali biseyler cikma olasiligi gayet yuksek.

edit : ha bi de diyet herseyi biraktim. light yicekmis, zero icecekmis falan yok hayatimda. aspartam almiyorum, daha mutluyum daha mesudum. bugunden itibaren de kafeini kesiyorum, haftaya o bagimliliktan da kurtulmus olcam insallah.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Kas orani %30-35 arasinda degisen biri olaraktan ne yaptiysam 100 kilonun altina dusememistim. Spormus yuzmekmis diyetmis bi halta yaramamisti. En son doktorlardan biri killandi, insulin direncine bakalim dedi, sonuc olarak insulin direncim cikti. Haliyle performansi yerlerde surunen bir metebolizmaya sahip olmusum haberim yokmus.

Simdi ilac kullanmaya basladim, 1 sene boyunca kullanacakmisim, anca o kadar surede kiriliyomus bu insulin direnci ama ben tatilde + tatilden dondugumden beri danalar gibi yememe ragmen gram gram eksiliyorum her gun.

Diyecegim o ki varsa benzer bi durumunuz, killaniyosaniz ulan niye gitmiyo benim yaglar diye gidip bi baktirin. Diabetle alakali biseyler cikma olasiligi gayet yuksek.

edit : ha bi de diyet herseyi biraktim. light yicekmis, zero icecekmis falan yok hayatimda. aspartam almiyorum, daha mutluyum daha mesudum. bugunden itibaren de kafeini kesiyorum, haftaya o bagimliliktan da kurtulmus olcam insallah.

Glifor mu basladin ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:
Glifor mu basladin ?

Yep. Sabahlari yarim yarim aliyorum simdilik. Pazartesiden itibaren sabah aksam, 2-3 ay sonra da bi daha bi test yaptirip bakcam durum ne diye, ona gore doz ayarlanicak.

Bu arada ilac adi verdik ama kafaniza gore ya tutarsa diye baslamayin zira etken maddesi vucutta biriktiginde %50 ihtimalle oluyosunuz. Olmezseniz surunuyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

1 dozdan 2'ye cikarma direk, 3x yarima (bi bucuk) cikar once sonra 2x tama cikarsin.

Ha sen direk yarim doz mu basladin, ei dusukmus insulin direnci o zaman

Yok yok, seker hastasi olmadim ama kiyisindan dondum, o yuzden o kadar ihtiyacim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

kaede. insülin direnci tak diye oluo ortaya çıkıo zaten. senelerce 74 ün üstüne çıkamadım hayvan gibi yiyip içip oturarak, sonra bir anda fırladı 10 kilo yukarı. bir kaç sene sonra bir 5 daha fırladı. doktor da ilaç + diyet + spor olmazsa vücut bir yerde direnecek dedi. malesef senin dalga geçtiğin kadar basit bişey değil bu olay

edit: mesela bende şu da var. açlık kan şekeri 80 (düşük bayağı), yemek yediğimde 90 100 olması beklenirken 70 e düşüo benim. saçma salak uykum gelio fln yemek sonrası. onun da ilacı o durumlarda şekerli bişeyler yemek. iyice kısır döngü lan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...