Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En İyi Canavar Hikayesini Yazın, Monster Kazanın!


Keri

Öne çıkan mesajlar

En iyi Canavar hikayesini yazın, Türkiye’nin en iyi oyun bilgisayarı Monster‘ı kazanın!

Frpnet ve Monster işbirliği ile son zamanların en fantastik yarışmalarından birine katılmak ister misiniz? Tek yapmanız gereken kaleminizi çıkartıp, fantastik bir hikaye yazmak.

Yazacağınız hikaye, Türkiye’nin önde gelen fantastik kurgu uzmanı isimler tarafından değerlendirilecek. Sonucunda ise Monster’ın canavar notebooklarından biri olan Monster Abra‘yı kazanma fırsatı yakalayacaksınız. Ayrıca yazdığınız hikayenin yayınlanması da cabası.

Yarışmanın kuralları şu şekilde:
[list]
[*] Hikaye konusu serbesttir. Herhangi bir fantastik mekanda ve zamanda geçebilir.
[*] Hikayenin merkezinde Semruk, Tulpar, Huma, Abra ve Markut olacaktır.
[*] Hikayeler en fazla 4000 kelime olacaktır.
[*] Yarışmaya katılım süresi 1 aydır. (8 Aralık 2014, son katılım tarihidir)
[*] Katılım süresi bittikten 1 ay sonra kazanan hikaye açıklanacaktır. (Ocak ayının ikinci haftası içerisinde)
[/list]
Semruk, Tulpar, Huma, Abra ve Markut ne dediğinizi duyar gibiyiz. Bunlar Türk mitolojisinin efsanevi yaratıklarının olmasının yanı sıra Monster firmasının da canavar gibi notebooklarının modellerine ilham kaynağı oluyor. Monster ismindeki bir Türk markasının güçlü notebook modellerine de Türk mitolojisinin güçlü ve kudretli yaratıkları isimlerini vermişler.

Semruk, Tulpar, Huma, Abra ve Markut yaratıklarının hepsini barındıran fantastik bir hikaye yazarak yarisma [@] frpnet.net adresine postalayın.

Yazdığınız hikaye Göktuğ Canbaba, Erbuğ Kaya, Kayra Keri Küpçü, Seçkin Sarpkaya ve Mehmet Berk Yaltırık‘tan oluşan jüri tarafından değerlendirilmeye alınacak. Jüri tarafından birinciliğe layık görülen hikayenin sahibine Monster Abra A5 notebook hediye edilecek.

Kazanan hikaye, küçük bir kitapçık olarak tüm Monster bilgisayarlar ile birlikte hediye edilecektir. Aynı zamanda yabancı dile de çevriltecektir. Kazanan hikaye aynı zamanda FRPNET Dijital Kitaplar‘da e-kitap olarak yayınlanacaktır.

Hikayenin kullanım ve dağıtım hakkı Frpnet ve Monster Notebook’a ait olacaktır.

Detaylı bilgi: http://frpnet.net/haberler/en-iyi-canavar-hikayesini-yazin-monster-kazanin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merküt (ya da Markut); veya Bürküt, Türk, Altay ve Moğol mitolojisinde efsanevi kartal. Bazen Anka kuşu ile özdeşleşmiş olarak devasa bir kuş şeklindedir. Bazen de bir tanrı veya tanrıça olarak görünür. Altay efsanelerinde, gök yolculuğuna çıkan kamın ruhuna, ilk üç gökkatı boyunca kılavuzluk eden dev dişi gök kuşudur.

Anadolu 'da geleneksel Türk kültürünün taşıyıcılarından olan Yörük boyları arasında, yaramazlık yapan çocukları korkutmak için uydurulan düşsel bir varlık olarak ta görünür. Aslında bu düşsel denilen varlığın kökü, ulu dil birliği çağına kadar gider. Bu mitolojik varlık hakkında Yörükler arasında şöyle denilir: "Merküt Merküt ... Bacadan kolunu salla..." Aynı tekerleme bazı yörelerde "Harkıt. Bacadan torbanı sarkıt. Çocukları al git." olarak da söylenir. Yaşlıların derin inanışlarına göre, Merküt bir kuştur. O sadece adı anılanları korkutur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

4000 kelimelik hikaye istiyorlar, 5 tane yaratık koymuşlar içine. Bir tanesi için 4000 kelime anca yeter zaten. "Bunlardan bi tanesi olsun içinde" deseler yine neyse.
.


ya iste hikayenin basinda abra semruga semruk tulpara tulpar humaya huma abraya sonra hepsi birlesip markuta diyip baslayacaksin..sonrasi artik ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...