Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdrar rengi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Günlük 3 litre su içmeye çalışıyorum ve idrar rengi 1 haftadır şeffaf ve kokusuz, bu iyi birşey diye biliyorum ama demin bir doktorun yazısını okudum, ne dedigini tam çözemedim, buna göre ortası yok o zaman?

• İdrar renginiz koyu sarı ve miktarı az ise, o gün çok az su içmişsiniz demektir. Su alımınızı artırın diye böbrekleriniz size uyarı gönderiyor.

• İdrar miktarınız çok fazla ve rengi çok açık ve hiç koku yoksa o gün çok fazla su içmişsiniz demektir. Su alımınızı derhal azaltın.
Mesaj tarihi:
Dahiliye doktorum tahlil için 5 tüp kan ve idrar almıştı, mide bulantılarından vs. su içemiyordum çok koyu renkliydi idrarım, kaldı ki sonuçları okuyunca direk çok susuz kalmışsın serum yazmıyım boşuna bol bol su iç dedi. Dediğini dinledim sürekli su var bulunduğum yerde susamasamda içiyorum ama günlük 2 litreyi geçmiyor. İdrarım beyaza yakın bir renk kokusunu bilemiyorum tabi ahaha. 1 gün su alımını biraz azalttım açık sarıya döndü np.

Su içmenin bokunu çıkarmadığın sürece şeffaf renk idrar sağlıklı idrar demek tabi böbrek rahatsızlığın falan yoksa.
Mesaj tarihi:
böbreklerde ekstra bi sıkıntı yoksa 2 litre iyi. benim böbrekler sıkıntılı mesela ondan 3 litre civarında içmem gerektiğini söylemişti doktor.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

günde 3 litre gayet normal ve idrar ne kadar şeffafa yakınsa o kadar su içiyorsun demektir. günde 3.5 litreyi falan geçmiyorsan dert edecek bişi yok.

ter atmıyorsa yürümüyorsa o 3.5 litre su da fazla ... normali 2 Litredir günlük, terlersen spor yaparsan 3-4-5 litreye çıkabilir.
Mesaj tarihi:
crystal clear olacak idrarin. gunde terle vs kaybetmeden 5lt nin ustunde ictiginde elektrolit dengesi bozuluyor o yuzden saglikli degil. Ama 3-4 lt icilir bembeyaz olmasinda sikinti yok
Mesaj tarihi:
"Fazla su içmişsiniz, derhal azaltın" diyen doktorun diplomasını-lisansını ne haltı ise iptal etmek lazım.

Overload su içme diye bir şey yok zaten. Kişi miğdesini patlatma amacı ile yola çıksa bile günde 9-10 litre su içemez. Aşırı spor ile birlikte alınabilenecek maximum 4-5 litre. Oldukça yararlı bir şey yapar. Herşeyin fazlası zararlı mantığı "su" da çalışmıyor yani.
Mesaj tarihi:
stormeagle said:

"Fazla su içmişsiniz, derhal azaltın" diyen doktorun diplomasını-lisansını ne haltı ise iptal etmek lazım.

Overload su içme diye bir şey yok zaten. Kişi miğdesini patlatma amacı ile yola çıksa bile günde 9-10 litre su içemez. Aşırı spor ile birlikte alınabilenecek maximum 4-5 litre. Oldukça yararlı bir şey yapar. Herşeyin fazlası zararlı mantığı "su" da çalışmıyor yani.

hiponatremi
önce araştır sonra salla
Mesaj tarihi:
oha çok özlemiştik seni. kermit yokluğunu kapatmaya çalıştı ama senin gibi olmuyor tabi.

Konuna dönersek; Terle kaybettiği sodyumu yerine koymadığı takdirde, içilen su bu salınımı arttırdığı için zararlı olacak. Gerekli minerali vücuda sağlayamadığın için bu oluyor.
potomani de 10litre gibi astronomik rakamlara çıkıldığı takdirde demiş işte. bizde yukarıda yazdık 10 litre muhabbetini

Ah fisto ah özel günlerinde girme foruma işte
  • Yeni Oluştur...