Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cin Gezisi

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Bir yerden bir yere madeni bir yol üzerinde, mekanik bir güçle hareket ettirilen araçlar içinde, insan ve eşya taşımasını temin eden tesislerin hepsine birden demir yolu denir.

Buradan demir yolunun bir bütün olduğu, sadece, ray, travers ve balasttan ibaret bulunmadığı, istasyon binalarının, köprü ve tünellerin, lokomotif depolarının, telgraf, telefon direkleri ve benzerlerinin de demir yolunun bir parçası olduğu ve tarifte sözü geçen taşıma işine yardımcı her tesisin aynı şekilde demir yolunun bir kolunu teşkil ettiği anlaşılır. Bu tariften iyi bir demir yolunda sadece yolun iyi nitelikte olmasının yeterli olmayacağı, bütün tesislerin aynı şekilde iyi olmasının gerektiği, dolayısıyla bunu temin etmenin de çok büyük masraflara yol açacağı kendiliğinden anlaşılır.

Traversler üzerine özel tertibatla bağlanan rayların ucuca eklenmesi ile, elde olunan paralel iki demir şerit, en basit şekliyle bir demir yolu olur. Burada ray dizileri arasındaki iç yüzlerden ölçülen uzaklığa hattın açıklığı denir.
George Stephenson'un yaptığı ilk yolda, bu açıklık 4 ayak, 8,5 inç = 1435 mm idi. Bundan sonra başkaları tarafından yapılan hatlarda farklı açıklıklar kullanıldı. Ve kısa zamanda İngiltere’de 7 muhtelif açıklıkta yol meydana geldi, bir hattan diğerine geçişte meydana gelen zorluklar sebebiyle bu keyfiliğe son verme lüzumunu duyan hükümet 1846'da çıkarılan bir kanunla bunu yaptı ve açıklık olarak 1435 mm kabul edildi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
dasaa goldbaren i terketmiş, gold yağmurlu havada toprağa çöküp whyyyyyyyyyyyyyyyy whyyyyyyyyyyyy diye böğürmüş, sonra bağrına çamur basmış, hasretini öfke ile kavurmuş, üzerine nefret sosları dökmüş, hepsini yemiş sonra hıyar. gene doymamış hala adama ekmek banma peşinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
euheu yeni gördüm şöyle mesaj atmış.

"siktir git lan ibne

1- ben geri donmeyecegim, yazmayacagim vs demedim. bu title'lari alin cunku adaletli bir sisteminiz yok ben de gorevi birakiyorum dedim. ac bak istersen lan dingil.
2- iki yok ak. halen yazmamamin sebebi kaliteden uzak olmaniz. neyse lan gidip parmaklayin birbirinizi falan.
3- uc hic olmadi ki."

Forumdaki Yaziya Hitaben: [forum.paticik.com]

Alinti
sanssizsansli
her terkeden gibi yine dönmüş. lel
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...