Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Yük altında gpuya giden +12v'nin datasını alıp hangi değerler arasında değiştiğini görüp diğer marka/model psu ile kıyaslamak lazım ki net bir şey söylenebilsin bu konuda. Nihayetinde oradaki küsurat transistörlerin çalışacağı frekans aralığının temel etkeni konumunda. Psu değiştirdikten sonra kartı hala göndermediysen ve yeni psu ile birlikte coil whine geçmediyse kartın hızını ve voltajını düşür bir etki var mı diye kontrol et. Akabinde hızını ve voltajını artırıp yani overclock yapıp cw miktarında değişiklik olacak mı diye kontrol et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Voltaj dusurmeyi denemedim de default-max voltaj araliginda %10 civari OC'ta dahi herhangi bir degisiklik olmadi CW miktarinda. Devaminda zaten artifact vermeye basladiydi. FTW'de giren maksimum voltaji da limitlemisler zaten, bayik biraz. Millet sikayet edince zaten ustune SSC ve FTW+'i cikardilar anladigim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Downclock ve undervoltlu halinde de bir degisiklik yok ayni PSU'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Max voltaj olarak ne görüyorsun kart yük altındayken ? Custom bios atman lazım nvidia'nın koyduğu voltaj limitinin üzerine çıkmak için. OCN'de konusu ve paylaşılan bioslar mevcut. Elindeki biosu gpu-z ile bir yere çıkartıp yedekle sonra customlardan güncel ve limitlerin yukarıya çekildiği bir biosu atıp bir de öyle dene bakalım değişen bir şey olacak mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Custom BIOS konularina baktiydim, fazla incelemedim ancak onunla da arttiramiyorlar sanirsam gelen gucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Artırabilirsin custom bios ile max voltaj ve power limit yukarı çekilebilir hatta istenirse kaldırılabilir. ln2 altında bench alırken hazırlanan bioslar ile yapılan da bu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 O senin dedigin dogru da bu kart icin gecerli bir durum degil. BIOS'la alakasi yok olayin, bu EVGA'nin 970'lerinde donanimsal limitasyon var. Bu adam da arttirdigini zannediyor ama ya cok az bir fark yaratiyor ya da hic yaratamiyor ki o custom BIOS'u kullanan kartlar da default BIOS'la ayni max. voltajda calisiyor. OCN'deki foruma daha once de bakmistim, adamin custom BIOS'la herseyi kokleyip aldigi hizi normal BIOS'la da rahat genis aliyorsun, throttlelama falan olmuyor oyun karti yeterince zorlarsa default BIOS'ta power slider'i kokleyince. Bu BIOS'u editorle degistiren r0ach denen eleman kafayi yemis kartin throttlelamasiyla, hayal goruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 O yüzden max gördüğün voltaj değeri nedir diye sordum. Donanımsal olarak yer alan limite takılıp takılmadığını ya da oraya ne kadar uzaklıkta olduğunu görebiliriz böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Hatirlamiyorum su an da karsilastirdigimda custom BIOS'la flashli OC'lu kartla ayni degerdeydi OCN'deki threaddeki bir elemanin attigi mesajdaki. edit. Ayni eleman iki BIOS'la da ayni voltaj degerinin ustune cikamadigin yazmisti, ugrasmadim ondan sonra custom BIOS'la falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Neyse 1000W G1 geldi, taktim, CW miktari artti FTW'deki :? Crosship RMA olayina girdim bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 abi CW olmayan 970 modeli hangisi? yeni model çıkartmışlardı di mi bunun için? ikinci sorum amazon mu evga europe mu? teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 amazonda gümrük vergisi dahil 1040 tl'e falan geliyor. tr'nin 300 tl fln altında. evga europe'dan paypal ödemesiyle 310 euro'a geliyor, o da 818 tl işte. evgadan alsak gümrük vergisini nasıl hallediyoruz? bu salaklar neden kendileri charge edip halletmiyor. gümrük vergisiyle amazonla hemen hemen aynı şeye gelecek gibi yanlış anlamadıysam. amazon gümrük konusunda çok daha iyi olduğu için 3-5 liranın peşinde koşmadan amazon mu okutayım ne dersiniz? hem sorun olursa amerikalı ile muhattap olmayı tercih ederim şahsen, europe genelde bu tür hizmetlerde yavaş ve yavşak oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Evga fiyatlarına gümrük vergisi ve nakliye dahil. Şaka gibi dimi? Shopta 399 avro görünen karta ait detaylar : http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/evgaeu01_zps8bftkgh5.jpg Karttan sadece bu 338 avroyu çektiler. GOGO EVGA EUSHOP (tu) Diğer bileşenler için amazon bildiğin ucuza geliyor bu arada, abdden gümrük vergisi %20. 