Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti kapsamında HTC telefonun 4 kere aynı sorundan servise verilmesi

Trans

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Htc one x telefonumu 1 senedir hatun kişisi kullanıyor,faturası ıvırı zıvırı benim üzerime ve bu 1 sene içerisinde 4 kere aynı sorundan ötürü(şarjın 2 saat gibi abuk bir saatte bitmesi, internet çekmemesi, durduk yere android hataları vermesi falan) servise verildi. Son servise verilirken para iadesi veya değişim istemek için 4 kere aynı parçadan değişim olması gerek demişler,bunun doğruluk payı var mıdır? bu alet tamirden gelirse ne yapmak gerekir para iadesi istemek için.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni arizayi 2den fazla tekrarlarsa cihazla ilgili 'secimlik haklari'n doguyor.

Bu ne demek?

Ister fatura bedelini geri istersin, istersen de birebir degisim talep edersin. Firmaya gittiginde/ulastiginda genelde seni vazgecirmeye, zaman kazanmaya calisirlar. Aman aldanma, geri adim da atma. Bedeli ₺1200 ye kadar olan urunler ilce kaymakamliklarinda olan tuketici hakem heyetinde, ₺1200 den ₺3000 ye kadar olanlar tuketici mahkemelerinde islem goruyor. Aslinda yasal olarak hakem heyeti ₺3000 e kadar urunlerle ilgili yetkili merci, ama ugrasmiyorlar pratikte, seni tuketici mahkemesine yonlendiriyolar.

Hakem heyeti isini 20-35 gun icerisinde goruyor. Gerekli gordugu takdirde cihazi bilirkisiye yolluyor ve raporlatiyor. Mahkemede is biraz daha degisik, tevzi bölümlerinde kendi dava dilekceni isleme aldiriyorsun ordan devam ediyorsun.

2 puf noktasi var bu isin

1. laftan anlama, ayi ol
2. isi suruncemede birakip adamlara zaman kazandirma.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamdır, bir diğer sorum da o zaman, bu işlemleri fatura sahibinin mi yapıp takip etmesi gerekiyor, yoksa hatun kişisi başvursa olur mu? bir de şu an 4. kez aynı sebepten, toplamda 5. kez servise verildi, aletin geri dönmesini beklemek gerekiyor mu, yoksa yarın gidip başvursak oluyor mu
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olsam 1.arıza da dilekçeyi doldurup telefonda hor hor yapmaya başlamıştım. Arcane'in dediği gibi hakikaten nasıl sabrediyorsunuz ? Direk para iadesi veya yeni telefon talep edin,hiç uğraşılmaz. Kaydı vs. servise kaç kez gidip geldiği belli telefonla arayıp direk söylesen zaten değiştirmeleri gerekiyor,mırın kırın dahi edemezler ancak ortada bir kullanıcı hatası varsa o zaman üste çıkmayı denemek gerek yani ne bileyim sıvı teması,kırılma olmuşsa o zaman adamlar haklı da öbür türlüyse her türlü öttürürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

Vatan genelde hediye ceki verebiliyor kabul etme onu bastırdıgın takdirde eşşek gibi kredi kartına geri yatırıyorlar paranı bizim başımıza geldi hediye çeki olarak aldık ama hediye ceki ile kampanyalardan yararlanamıyorsunuz dediler öyle olunca paramızı istiyoruz dediğimizde önce mırın kırın ettiler ama diretince mecburen yatırdılar karta parayı.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela karta yatırıyor da, taksitle alınca taksit şeklinde mi yatırıyor arkadaşlar parayı? bir diğer sorum da teknosa için, şu an kullandığım telefonu 1.8k lık telefonu 450 tl teknosa çeki kullanarak almıştım, faturada 1800 - 4 çek - 50 TL bonus şeklinde toplam bedel olarak 1300 TL yazıyor, mesela bu ürünün iadesinde 1300 mü alacağım? yoksa ekstradan kullandığım çeklerin bonusların da bedellerini temin etmek zorundalar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,

ürün bedeli 2000 TL altı olduğu için pazartesi günü gidip ikametgahın bağlı olduğu kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine vatan bilgisayar hakkında tüm servis kağıtları ile birlikte başvuruda bulundum. bugün ise telefon servisten geri gelmiş ve açıklama olarak yazılım güncellemesi yapıldı yazılmış. ben de vatan müşteri hizmetlerini arayıp durumu sordum ve hakem heyetine başvurduğumu söyledim. daha önce sizin söylediğiniz seçimlik hakkı olayında inatla yasal sürecin parça değişimi olarak son 6 ay içersinde aynı parçanın 4 kere olması,son 1 yılda ise 6 kere olması gibilerinden bık bık tarzı konuştular. artist artist kim haklı kim haksız bilirkişi verir raporu falan dediler.

toplamda 1 kere anakart değişimi,
2 kere pil değişimi olduğunu düşünüyorum(açıklama olarak yedek parça değişimi yapıldı yazıyor),
3 kere de yazılım güncellemesi yapıldığı söyleniyor(tahminen format atıp yolluyorlar)

bu konuda haksız çıkma ihtimalim var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...

Selamlar,

29 eylül tarihinde başvurmuştum ve dava lehime sonuçlanmış fakat vatan bilgisayar bana karşı dava açmış. benim buna yapmam gereken bir şey var mı yoksa davalı ben olmama rağmen hala tüketici hakem heyeti mi ilgileniyor. ilgili mahkeme dosyalarını da yükledim,daha önce başına bu tarz bir olay gelmiş olan biri varsa yardımcı olabilir mi?

tensip tutanağı

1

2

3

4

5

6

7

Sosyal ağlarda paylaş

bu hakem heyetine bir kere işim düştü, bir daha da s.kseler gitmem. bu kadar lakayıt çalışanlarla dolu bir kurum olamaz. bir derdin için oraya gitmişsin adamlar masadan kafasını kaldırıp yüzüne bile bakmıyor. yanımda annem olmasaydı ben kavga etmeden oradan ayrılmazdım da neyse. ayrıca hukuki statüleri de tartışma konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Trans said:

Selamlar,

29 eylül tarihinde başvurmuştum ve dava lehime sonuçlanmış fakat vatan bilgisayar bana karşı dava açmış. benim buna yapmam gereken bir şey var mı yoksa davalı ben olmama rağmen hala tüketici hakem heyeti mi ilgileniyor. ilgili mahkeme dosyalarını da yükledim,daha önce başına bu tarz bir olay gelmiş olan biri varsa yardımcı olabilir mi?

nedir son durumun?avukat falan buldun mu yada gerek var mi avukata?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...