Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eşya tavsiye başlığı olsun

Liebe

Öne çıkan mesajlar

abi bütçe olayı şööle
x marka çamaşır makinası alıyon mesela 1500 liraya
sonra bozuuyo, hopluyo zıplıyo derken 3-4 sene sonra tamir parası şubu derken değiştirmek zorunda kalıyosun
yok rezistansı cartı curtu vs bozuluyo
miele alıyosun tahmini 2500-3000 e felam
bi bok olmuyo
tıkır tıkır çalışıyop
he bide milenin dönem dönem acaip indirimleri oluyo
dek getirdinmi, neredeyse bosch siemens gfiyatına yakın fiyatlara kapabilirsin
mesea buzdolabiını 9752 mi ne ööle bişi aldık
yazın en sıcak zamanında bile sessiz, tık demende çalışıyo
çamasır bulaşık buzdolabı
ütüyü bilem ordan aldık
bi uğra sor fiyatlarını
Sosyal ağlarda paylaş

olayın en meşekkatli tarafını es geçiyorsun(düğün) gerisi zaten eşini alıp gezip tozup hayal kurmak, güzel vakit geçirip 3-5 gerekli eşya almakta. tabi işin içine aile falan katmadığınızı öngörerek böyle söylüyorum. yoksa olay çin işkencesine döner.

Eşyalar için aşırı aceleci olmayın, herşeyi düğünden önce almak zorunda değilsiniz. çoğu küçük şeyi ihtiyaç duydukça alırsınız kasmayın.

Mobilya içinde artık o eski 20 yıl dayanan mobilya tripleri bitti modüler ucuz 3-5 yıl kullanıp atmalıklar daha iyi hatta ev sizin değilse mobilyayı olabildiğince küçük seçin hem taşınması kolay hem her eve uygun olur. Buzdolabını özellikle 1.80 i aşmayacak şekilde seçin, çoğu evde buzdolabı yeri 1.90 dan kısa sorun yaşarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Arçelik>miele

hangi üründen bahsediyorsun? türk malı olsun derdi olmayanlara arçelik önermem hiç.

miele iyidir ama pahalıdır, fiyatına göre kalitesinin hakkını gerçekten verir ama ben o kadar vermem mesela bi çamaşır makinasına. 20-30 yıl kullancağıma 10 yıl sonra değiştirim ki zaten teknoloji falan da ilerliyor, yeni şeyler geliyor/ekleniyor.

bu arada kurutmalı makina alma kanıp
Sosyal ağlarda paylaş

abi malesef bi kere alayım bitsin gitsin bütçesinde değil durum :( pendikteki öteki evimizi yıkıp yenileme olayı var, o yapıldıktan sonra oraya taşınıp komple sağlam eşyalar alırım. şimdilik kiracı olcam o yüzden 1 sene sonra nolacağını bilmediğim bir şekilde otururken gidip çok kaliteli eşya alıp onların taşınırken başına bi iş gelmesinin ihtimalini almanın lüzumu da yok yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat/performans için electrolux veya profilo bence.

eğer yakın zamanda taşınma planın ve eşyaları değiştirme planın varsa 2. el bakabilirsin, yeni ev kurarken çok hoş durmaz, herkes istemeyebilir ama böyle bi planınız varsa daha mantıklı olabilir

uzun ömürlülük için de miele falan alamıyorsan 120-150tl neyse verip garantiyi 7-8 yıla çıkartırsın. problem olursa çok kafanı yormazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

Seele said:

Liebe said:

xaty said:

fizban said:

Hayirli olsun. Tepehome'da indirim oldugu zaman mobilyalar cok cok uygun oluyor. Kaliteli de urunler.

tepehome güzel evet, hatta dudullu'da, tem'den çıkıp modoko'ya giderken yolun solunda kalan bi mağazaları var, bol bol indirimli ürünleri oluyor orada.

tepehome a da bakayım bi. bu arada bellonadan vazgeçip istikbale baktık çoook güzel takımlar var bayıldım açıkçası, istikbal kullanıp yok yea almayın sakın diyenler var mı?

Dworgian said:

TV için şu modele (veya segment e baksan ya bi)

http://www.bimeks.com.tr/urun/143411/philips-42pfk6309-106-ekran-3d-led-tv.aspx#comments

3d siz olanları yok mu bunun :(

Seele said:

beyler yardim etmeyin. bizi dügüne cagirmadi.

düğün yapmıyorum ondan çağırmadım :D nikahıma bütün pati ahalisi davetli tam günü bi alalım hele

abi nasil dügün yapmiyorsun. saka mi bu?
yengeyi nasil ikna ettin. Yenge melek mi?
allah rizasi icin anlat. bak paticikte cok sevaba girersin.

abi bizim aile orta halli, onlarınki de sonradan orta halliye geçmiş çok yokluk çekmişler. sakın böyle şeylere para harcamayın diyor annesi. benim annem düğün ister zannediyordum ki ben kendim istiyordum asıl, annem sakın yapma boşver kimse yapmıyo artık elalemi eğlendiricen diye niye kendini heba edip yorulucaksın bi de masraf üzerine bissürü dedi aklıma yattı benim de. benim hatuna kalsa nikah falan da yapmak istemiyo bi kaç gündür nişan elbisesi bakıyoruz zorla mağazalara sokuyorum bunu o derece nefret ediyo düğün dernek işlerinden. baya turnayı gözünden vurdum ben ya asdafasda

Ahsduaufhsadhfuhasdfh. Allanı seversen anneleri değişelim. Tek çocuğum. Düğünsüz olmaz OLAMAZ yakarız gezegeni diye tutturmuş durumdalar. Daha da kötüsü hatunun ailesi de düğün de düğün diye tutturdu. Nişanı "aile içinde" yapmak suretiyle ucuza kapattık ama 2 farklı yerde 2 düğün gözümü çok korkutuyor. Bir de bizimkiler "Tek çocuksun en kral düğünü yapmamız lazım" moduna girdiler. İllalah etmiş durumdayım.

Bu arada ikea'dan kalburüstü bişeyler sakın sakın almayın. Yani daha doğrusu şöyle diyeyim. Gerçekten çok hoşunuza giden çok kullanışlı bir şey görmedikçe aman diyeyim. Şu devasa kırmızı çalışma masalardan aldık. Çok kullanışlı. Çok şık. Ama 1 yıl geçti ayağı hafiften sallanmaya başladı bile. 2-3 yıl kullanabileceğin şeye çok fazla para bayılma.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

selam bekar olarak ev tutmam gerekiyor.
ama hic esyam yok simdiye kadar
kisaca beyaz esya, tv koltuk - yatak gibi seyler almam gerekiyor
kabaca 10.000 yeterli olur mu

çok gelir. sıfır alcaksan bile çok
ömür boyu bekar yaşicam, zaten kendi evim, alıyım eşyaları yıllarca kullanırım. taşınmam, değiştirmem gerekmez diyorsan güzellerinden alıp 10k harcarsın da diğer türlü gerek yok bence o kadar harcamana.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

çok gelir. sıfır alcaksan bile çok
ömür boyu bekar yaşicam, zaten kendi evim, alıyım eşyaları yıllarca kullanırım. taşınmam, değiştirmem gerekmez diyorsan güzellerinden alıp 10k harcarsın da diğer türlü gerek yok bence o kadar harcamana.

aslinda 2 senelik alaagim
buyuk ihtimalle 2 sene sonra nisan falan olur.
esyali ev tutmak istemiyorum hayvan gibi pahali oluyor
dandik biseyler alirim o halde
Sosyal ağlarda paylaş

Dandikten ziyade daha sonra da kullanabileceğin tarzda şeyleri güzel almaya dikkat et. Biz 3 yıla yakındır öyle yapıyoruz. Özellikle küçük ev aletlerine bayıl. Ne biliyim... Sallıyorum ketılı, elektrik süpürgesini, kahve makinasını falan adam akıllı parayı basıpta öyle al.

Ev içindeki mobilya yatak gibi şeyleri olabildiğince ucuz tut. Yeni bir eve taşınınca oraya kalıcı mobilya alırsın zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
selam gençler,

konuyu hoplatayım dedim. şimdi ani bir kararla evlenme olayına giriştim. masraf konusu fazla mı oldu az mı oldu bilemiyorum. beyaz eşya ve tv konusunu aradan çıkarttım. yaklaşık 10k ya tv+buzdolabı+çamaşır+bulaşık+ankastre olaylarını hallettik. biraz fazlaya kaçtı ama yapacak bir şey yok. mobilya olayında ise biraz fiyat fazla geldi gibi. halı ve perde hariç herşeyi ~18k ya alabiliyorum. enza mobilyadan beğendik. hangi mağazaya firmaya gitsek beğendiğimiz tarzda olanların en minimum fiyatı burası verdi. izmir'deyiz ve kısık tarafına gitmedik, çünkü çok güvenmiyorum o taraflara. yaptığım olay mantıklı mıdır? yakın zamanda evlenen eden var mıdır. bundan sonra kalan kısım tahmini ne kadara patlar bize?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
evde dizi izlemelik ps oynamalık, içine tam olarak gömülebileceğim bi oturma eşyası arıyorum. yanlarım açıkta kalmasın böyle, rahat yayılayım içine tek kişi. klasik armut koltuklar dağılıp gider muhtemelen, deri de pişirir. "ya şöyle bi şey var ne diye armut bakıyosun" diyebileceğiniz benim bilmediğim görmediğim ürünler de tavsiye edilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...