560 dolarlık 6 parça order için (içinde ansiklopedi boyutunda kitap da var bi tane, sırf bilgisayar parçası değil) total shipment için 30 dolar nakliye yazmışlar. Parça başına vurunca daha ucuza geliyor gibi dışardan söylemek, tabi ek ücret çıkıyor mu çıkmıyor mu elime ulaşınca bilgi veririm tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 abi gümrük vergisi çekmiyor da mal gümrükten geçiyor mu asıl soru o (gümrük vergisi çektiğini nerede okudun bu arada?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Amazonun sitesinde ürünler gümrük vergisi ve shipment hariç fiyatlarıyla listeleniyor. Dolayısıyla daima üstüne bi +%20 ekleyeceksin. Evga Eu shopta VAT ve nakliye dahil fiyatla listeleniyor, dolayısıyla onlara %18 eklemiyorsun. Anlatmaya çalıştığım oydu. Ha geliyor mu çekiliyor mu, valla bi fikrim yok. Burdan alan oldu, bi şekilde kart ellerine ulaştı bildiğim budur. Aldık bi risk Bide amazon kendisi ödüyor sanırım gümrük vergisini ırtı zırtı, import fees deposit diye bi nane ekliyorlar çünkü siparişe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 abi bu baslıkta bile 3-5 sefer yazmısımdır. amazon'dan aldım, vergiyi depozito olarak ilk odemede cekiyorlar. kartı aldıktan yaklasık 1-2 ay sonra gumruk ucreti geri odendi. yani amazon'a urunun kendi fiyatı dısında sadece ekstra olarak kargo ucreti oduyorsunuz. evga eu ile aynı sartlara geliyor olmalı. urun fiyatı zaten eu/us farketmiyor, aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 abi benim yukarda yazdığım amazon fiyatı 1080 tl mi ne gümrük fiyatı dahil + shipping dahil fiyat. senin evga'dan linklediğin fiyatta sadece vergi ve shipping var, gümrük vergisi yok. hani gümrük vergisi vermeden 300 euroluk malı türkiye'ye sokabileceğini zannetmiyorum. abi gümrük vergisini niye geri ödüyor, onu anlamadım ben. gümrük vergisi ödenmesi gereken bir vergi değil mi? amazon niye bize geri ödüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 deposit alıyor. eğer gümrükten geçerken almadılarsa geri ödüyor. aldılarsa geri ödemiyoki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 almamaları gibi bir senaryo nasıl oluyor abi ben onu anlamadım. toggie geri ödediler diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 hediye olarak gonder dedim, paket falan yoktu ama. gumrukten aradılar hatta ne var bunun icinde diye. ups firmasını gumrukten malı alması icin yetkilendiriyorsunuz. hediye olarak secmemin bir faydası olmus mudur bilmiyorum ama depozito olarak aldıkları 170 TL kredi kartıma geri yuklendi. Geri odemeden once de mail ile amazon tarafından bilgilendirildim. mail Hello, We're writing to let you know we processed your refund of TRY169.51 for your Order 108-. This refund is for the following item(s): Item: EVGA EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5 256bit, DVI-I, DVI-D, HDMI, DP SLI Ready Graphics Card Graphics Cards 04G-P4-2974-KR Quantity: 1 ASIN: Reason for refund: Export fee reduced Here's the breakdown of your refund for this item: Import Fee Deposit Refund: TRY169.51 We'll apply your refund to the following payment method(s): MasterCard Credit Card [expiring on ]: TRY169.51 We've processed a refund for the above order in the amount of TRY169.51. The refund should appear on your account in 2-3 days if issued to a credit card. Refunds issued to a bank account typically take 7-10 days to reflect on the account balance. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 toggie soruya ne yanıt verdin, ups'i nasıl görevlendirdin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 beni arayan ups'den biriydi, oncesinde yine mail geldi zaten sunu yapın vs seklinde. onlar beni 1 gun gec aradı, ben daha once mail gelince onlara ulastım. bir form doldurdup fax gonderttiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 neyse abi deneyim bakalım, zaten gümrük vergisini ödemeyi göze almıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 EVGA EU SHOP dan alınca bir vergiyi kesiyorlardı nessa bu konuda detaylı guide yazdıydı ama nerede acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 gurban olayım bir link verin hele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar