Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şarap Tutosu


Somon

Öne çıkan mesajlar

  • 4 hafta sonra ...
Feamer said:

Sofra şarapları zaten yıllanmış olarak yanı içime hazır olarak onları yazan ideal içim tarihinden sonrasına saklamak doğru bir davranış değil.

Hatırladım kadarı ile marketlerde satılan şarapların çok çok azı yıllandırmaya uygun


İlk cümle güzel kafa yapıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telefondan yazarken fazla üzerine düşülmüyor.

ama demek istediğim, normal bir süreç içinde şarabın içime hazır hale gelmesi için bir süre geçmesi gerekiyor (teknik terim), işte bu bekletme, dinlendirme vs. sürecin maliyetlerinden ötürü, özellikle sofra şaraplarında yapay bir şekilde içime uygun hale geliyor (teknik terim) bu yüzden bu şaraplar yıllandırmaya müsait olmuyorlar ve üzerinde son kullanım tarihleri var...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
abiler selam,

konuyu okumaya üşendim, şu meyva suyuyla şarap yapmayı bi denemek istiyorum

5 litrelik pet şişeye 4 litre %100 doğal üzüm suyu + 1 gram şarap mayası

http://www.fermantasyonmarket.com/Kuru-sarap-mayasi-BIOFERM-ROUGE-7-gr,PR-37.html

şu mayadan alıp 1 gram atsak 4 litre için yeterlimidir, hatta şeyide sorim, bira kurarken hava olması için bi boşluk bıraklıyor fermanterde, şarap içinde aynı şey geçerli mi?

daha önce yapıp tecrübe eden varsa diye 1-2 soru daha sorim ;

ideali kaç derecede fermante etmek?

dinlenmeye sıcaklığı ve günü de yazabilirseniz kral olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...