Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Güç

monoscope

Öne çıkan mesajlar

işin komik tarafı ne biliyor musun ben artık o sorunun cevabını da bilmiyorum. üniversite yıllardında olsa kendime bir tane kayıt stüdyosu açar atarım içine güzel güzel gitarları ekipmanları hem çalar hem oynardım hem de para kazanırdım olurdu ama meğersem gençlik ateşiymiş.

Şu anda al sana 1 milyon dolar naparsan yap deseler napcam lan ben derim :D

cacodemon said:

totemic said:

lan ben 26 yaşında wow'da raid ve pvp kovalıyordum hala. adam bir de geç demiş.

budur.

Şu an bulunduğun sektör ve yaptığın iş tam olarak nedir? Finans sektöründe yatırım tarafını düşünüyorsan 3. düzey sınavın yanısıra Türev sınavını da vermen gerekecek.

Şu andaki sektörüm bilişim daha da daraltalım web yazılım daha da daraltalım front end developer. Açıkçası şu anki sektörümden hiç umutlu değilim ve yani websitesi yapmak baydı.

Ajanslar seri üretim şeklinde iş alıp site yapıyor ve genelde kalıp aynı hep aynı şeyler hep aynı şeyler yani acayip derecede kusasım geldi daraldım.

Web işinde durmam için tamamiyle kendim web sitesi işleri almam ya da kendi projelerimi yapmam lazım.

Sanırım kendimi denemem gerekiyor ya. Evet herkes gibi para kazanmaya ihtiyacım var yaş ilerledi evlilik falan yolda ama ben mutlu olmadığım işte yapamıyorum ya işin kalitesi düşüyor ve ben her gün cehenneme gitmek için kalkıyormuş gibi hissediyorum sevmediğim bir işte çalışınca.

İnşallah finans sektöründe kendimi deneme şansım olur. İçimde kalacak çünkü, kalmasın netleştirmiş olayım. Kaybedicek zamandan başka birşeyim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

işe başlamak için en ideal yaş 25 olabilir, 30'a kadar yolu var.

mezuniyet sonrası en az 1 sene gezilmeli, daha sonra boş vakti emekliliğe kadar bulamazsınız. 25'e geç diyen dorkları gök tengri acılarından kurtarır umarım.

edit: ha tabi ofiste modern kölelik yapacağını düşünerek 25 ideal dedim, kendi işini yapıp tüm gün yatıyorsa 18 yaşında bile başlayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan senelerce kendi işimi yaptım (bkz. babamın işi). Her sabah dükkana işçilerden önce gidip yerleri paspasladım. Her akşam onlardan sonra çıkıp dükkanı kapadım babamla beraber.

Maaşla çalışana kendi işini yapmak çok kolay geliyor, işçi tutarım o it gibi çalışır, ben gezer tozarım diyince 2. ayda batıyor dükkan.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Maaşla çalışana kendi işini yapmak çok kolay geliyor, işçi tutarım o it gibi çalışır, ben gezer tozarım diyince 2. ayda batıyor dükkan.

Bu abi. İşin rahat olsa bile stresi zaten yetiyor, zaten kazandığının %60a yakını neredeyse devlete gidiyor. Bok füsürü ekle oluyor sana %70 dışarı gitmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Anlamadığım birşeyler var bende. Kendi mesleğimden mi sıkıldım, iş hayatından mı sıkıldım, başkasının altında çalışmaktan mı sıkıldım ama bir gariplik var.

Sektör bayık gelmeye başladı desem hop 0'dan yeni bir işte tecrübe kazanmaya çalışmak çok uzun bir süreç yaş olcak 26 bu saatten sonra çok geç kaldım gibi geliyor başka bir işle ilgilenmek için.

İş başvurularına gidiyorum akşam biraz oturup düşününce vazgeçiyorum. Başkası için çalışmak istemiyorum sanırım diyorum, kendim iş kurmaya kalksam gerekli maddi gücüm yok hadi maddi güç gerekmediğini varsaysak internet sektörü yapılır birşeyler desem okyanusa atlamak bazen korkutucu geliyor hemen sonuç almak zaten imkansız o şekilde yaşam standardımı korumaya nasıl devam ederim bilmiyorum.

Bu saat oldu uykusuzluktan ölüyorum ama yatakta dönüp bu konuları düşünmekten çok gına geldi.

Birisi bir yardım eli uzatsın

en çok şu yaş olacak 26 kısmına güldüm.
hiç canını sıkma. inan ki senin durumuna ben her 3 ayda bir düşüyorum. sonra bir şey oluyor, unutuyorum. ve birçok arkadaşım da aynı durumda. üstelik arkadaşlarımdan birisi en büyük sigorta firmasının CFOsu. bir diğeri TÜBİTAK'ta bölüm müdürlerinden birisi. bir diğeri Yıldız Üniversitesinde Doçent. çok var böyle.

ben çok iyi bir örnek sayılırmıyım bilmem ama; 98 yılından 2013 yılına kadar ufak tefekleri saymazsak 7inci işyerim. Ben de durum şöyle yalnız. İşte o senin dediğin şeyleri hissedince hemen çalıştığım işyerinden soğuyorum. hoş, zaten genelde iş yerlerinden soğumak zaten bizzat o işyerlerinin kendi uyguladıkları politikalardan kaynaklanıyor. mobinge asla gelemem. yapmaya kalkanın ağzına s.çar ve çıkarım. çok oldu bu. bir keresinde ise çalıştığım alman firmasının davetlisi olarak almanyadayken yediğimiz yemekleri eleştiren bir eposta attığım için işten çıkarıldım. neyse, bu apayrı bir hikaye.

ama uzun lafın kısası; yaşın çok genç. bu yaşta yenilikleri araman lazım. yoksa asıl 35 yaşından, 40 yaşından sonra başka şeyler deneyemezsin. şimdi iş değiştirmekten korkma. tabi mesleğini bilmiyorum ama benim düşüncem bu yönde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum da ben kendimi geliştiremeyeceğim, hayatıma bir şey katamayacağım bir işte 50 yaşında bile olsam duramazdım herhalde. Gerçi benim ev geçindirme, çocuk okutma derdim yok; şu an ödeyemeyeceğim beş kuruş borcum yok, evim barkım her şeyim var babam sağolsun.

Zaten olay da o destek noktasında başlıyor sanırım. Arkanızda güvenebileceğiz birisi varsa daha kararlı olabiliyorsunuz. Hadi iş değiştireyim, istifa edeyim vs. diye düşünebiliyorsunuz. Ama hayat eğer bir şekilde kucağına aldıysa işte o noktada "geç" oluyor aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...