xaty Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Bu yıl itibari ile herkese zorunlu olcakmış; http://www.hurriyet.com.tr/artik-otomobillerde-1-araliktan-itibaren-kis-lastigi-takacak-40585741 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 4 mevsim var bende onlar yemiyor di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 izmirdeysen yetiyor olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Şehirler arası yollarda zorunlu, şehir içlerinde valilik kararına bağlıymış. M+S ve/veya kar sembolü olması lazımmış tekerde. 4 mevsiminde M+S var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 4 mevsim dedigi michelin cross climate ise vardir. ama trde satilan 4 mevsimler asinda yazlik. dunyada oyle 4 mevsim diye satilmiyo pirelli p zero lar falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 4 ay önce aldığım arabanın altında kışlık lastik varmış, 4 ay öyle gezdim bodrum sıcağında kışlık lastiklerle sonra farkettim lan kışlıkmış bunlar diye, parça parça olmuş lastikler onları takarım gelsin de kış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Esh said: 4 mevsim dedigi michelin cross climate ise vardir. ama trde satilan 4 mevsimler asinda yazlik. dunyada oyle 4 mevsim diye satilmiyo pirelli p zero lar falan cross climate tr'ye uymuyor abi. Avrupa'da yaşayana olur ama yazın 40 derece olan yerde eriyor lastik,fazla deforme oluyor + fazla benzin sarfiyatı olur yazın. (lastik yere yapısıyor resmen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2017 gecen sene pastirma sicaginda kislik taktirdiniz bana. bu sene ilk kar haberini duymadan takmayacagim lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 bizde var kışlık lastik,kasım gibi gidiyoz taktırıyoz,sora nisan gibi gidiyoz yazlıkları taktırıyoz kış lastikleri karda az kayıyo ya güzel oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 xaty said: Şehirler arası yollarda zorunlu, şehir içlerinde valilik kararına bağlıymış. M+S ve/veya kar sembolü olması lazımmış tekerde. 4 mevsiminde M+S var mı? Gene önceki gibi kar yağdığı zamanlar valiliğin yayınlayacağı bildiri ile takarak çıkmak zorunlu olacak dimi? Yoksa artık kış boyu mu zorunlu? 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 sen direk kasım aralık gibi taksana kış lastiğini abi varsa elinde. ne bekliyon valiliği vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Yok abi ondan soruyorum :) Kışın karlı havalarda zaten hiç çıkmıyorum, İstanbul'da şehir içi kışın çok lazım olmuyor. Hafta sonundan hafta sonuna kullanabiliyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 abi imkan varsa bence al ya h.sonu bile kullansan kafan rahat eder yolda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 195/55 R16 önerilen araca 205/55 r16 kış lastiği taksam olur mu? İnternette, araç için önerilenler yakıt tüketimini minimize etmeamaçlı 205 taksan da olur demişler, değişim hesaplama uygulamasında da 1.7% çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Selam, Kışın daha küçük tabana geçilirken senin taban genişletmen manidar :P 195'den şaşma. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 paramecium said: Selam, Kışın daha küçük tabana geçilirken senin taban genişletmen manidar :P 195'den şaşma. Saygılar. şuan takılı olan 195, 4 mevsim. kış lastiği almam gerekecek eğer öyle yaparsam xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Dört mevsim diye bir lastik yok, "sıfır mevsim" diyorum ben onlara. Dört mevsim dedikleri şey arabadan/lastikten teknik olarak anlamayan, pek fizik bilmeyen, "oo 4 mevsim hem kışın da güvenli hem ekonomik" diyecek insanlar için satılan bir ürün. Sırf ekonomik olsun diye onunla gezeceğinize hiç lastik değiştirmeyin, İstanbul şartlarında yılda taş çatlasa 10 gün de arabayla çıkmayın, yeterli. Özellikle ilk 3 sayfada Kharon ve ilave birileri bütün detaylarıyla anlattığı halde her şey her sefer tekrar soruluyor, bu sefer de özet geçme sırası bende olsun madem: - Dört mevsim lastik diye bir şey yok, güvenmeyin, ucuzculuk yapmayın. - Kar lastiği ile kış lastiği farklı şeyler. Biri kar yağarken, biri genel olarak soğukta (belli bir derecenin altındaki hava ve asfalt) daha iyi tutuş sağlıyor. Taksici falan değilseniz üç gün kar yağacak diye bütün kışı kar lastiğiyle geçirmek de anlamsız, iyi bir kış lastiği alıp Ekim'den takmak, kar yağdığında sakin gidip zincir bulundurmak daha iyi ortalamada. - Efendim kış geldi indireyim de daha iyi bassın değiştirmeye gerek yok, yaz geldi geri şişireyim iyi tutsun, iyice balon gibi 46 psi yapayım araba az yaksın gibi şeylerle ilgilenmeyin. Her lastik/araba kombinasyonunun ideal ön arka basınçları bellidir, onları kullanın. - İlla ucuzculuk yapacaksanız bari kış lastiğinin budget olanını alın, max. 2 sezon kullanıp çöpe atarsınız, premium alıp bir de lastikçinin nemli deposunda vs. saklatmaktan epey ucuza gelir. Günlük olarak araç kullanan bir insan her yıl vergisi, kaskosu, bakımı, benzini, arızası derken 10-20 bin TL para gömüyordur herhalde arabasına. Oraya alt tarafı 2-3 senede bir 1000-1500 lira daha yazmamak için anlamsız riskler almayın. En en kötü ihtimalle de senede 10 gün arabasız yaşayıverin işte. Olan yerde toplu taşıma, zor gelen yerde taksi gibi bir kombinasyonla yine yeterince ucuza gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Dört mevsim lastik olayı komple palavra demeye gelmiştim, denmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 4 mevsim lastik olayı palavra falan değil. Kışı sert geçen yerler için uygun değil, olay bu. ankarada ilkbahar-sonbahar arası sıcaklık ve yağış koşullarında 4 mevsimle gayet güzel performans alıyorum, kış için de ya 205likleri kullanıcam ya da 195lik yeni alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Dört mevsimle iyi performans alıyorsan zaten normal lastikle de aynı performansı alırsın. Bir olayı yok hakikaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2017 ya kışın zaten kullanmayacaksan 4 mevsim almanın anlamı ne, yaz-kış al değiştir işte diyebilirsiniz de, ankara nisanda çift haneli sıcaklığa çıkıyor hava sonra eylül, ekim gibi geri düşüyor. 0-10 derece aralığında geçen zamanda 4 mevsimin fark ettiğine inanıyorum ben, 1 yıl yaz 1 yıl 4mevsimle sürdüm arabayı, belki de psikolojik bilmiyorum. ha kışlıkları ekimde takıp sonra nisanda geri yazlıkları takarsan kafa tamamen rahat olur, o doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar