Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Migrenin hayatımı silkelemesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

Bi arkadaşım biraz değişik bi yöntem bulmuştu istanbulda.Kafasının arkasından bi damardan pis kan falan akıttılar biraz bilmem ne.Geçti abi çok mutluyum süper falan diyordu, ama bana çok sakat bi yöntem gibi gelmişti o yüzden çok kurcalamadım.

Üzüldüm yazdıklarına da ondan söylüyorum bildiğim duyduğum farklı olarak işe yarayan tek şey bu benim ama dediğim gibi bana çok saçma gelmişti.Fiyatı da 80 lira mı seansı bişeyler demişti.Migrenin yoğunluğuna göre seans oluyormuş falan.

Hacamat adı
Mesaj tarihi:
ole yogunluguna gore olmaz o isler..

hacamat..ok..peygamber sunneti..

belli zamanlari gunleri var her zaman yapilmaz..yaklasik 80 100 tl arasi yapilir.duasi vardir dualarla yapilir.yapana haccam denir..bir buyugumuzun cok buyugumuzun esi de bu islemi yapanlari himayesine almistir.ondan bu gunlerde moda hacamat gunleri..
Mesaj tarihi:
Lithran said:

Arkadaşlar bundan 6 sene önce ,sabah kalktığımda yoğun bir ağrıyla uyandım.Beynim kabuguna sığmıyordu sanki.Öne eğilince baskı yapmasından dolayı sinüzit olabilir diye doktora başvurdum.İlk Sinüzit ameliyatımı oldum.Ağrılar geçmeyince 2. burun kemiklerini düzeltme ameliyatı oldum.

Ama ağrılar geçmedi.Artık sırayla nöroloji ve ağrı merkezlerini dolaşmaya başladım.Tek tek sayamıyacağım ama şu an bulunduğum şehirdeki devlet tıp fakultesi ve özel hastanelerin tüm nörolog uzmanlarını gezdim.

Hepsi bazı ilaçlar vererek ağrıyı azaltma işine giriştiler.Bazı zamanlar sinirleri rahatlatsın diye epilepsi ilaçları felan verildi ama olmadı .Ağrı kesici içmiyorum çünkü etki etmiyor.Durum vahim benim açımdan çünkü atak geçirmiyorum devamlı her dakika beynimin içinde bir ağrı var ve sıkca kafama silahı dayayıp podof diye sıkasım gelmiyor değil.Çok sıkıldım bu şekilde devamlı ağrıyla yaşamaktan.Beyin emarları vs tüm rotgenlerde hiç bir şey çıkmıyor.Göz doktoruna gidiyorum bir sıkıntı yok.

En son bir fakultenin nöröbilim dalı profuna gittim iyi parada verdik .Baktı evraklara içtiğim ilaçlara.Bazı kişiler senin gibi ağır geçiriyor hayat standartı en düşük seviyede yaşıyor.Yapacak bir şey yok oğlum çanta gibi taşıyacaksın stres alkol sigara ses ışıkdan uzak durucaksın dedi.Hayatımın tüm kesimide yaptığım iç nedeniyle gece alemi dediğimiz eğlence sektöründe geçiyor .

Şu an acıbademde yine bir nörolog uzamnı tarafından akapunktur tedavisi görüyorum bakalım artık denemedim birşey kalmasın diye çırpınıyorum.Biraz uzun yazdım ama anlıyacağınız ağrı çok yoğun ve artık herşeyden sıkılmış durumdayım.

Çevrenizde yarar görmüş böyle bir illetten müzdarip kişi var yada iyi gelen bir duyum aldıysanız bi paylaşın garibin yüzü gülsün.Hanımda iyice bunaldı artık 8 senedir evliyiz vampir gibi yaşıyoruz evde ışıklar kapalı :(

geçmiş olsun.
samimi olarak söylüyorum, senin tedavin ancak uzak doğuda olabilir. bu tür işlere tıp bilimi çare bulamıyor. alternatif tıpa başvurman gerekir. çünkü ben de zaman zaman migren çeken biriyim, girdiği zaman hiç bir ilaç geçiremiyor ağrımı. alnımdan sol gözüme ve sonra sağ gözüme oradan kafamın üzerinden arkaya geçiyor. Bu şekilde saatlerce kıvranıp resmen bayılma benzeri bir durumla uyuyorum. kalktığımda ağrı geçmiş oluyor ama ben sanki çok ağır iş yapmış ve uykudan uyanıp yorgunluğunu atamamış adam gibi hissediyorum. bu nedenle senin gibi sürekli ağrı yaşayan bir arkadaş için gerçekten çok üzüldüm. çok iyi anlıyorum seni. ben senin durumunda olsam ne yapardım,inanki bilemiyorum. fakat dediğim gibi , bence uzak doğuyu araştır. oralara çok gidip geliyorum ve oralarda hep bu türden rahatsızlıklarda budist rahiplerden yardım aldıklarını ve işe yaradığını anlatıyorlar.
Mesaj tarihi:
.Dideral etki etse zaten bu yazıyı yazmazdım(buzdolabında 3 kutu dideral dolu kırmızı hapcıklarım :)).Etmedi hacit, tırıs geçti anlıyacağınız.Başım ağrıdı 1 apranax yuttum durumu yok .Alkol anlık alıyor ağrıyı, 3 bira felan değil 1 70 lik şişeyi ciddi koyuyorum ağrıyı unutmak için.

Ulan bizene bizimi gerdi durumu olabilir saygı duyarım , .Zorlanıyorum valla ciddi canım burnumda , eşim olmasa napacakmışım bilmiyorum.

Çok canım sıkılıyor işte ciddi yazmakla olmuyor zor durumdayım ciddi boktan bir durum böyle hep ağlıyom felan gına geldi amk canım çok sıkkın nefes alamıyorum.

Bu arada üşenmeden yazan dana22 arkadaşıma kuddisiye mesaj atanlara kocaman sarılmalar teşekkür ederim.belliki konuya ben kadar hakim mantıklı yazmışlar.İyileşiyim dürüm malburu hep vercem pekmezi akıtcam size ahtım olsun.
Mesaj tarihi:
çok sıkıntı içindeymişsin hacım, geçmiş olsun ama neyse ki eşin var bak, dayanmak için bir nedenin var o ağrıya. o da seninle birlikte dayanıyor birlikte hayatınıza.

geçmiş olsun tekrar.
Mesaj tarihi:
Bende de vardı. Beslenmemi düzeltince geçti. Sebze tereyağı ve biraz et dışında bir şey yememeyi dene 1-2 hafta etkisi olacak mı acaba?

Bazen senede 1-2 kere oluyor çok stresli olduğum zamanlar ama eskisi gibi 1-2 gün iptal olmuyorum. Kısa sürede geçiyor.

Nefes egzersizleri ve yoganın faydası olur emin ol.
Mesaj tarihi:
bende senin düzeyinde olmasada aynı dertten muzdaribim bazen aşırı artıyor, avmigran diye bir ilaç var, yan etkileri varmış sanırım tam okumadım açıkasıda 3-4 atıyorum zaten uykunu vs getiriyor mala çeviriyor duyarsızlaşıyorsun.

yani elbet denemişsindir bugüne kadar ama bi dene denemediysen.

uyku çok getirmiyorda böyle nasıl diyim sakinleştirici gibi olmasada duyarsızlaşıyorsun çevrene biraz.

ha bide kusma muhabbeti var ben ve 1-2 arkadaşımda işe yarıyor, zorla kusuyordum ben önceden hayvan gibi ağrırken doktora sormuştum kafa içi basınç azalmasından dolayı etkiler dedi ama migrenle ne alakası olduğunu sormadım tam.

hani cahal cahal yazmadım tecrübelerim bunlar denemekten zarar gelmez ^^
Mesaj tarihi:
bendede var migren. daha doğrusu anne tarafından geçmiş bana büyük ihtimal. teyzemde ve annemdede var. hatırlardım 5-6 yaşındayken evde ışıklar kapatılırdı. geçmezse hastaneye götürürdük annemi, serum takarlardı. yaşım ilerledikçe bendede başladı 17-18 e doğru. şu an 28 yaşımdayım. bende aynı şekilde geçmezse hastanelik oluyorum.

benimki genelde sabahtan kendini belli ediyor. anlıyorsun git gide artacağını ve boktan bir hal alacağını. mide bulantısı falan felaket.

ilk başladığını hissettiğimde cafergot içip uzanırsam ve bir şekilde uyuyabilirsem ağrım artmadan, geçiştirebiliyorum.

yer müsait değilse veya dışarıdaysam 2-3 saate hastanelik derecede ağrı, bulantı, en ufak ışığa bile bakamama durumu oluyor. gerçi hastaneye giderken/götürürlerken genelde baya mutlu gidiyorum. serum takıyorlar, kalçadan ağrı kesici yapıyorlar en azından azalıyor işkence.

avmigran, cafergot, migranil. bunları dene. bende pek etkisi olmadı ama bazıları migren hastalarında işe yarıyor. USA da tanıdık varsa EXCEDRIN getirtebilirsin. klasik amerikan ilacı 100-250 tabletli versiyonları var. 5 sene falan bitmez yani. bunları bi dene belki sende işe yarar.

onun dışında ne yazık ki bunun bir çözümü yok. uyku düzeni, stres, alkol alımı, bedenen aşırı yorgunluk gibi envai çeşit nedene dayandırılabiliyor. bedenini zorlamayacan kısaca, ona rağmen bazen kafasına göre random migrenler olacak. geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
Ben hep aynı tarz konularda aynı soruları soruyorum ama, ağrı esnasında ışığa bakamama, ışık kaynaklarının çevrelerinde hareler görme gibi şeyler var mı? Göz doktoruna gittim demişsin ama, varsa bi de öyle bi atak esnasında Dünya Göz'e falan gidip göz içi basıncı ölçtürüp glokom falan mı var bi baktır derim.

Annem çocukluğundan beri baş ağrısı çekermiş, migren demişler, bu da aynen senin gibi farklı ilaçlar vs deneyerek rahatlamaya çalışmış. Anneannemi kaybedince üzüntüden bu ağrılar şiddetlendi ve bahsettiğim ışık hareleri çıkmaya başladı. Gitmediğimiz doktor kalmadı, hatta Nişantaşı'nda ofisi olan bi elemana gittik Türkiye'nin en iyi nöroloğu diye ama o da majezik verip gönderdi.

En son 5-6 sene önce yine böyle bi atak esnasında bi de göz doktoruna mı gitsek dedik, iyi ki de demişiz. Kadında glokom varmış, o ataklar esnasında göz içi kan basıncı fırlıyomuş, o da ağrıya neden oluyomuş.

Bikaç defa lazerle gözünde delikler açıldı, sabah akşam düzenli olarak kullandığı iki damla var falan, artık ağrı çekmiyo diyebiliriz. Çok nadiren öncekiler kadar şiddetli olmayan bi ağrı çekiyo, böyle kafasında belli bi bölgeyi dokunuşa hassas hale getiren falan, o da Novalgin'le geçiyo.
Mesaj tarihi:
Sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim şimdi,yanlız değilmişim ehe ,mesaj atan arkadaşlara teşekkürler.Avmigren vs saydıgınız ilaçların ciddi hepsini kullandım.Fix zaten bu iş için verilen ilaçlar.Şu glokom işine bir el atayım pazartesi randevum var zaten hastanede .Gitmişken onuda kontrol ettireyim.Bir ümit belkide basit birşeydir yaw dermanı başka organdadır .
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun bizim baba tarafından geçmiş migren var :) çok ağır olmuyor bir kaç ayda bir veya stres yorgunluğa göre çıkabiliyor. babam kuşburnu iyi geliyor diyordu denemediysen deneyebilirsin. ışıklandırmaya dikkat et bende en çok o etki ediyor sabah ilk kalktığımda parlak işte ekrana vs bakarsam direkt geçirebilrim ama dikkat ediyorum ama işte bir kaç ayda bir arada gelio :) Allah yardımcın olsun inşallah rahatlatıcı ya da geçirici bir şeyler bulursun. Üzme kendini.
Mesaj tarihi:
Benim eski hatunda vardi migren. Ayda bir gun mutlaka iptal oluyordu. Agri kesici ve cin ilaci tarzi ointment la geciriyordu. Ne zaman seyahate gitsek, birinci gun olmadi, ikinci gun migreni tutuyordu. Buyuk gecmis olsun.
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun çok zor bir hastalık olduğunu biliyorum. sanırım tedavisi şu anda yok ama umarım bir rahatlama sağlayabilirsin bir şekilde.

