Theridone Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 AAHHAHAHAHA ALİ <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Adamlar cam i hacklemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Grego said: ~ eşiyle sevişirken ünlü birini düşünenler mi var. türk milleti amatörü sever, anca komşuya kadar hayal gücü. ünlüyü tahayyül edemez. sanmıyorum. tarzına koyim kardşe kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Masakari said: Ukan gelip pcni sadklasjlkjas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Feamer Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 cami hacklemek büyük günah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Marty Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 birseyler birseyler ginaly said: aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) cok guzel yazmissin ama cok uzun olmus tldr aldatmak=yakalanmak yakalanmadigin surece aldatmis sayilmazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… nienna Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 tam anlamadım hadiseyi. aklında biri varsa ama sen başkasıyla flörtleşiyorsan çok anormal değil. sonuçta tanıma aşaması. emin olmak istiyor olabilirsin. ama biriyle birlikteyken başkasıyla flörtleşme durumu varsa yavşaklık tabi. insanca konuşup ayrıldıktan sonra her şey serbest. dediğim gibi tam bilemedim durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… vivavale Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 olm paragraf sorusu gibi ya anlamadım neyse ben türk pratik zekası ile cevap vereyim tatava yapma bas geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 nienna said: tam anlamadım hadiseyi. aklında biri varsa ama sen başkasıyla flörtleşiyorsan çok anormal değil. sonuçta tanıma aşaması. emin olmak istiyor olabilirsin. ama biriyle birlikteyken başkasıyla flörtleşme durumu varsa yavşaklık tabi. insanca konuşup ayrıldıktan sonra her şey serbest. dediğim gibi tam bilemedim durumu. nasıl anlaşılmıyor soru acaba ya? op sorarken "eşiniz veya sevgiliniz" diye sormuşsa bir birliktelik olduğu aşikar değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Civcivhead Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 İşte kurban olduğum iyi niyetli olduğundan idrak edememiş pisliği arsızlığı >:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Marty said: birseyler birseyler ginaly said: aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) cok guzel yazmissin ama cok uzun olmus tldr aldatmak=yakalanmak yakalanmadigin surece aldatmis sayilmazsin Of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Ağzından mı öbmüş? yok öbmemişse aldatmış sayılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Deacon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Ben yaparsam hayir. Kiz arkadasim yaparsa evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 en azından dürüst adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… imamizer Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Flort aldatmaktir dusunmek degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Red Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Xaenin said: Marty said: birseyler birseyler ginaly said: aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) cok guzel yazmissin ama cok uzun olmus tldr aldatmak=yakalanmak yakalanmadigin surece aldatmis sayilmazsin Of. peki biz kendimiz aldatırken şuurumuz kapalı mı oluyor sdfs. ondan mı aldatmak sayılmıyor. illa iki kişinin mi bilmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… chrome Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 aslında ben burada düşünmek de aldatmaktır ortak sonucu çıksa idi konuyu başka bir yere taşımayı düşünüyordum. madem öyle o zaman ilişki dediğimiz şeyin içeriği nedire, açık açık bu düşüncelere paylaşılsa ne olurduya, bunların paylaşıldığı ilişkilere ilişki denebilir mi denemez mi ye falan getirecektim konuyu. olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Cute Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Flört sayılır tabi ilişkin var kurgusu üstüne yazıyoruz.Onun dışında düşünmek engellenemez, gözler misali :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Gluskap Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 O sonuç çoktan çıkmış zaten. Yalnızca bazıları kabul edememiş hâlâ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki 5.sayfa (Toplam 5 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 cami hacklemek büyük günah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 birseyler birseyler ginaly said: aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) cok guzel yazmissin ama cok uzun olmus tldr aldatmak=yakalanmak yakalanmadigin surece aldatmis sayilmazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 tam anlamadım hadiseyi. aklında biri varsa ama sen başkasıyla flörtleşiyorsan çok anormal değil. sonuçta tanıma aşaması. emin olmak istiyor olabilirsin. ama biriyle birlikteyken başkasıyla flörtleşme durumu varsa yavşaklık tabi. insanca konuşup ayrıldıktan sonra her şey serbest. dediğim gibi tam bilemedim durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 olm paragraf sorusu gibi ya anlamadım neyse ben türk pratik zekası ile cevap vereyim tatava yapma bas geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 nienna said: tam anlamadım hadiseyi. aklında biri varsa ama sen başkasıyla flörtleşiyorsan çok anormal değil. sonuçta tanıma aşaması. emin olmak istiyor olabilirsin. ama biriyle birlikteyken başkasıyla flörtleşme durumu varsa yavşaklık tabi. insanca konuşup ayrıldıktan sonra her şey serbest. dediğim gibi tam bilemedim durumu. nasıl anlaşılmıyor soru acaba ya? op sorarken "eşiniz veya sevgiliniz" diye sormuşsa bir birliktelik olduğu aşikar değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 İşte kurban olduğum iyi niyetli olduğundan idrak edememiş pisliği arsızlığı >:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Marty said: birseyler birseyler ginaly said: aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) cok guzel yazmissin ama cok uzun olmus tldr aldatmak=yakalanmak yakalanmadigin surece aldatmis sayilmazsin Of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Ağzından mı öbmüş? yok öbmemişse aldatmış sayılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Ben yaparsam hayir. Kiz arkadasim yaparsa evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 en azından dürüst adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Flort aldatmaktir dusunmek degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Xaenin said: Marty said: birseyler birseyler ginaly said: aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) cok guzel yazmissin ama cok uzun olmus tldr aldatmak=yakalanmak yakalanmadigin surece aldatmis sayilmazsin Of. peki biz kendimiz aldatırken şuurumuz kapalı mı oluyor sdfs. ondan mı aldatmak sayılmıyor. illa iki kişinin mi bilmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2014 aslında ben burada düşünmek de aldatmaktır ortak sonucu çıksa idi konuyu başka bir yere taşımayı düşünüyordum. madem öyle o zaman ilişki dediğimiz şeyin içeriği nedire, açık açık bu düşüncelere paylaşılsa ne olurduya, bunların paylaşıldığı ilişkilere ilişki denebilir mi denemez mi ye falan getirecektim konuyu. olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Flört sayılır tabi ilişkin var kurgusu üstüne yazıyoruz.Onun dışında düşünmek engellenemez, gözler misali :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluskap Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 O sonuç çoktan çıkmış zaten. Yalnızca bazıları kabul edememiş hâlâ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar