telorgu Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Günlük 3 litre su içmeye çalışıyorum ve idrar rengi 1 haftadır şeffaf ve kokusuz, bu iyi birşey diye biliyorum ama demin bir doktorun yazısını okudum, ne dedigini tam çözemedim, buna göre ortası yok o zaman? • İdrar renginiz koyu sarı ve miktarı az ise, o gün çok az su içmişsiniz demektir. Su alımınızı artırın diye böbrekleriniz size uyarı gönderiyor. • İdrar miktarınız çok fazla ve rengi çok açık ve hiç koku yoksa o gün çok fazla su içmişsiniz demektir. Su alımınızı derhal azaltın.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 şu dediğini çözemediğin için bi doktora görün bence
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 İnternetten sağlık bilgisi almayın. Günde 8 litre içip sodyum dengeni bozmadığın sürece problem olmaz.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 prostat başlangıcı hemen gidip üroloğa görün bu işin şakası olmaz
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 günde 3 litre gayet normal ve idrar ne kadar şeffafa yakınsa o kadar su içiyorsun demektir. günde 3.5 litreyi falan geçmiyorsan dert edecek bişi yok.
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Dahiliye doktorum tahlil için 5 tüp kan ve idrar almıştı, mide bulantılarından vs. su içemiyordum çok koyu renkliydi idrarım, kaldı ki sonuçları okuyunca direk çok susuz kalmışsın serum yazmıyım boşuna bol bol su iç dedi. Dediğini dinledim sürekli su var bulunduğum yerde susamasamda içiyorum ama günlük 2 litreyi geçmiyor. İdrarım beyaza yakın bir renk kokusunu bilemiyorum tabi ahaha. 1 gün su alımını biraz azalttım açık sarıya döndü np. Su içmenin bokunu çıkarmadığın sürece şeffaf renk idrar sağlıklı idrar demek tabi böbrek rahatsızlığın falan yoksa.
Red Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 böbreklerde ekstra bi sıkıntı yoksa 2 litre iyi. benim böbrekler sıkıntılı mesela ondan 3 litre civarında içmem gerektiğini söylemişti doktor.
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 suya abanmak iyi değil boşu boşuna devir daim yaptıyonuz böbreklere
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Rerore said: suya abanmak iyi değil boşu boşuna devir daim yaptıyonuz böbreklere hadi lan ordan dsfdsf
2 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 sabonis said: günde 3 litre gayet normal ve idrar ne kadar şeffafa yakınsa o kadar su içiyorsun demektir. günde 3.5 litreyi falan geçmiyorsan dert edecek bişi yok. ter atmıyorsa yürümüyorsa o 3.5 litre su da fazla ... normali 2 Litredir günlük, terlersen spor yaparsan 3-4-5 litreye çıkabilir.
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 crystal clear olacak idrarin. gunde terle vs kaybetmeden 5lt nin ustunde ictiginde elektrolit dengesi bozuluyor o yuzden saglikli degil. Ama 3-4 lt icilir bembeyaz olmasinda sikinti yok
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 "Fazla su içmişsiniz, derhal azaltın" diyen doktorun diplomasını-lisansını ne haltı ise iptal etmek lazım. Overload su içme diye bir şey yok zaten. Kişi miğdesini patlatma amacı ile yola çıksa bile günde 9-10 litre su içemez. Aşırı spor ile birlikte alınabilenecek maximum 4-5 litre. Oldukça yararlı bir şey yapar. Herşeyin fazlası zararlı mantığı "su" da çalışmıyor yani.
Bright Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 3-4 lt cok da lazm diil, 2-2.5L kafi kis gunu icin spor vs. yoksa.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 rahmetli dedemin lafı vardı: "göz ilen, g.t ilen oynanmaz" diye. işte o hesap. oynatma böbreğinlen, şeyinlen. olm bişeyin yok.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 stormeagle said: "Fazla su içmişsiniz, derhal azaltın" diyen doktorun diplomasını-lisansını ne haltı ise iptal etmek lazım. Overload su içme diye bir şey yok zaten. Kişi miğdesini patlatma amacı ile yola çıksa bile günde 9-10 litre su içemez. Aşırı spor ile birlikte alınabilenecek maximum 4-5 litre. Oldukça yararlı bir şey yapar. Herşeyin fazlası zararlı mantığı "su" da çalışmıyor yani. hiponatremi önce araştır sonra salla
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 oha çok özlemiştik seni. kermit yokluğunu kapatmaya çalıştı ama senin gibi olmuyor tabi. Konuna dönersek; Terle kaybettiği sodyumu yerine koymadığı takdirde, içilen su bu salınımı arttırdığı için zararlı olacak. Gerekli minerali vücuda sağlayamadığın için bu oluyor. potomani de 10litre gibi astronomik rakamlara çıkıldığı takdirde demiş işte. bizde yukarıda yazdık 10 litre muhabbetini Ah fisto ah özel günlerinde girme foruma işte
Öne çıkan mesajlar