Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia Maxwell / 9xx

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

quixef said:

Abi 980 aldığım için ne kadar mutlu oluyorum şu topikte yaşanan acıları, sel olmuş gözyaşlarını gördükçe ya.

3499. mb ram ile 3501. mb ram kardeştir, ayrım yapan kalleştir!

meali: 980 alıp bayıldığım paraya acıyordum, bu durum bir nebze içimi soğuttu. evet evet iyi etmişim.

ama sad but true; o 500mb şu an bizim işimize yaramıyor zaten asdjslakj

ileride işalla =)
Sosyal ağlarda paylaş

980TI, 980'le aynı nesil.
AMD'nin kartlari da yeni nesil değil aynı nesil.
Ha 980 şu an flagship olduğu için rahat, geniş bir fiyatlandırması ancak kesinlikle hakkını vermiyor.
970'ler 3.5GB da olsa hakkını veriyor en azından fiyatının.
Yeni nesil çıktığında 980'in adını söyleyen bile kalmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi welcome to the technology world, I will be your guide.

386 DX-40 ile başlayan bilgisayar maceramda bugüne kadar kaç kere sence elimde olanın iyisi çıkıp elimde olan ödediğim fiyatın altına satılmaya başlandı dersin? Bir yerden dahil oluyorsun bu sürece. Sen de alacaksın 980 Tİ yi benim 980 i aldığım fiyata, 1080 çıkacak senin 980Tİ yalan olacak, nedir ki yani?

Halk diliyle,

Demirden korksak trene binmezdik garrdaaşşşş
Sosyal ağlarda paylaş

Adam hala f/p diyor yahu.

Basitçe anlatayım:

Ben, 3 yılda falan bir yeni ekran kartı alırım, o sırada piyasada ne varsa en iyi single gpu ondan alır geçerim. Dolayısıyla X kartın f değeri beni ilgilendirmez, çünkü p benim istediğim düzeyde değildir. Bundan sonra çıkacak kartlar da yine beni ilgilendirmez, çünkü onlar daha çıkmadı, benim şu an ihtiyacım var. Neyi anlayamadığını anlamadım açıkçası. (F/P diyerek, fiyatı düşmüş bir önceki nesli almayı kastediyorsan, bu nesil DirectX 12 desteği ile geldi, dolayısıyla bundan önceki nesli almanın mantığı iyice yok 3 sene kullanacak adam açısından)
Sosyal ağlarda paylaş

Matematiğin mi yetmiyo nedir:

Sen 100x ödeyip 3 sene kullanıyorsun.
Ben 60x ödeyip 2 sene kullanıyorum.

Sen 200x ödeyip 6 senede 2 kart kullandığın aralıkta ben 180x ödeyip 6 senede 3 kart kullanıp daha yüksek performans elde ediyorum.

İkinci el satışında da 2 senede 1 sene garantisi kalmış kartı 60'tan alıp 25-30'a satarken sen garantisiz kartı 100'den alıp 30'a anca satıyorsun.

Ha işte f/p budur.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman sana basit zaman çizelgesinden gireceğiz anlatmaya:

|-------|---------|---------|
Ben----Sen-----Yıl 2---Yıl 3

Ben 0 da 100X e alıyorum 980i, sen 1'de 60X e alıyorsun.

Şimdi, aradaki fark nedir? Ben o 40X i niye ödüyorum?

EVEEEET YENİ ÇIKMIŞ TÜM OYUNLARI SENDEN 1 SENE ERKEN DAHA İYİ OYNAYABİLMEK İÇİN.

Kimi için değer, kimi için değmez.

Benim cüzdanım, benim kararım.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da, mid-to-high end kartla high end kart arasındaki performans farkı ilk sene zaten gözle görülmesi zor farklar oluyor 1080p tarzı popüler çözünürlüklerde.
Hani parayla huzur savunsan zaten tek gpu 2 senede bir flagship satın alırsın bir tane sorun yok ama 3 sene GPU için çok uzun ömür.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hep en iyi kartı max 1 aylık ikinci el aldım. hem fiyatı bi alt model gibi oldu hem performanslı oldu. sli sevdasına mal gibi alıp bi hafta sonra satanlar sağolsun =) 3 sene önce 1 haftalık 7970 i 400 lira altına aldım.(1300-->900) 3 senedir canavar gibi =)
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

ben hep en iyi kartı max 1 aylık ikinci el aldım. hem fiyatı bi alt model gibi oldu hem performanslı oldu. sli sevdasına mal gibi alıp bi hafta sonra satanlar sağolsun =) 3 sene önce 1 haftalık 7970 i 400 lira altına aldım.(1300-->900) 3 senedir canavar gibi =)

1 aylık kartın 2. elini dh forumdan mı buluyorsun.Yoksa gümrük vs ödeyip ebay falan mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...