aklıma istemsiz olarak Aronofsky nin "Pi" filmi geldi. izlemediysen tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
Valla bende küme baş ağrısı hastasıyım. Siktimin memleketindeki doktorlar o kadar gerizekalı ve işgüzar ki neyimin olduğunu anca 7. doktorda öğrenebildim. boynumun sol tarafından başlayıp kafamın sol tarafından devam edip sol göz üstüme yerleşen bir ağrı. Sol omzumda kaslar sıkışıyo boynumla omzumun birleştiği yerde ağrı geliceği zaman sürekli kırt kırt ses geliyo oradan anlıyorum başımın ağrıyacağını.

Sinüzit tedavisi oldum, gözden yapabilir dediler gözlük kullandım, baş boyuncuya gittim, boyun düzleşmesi olabilir dediler o çıkmadı, boyun fıtığı olabilir dediler o da çıkmadı. Migrenin var senin moruk dediler zomig diye bi ilaç dayadılar 3 çiftli sigara içsem bu kafayı yaşatmazdı bana heralde. en sonunda karının bi tanesine denk geldim canısı sende küme baş ağrısı var dedi tedavisine başladı. efexor 37.5 ile başladım 75mg a çıktım. 6 ay boyunca kullandım. ağrı bazen uzun zaman kesti etkisini bazen her gün yine tekrarladı. en sonunda ihalenin benden kaynaklı oldugunu kendi kendime çözmemle ağrılarımı azaltmayı başardım.

yaşayamıcak hale gelmiştim hakikaten yani kafamı duvarlara vurmaktan tut araba sürerken falan geldiğinde ağrı ulan diyodum ters şeride giriyim kafadan gömeyim gelen arabaya falan diye o derece çaresiz bırakıyodu insanı. ticaretle uğraşıyorum ben iş güç çok kötü hale geldi, ailevi problemlerim tavan yaptı vs. vs. o zaman inanılmaz şidddetli ağrılar çekiyodum. şimdi artık çoğu şeyi umursamıyorum takmıyorum. avukat aramış, o olmuş, müşteriden param dönmüş hiçbişey umrumda bile değil. hakikaten sağlık herşeyin başında geliyo. mümkün olduğu kadar stresten uzak durucaksın stresten uzak durma olayıda şöyle sana "of" dedirticek şeyleri düşünmiceksin başına geldiği zamanda umursamıcaksın. ben kendi tedavimi böyle oluşturdum.

her gün içtiğim antidepresanı kendi kafama göre 3 günde bire düşürdüm. ufak ufak azaltıyorum. içmicem yani. bir anda bırakmaya kalktığın zaman beyninde davullar çalıyo gözlerini hareket ettirdiğinde elektrik çarpması gibi olaylarla karşılaşıyosun. o yüzden 3 günde bire düşürdüm bi süre daha böyle devam edip 4 günde bire düşürücem öyle öyle bırakıcam.

Allah yardımcın olsun birader.
Mesaj tarihi:
Fransuxa said:

mümkün olduğu kadar stresten uzak durucaksın stresten uzak durma olayıda şöyle sana "of" dedirticek şeyleri düşünmiceksin başına geldiği zamanda umursamıcaksın. ben kendi tedavimi böyle oluşturdum.

nasıl düşünmeyeceksin abi yerken içerken çalışırken illa ki kafana doluşuyo bu şeyler
geçmiş olsun bu arada beyler
Mesaj tarihi:
Öncelikle geçmiş olsun abi, ilk mesajdan başka hiçbir şeyi okumadım. Ben de migren hastasıyım. Hayatımı ona göre düzenledim.

Tedavinin olmadığını sana üzülerek söylemem lazım, boş yere paranı ve enerjini harcama. Doktorlar sürekli seni yolmaya çalışacak.

Çikolata gibi şeker içeren şeyler yeme

Çok kahve içme

Parlak ışıklı ortamlarda fazla durma

Ağır kokulu parfüm kullanma, denetmelerine bile izin verme

Alkolle aranı çok yakın tutma

Nefes açıcılardan uzak dur.
  • Yeni Oluştur...