Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jiu Jitsu (Brazilian değil!)

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Sporu yaptıkça gelişiyor o kondisyon, denemeniz lazım tam anlamıyla anlamanız için.

Sürekli sıkı tutmakla alakalı değil JJ/BJJ, ağırlık ve momentin verimli kullanılmasıyla alakalı. Tabi üstte ağır bir insanı çevirmek hafife göre daha zor ama denge bozarak bunu sağlayabiliyorsunuz. O da yapa yapa oluşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kontrol amaçlı JJ/BJJ'yi Krav Maga'yla birleştirmenizi öneririm, SHTF senaryolarında ikisi güzel destekliyor birbirini. İkisi de biyomekanik prensiplere sıkı sıkıya bağlı iki disiplin.

Ben dahil 3 kişi var bizim takımda iki disipline de gitmiş, memnun hepsi hallerinden.

MT de (Muay Thai) ayakta vuruş için önerilir. Clinch çalışması da MT'yi MT yapan şey bence.

http://www.dailymotion.com/video/xud6ho_muay-thai-clinch-training_sport

Tabi MT'nin gücü uzuvların kondisyonlanmasına direk bağlı (kaval kemikleri, eller, dirsekler, diz vs) O yüzden gerçekten sistemli çalışmayacaksanız MT'den tam randıman alamazsınız. Çünkü o güçlü vuruşlar bütün vücudun momentiyle yapılıyor, bir lowkick atıp ıskaladıklarında 360 dönüyorlar maçlarında, o derece güçlü.

Bize gelen Azeri bir arkadaş vardı 3 sene haftada 6 gün gitmiş, kaval kemikleri testere gibiydi adamın. Mikro kırıklar kaynamış vs.

JJ/BJJ yapılış şekline göre çok daha yumuşak olabiliyor, bizim takım da sertlik yerine tekniğe önem veriyor. Ama bolcana boğuş ve kırış teknikleri var, bu yüzden yer dövüşü bilmemek bence önemli bir eksiklik.

Tabi diğer sanatlara göre yetkinlik için yıllar gerekiyor, bir sürü teknik olduğu için. Vuruş sanatlarında gerçekten etkili daha az teknik var ama vücudun kondisyonlanması hem de deli gibi çalışma gerekiyor. JJ/BJJ de hem çok teknik var hem de uygulamak için deli gibi çalışmak gerekiyor.

Ama değiyor bence o çabaya, tabi kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

şey anlamında soruyorum. shaolin in enerji çalışmaları hakkında bilgim var ve bu konuda ciddi anlamda çok iyiler fakat diğer savaş sanatları ile kıyaslanınca ne durumdalar o anlamda soruyorum.

Yong Li var bir tek ringe çıkan Söylenenlere göre okuldan atılmış galiba katıldığı için.

Farkettiysen öyle uçan kaçan hareketleri yok, kickbox yapar gibi dövüşüyor, kondisyonu çok iyi tabi.

Yalnız "bana bir şey olmaz" kafasında bu maçta nakavt oluyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Bende benzer sebeplerden dolayi(kilo, hareketsizlik), gym gidip fitness yapmak yerine, bir martial arts a baslayip hem skill ogrenirim, hem fit olurum diye dusunuyorum. Yeni konu acmak yerine Ramses in topic i highjack lemeyi tercih ediyorum :)

Yurtdisinda oldugum icin, okul tavsiyesi alamayacagim. Etrafimda en az 2-3 tane MMA, kick box, thai box, bjj kursu var. Acikcasi biraz daha felsefesi olan bir spor yapma temennisindeyim. Opsiyonlar arasinda aikido, wing tsun, kung-fu(shaolin) var.

Aikido da Aikikai Hombu dan 4 Dan almis, 2 hoca var(ayri kurslar).

Wing Tsun da, IWCO un bir subesi var, birde 4th TG EBMAS Wing Tzun bir hoca var.

Kung-fu da, duzenli egitim veren bir yere denk gelmedim malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi valla istiyosan Wing-Tsun'a başla çünkü onda hareket çok.Vuruş falan çalışıyorsun ve aerobik gibi çalıştırıyo vücudu. Bayağı kilo verenleri duydum ben bu şekilde. Sonuçta fitliğe ve atletikliğe bağlı biraz da Wing-Tsun.

BJJ yerine normal Jiu Jitsu tavsiye ederim, tamamen güreş ve yer dövüşü değil hepsinin karmasını öğrenirsin. Daha zevkli bence. Jui Jitsu eğlenceli bulabilirsen katıl derim.

BJJ kapma, yer dövüşü vs gibi alanları kapsıyor ona göre düşün. Güzel efor sarfedersin ama ben pek ısınamadım.Judo'ya benziyo denilebilir sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...