Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Omuz sorunsalı.

Geez

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar efenim.

1 sene gibi bir kısa suredir vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Çok ta severek yapıyordum. 2 ay önce sağ omuzum çıktı ve bırakmak zorunda kaldım. Şimdilik fizik tedavi hareketlerini 1kg dumbell ile 2 günde bir çalışıyorum. Ama kendimi çok guçsuz hissediyorum, biraz dengem bozuldu 9 kilo kaybettim.

Güç kazanmak için boks' a başlamayı düşünüyorum. Sizce başlamalı mıyım.
Spor yapamamak gerçekten çok rahatsız ediyor ve bir an önce tekrar spor yapmak istiyorum. Ama tekrar çıkmasından ds korkuyorum açıkçası. Başına hiç böyle bir olay gelen var mı ? Tavsiyede bulunabilecek deneyimli birileri olduğuna inanıyorum.
Teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Omuz kadar zor iyileşen ve nükseden başka eklem yok vücutta. Her yöre hareket saplayan tek eklem.
Kapsülde yırtık varsa 3 ay minimum zorlamaman lazım.

Abi diz. kikirdagi falan zedelersen minimum 3 sene diz cokemiyosun, uzun sure yuruyemiyosun, oldugun yerde ayakta durmak bile iskence. Kosmak hayal zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Absolut said:

Omuz kadar zor iyileşen ve nükseden başka eklem yok vücutta. Her yöre hareket saplayan tek eklem.
Kapsülde yırtık varsa 3 ay minimum zorlamaman lazım.

Abi diz. kikirdagi falan zedelersen minimum 3 sene diz cokemiyosun, uzun sure yuruyemiyosun, oldugun yerde ayakta durmak bile iskence. Kosmak hayal zaten.

o yüzden üst bacak kuvvetli olacak abi. benim sol diz hentboldan beri problemliydi. ne zaman ki üst bacak kuvvetlendi, diz düzeldi zamanla. en iyi halinden rahat şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kikirdagin ust bacak ile hic alakasi yok abi. Yani su halimle bile surdaki fitness'cilarin cogunu tokatlar benim bacaklar, ozellikle ust kisim ama yine sakat yine sakat.O da fazla kilodan, gobegi sisirip sisirip sonra "hadi bi kosayim" malligini yapmaktan kaynakli iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Geçmiş olsun. Aynısı benim iki omzuma da oldu. Nispeten tecrübe konuşuyor.

Biri salonda ciddi ağırlıklarla omuz çalışırken oldu diğeri de snowboardda düşünce.

Yapılabilecek herşeyi denedim. Kendi tecrübelerime göre yapman gerekenleri yazayım.

Öncelikle bana en çok faydası dokunan yüzmek oldu. İlk başlarda, kollarını fazla açarak yüzme, dirseklerinden kollarını kırıp, kısa kulaçlar atarak bol bol yüz. Çok iyi gelecek.

Bununla beraber salonda sık sık rotator cuff hareketleri çalıştım. İnternetten araştırıp hepsini yapabilirsin. Haftada min. 4 kez.

Buna ek olarak, lastik ile germe, streching yaptım. Pek bir faydasını göremedim :)

Bütün bunlardan da önemlisi ise şu;

Çok dikkat et ve kolunun bir daha çıkmasına izin verme. Uzanarak kollarını kullanmaktan kaçın. Boks antremanı yapıcaksan, direkt vuruşlardan, kroşelerden kaçın. Bu hareketler omzunu gereğinden fazla zorluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
2 sene once snowboard yaparken cikti benim omuz, mr rontgen cektirdim doktor ciktigini soylemesen belli bile olmuyo dedi, 3-4 ay zorlamadim ve spora basladim tekrar. Bi 6 ay hic sorun yasamadim, sonra bi gece uyurken cikti ve o gunden beri en az bi 50 kere daha cikmistir. Kanada turkiye cok doktor gezdim, ne yazik ki tek cagre ameliyat. Artik alistim ben, bazen kayarken gunde 2 kere cikiyo, oturtup devam ediyorum. Profesyonel yada benim gibi deli gibi bi spora bagli degilsen ol ameliyati kurtul. Ha bi de yuzme olayina dikkat, kulac atarken cikma sansi cok yuksek, bogulursun kolu guclendiricem diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...