Sam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 ben de bütün gijoe, tmnt, mattel araba vs'leri kendim seçerdim, hani çocuk yanında yokken insan hediye diye birşey alabilir ama komutan'ın dediği gibi çocuk okul çağına gelmişse neden kendisi seçmesin ki? ben leonardo isterken bana michelangelo alınsa tepinirdim herhalde. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Yok benim lego dışında oyuncağı olmadı bilmedigimden soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 legonu da seçtirmiyorlar mıydı? kötüymüş öyleyse. :( bu arada yukarıda koyduğum resimle ilgili parentez koyayım yanlış anlaşılmaya karşı, edit süresi geçmiş kaldıramıyorum: batı medyasında israil devletine (yahudilere değil, bunu altını çizerim) karşı herhangi bir eleştiride "anti-semitler, naziler, ırkçılar, 6 milyon öldü israil'i eleştiremezsiniz" tarzı tepkilerle, kişileri rezil edip karalama üzerine kurulu bir mekanizma var ki bunun bir kısmı görünür, (vakıf, örgüt vs ismi cismi belli) bir kısmı gizliden çalışıyor. happy merchant meme'ini ben tepki olarak kullanıyorum bu tarz bir durumu görünce. çünkü bir devlete yönelik eleştiri gayet normal ve fikir hürriyeti dahilinde birşey, kimsenin bunu çirkeflikle sindirmeye hakkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Uyani bende hep oyuncaklarimi kendim seciyordum, bu tip oyuncakalrda aglamayana bir halt almiyorlar :P ailenin etkisi maddi olarak kaliyor genelde, batmobil istiyen cocuga daha kiytirik arac alin,asi gibi. Jurassic park jipi istemistim trex sahnesindekinden hani acik normal jipinden alinmisti, trex isterdi millet o buyuk boy yerine orta boy alirdi aileler. Lego korsan gemisi istediydim, lego korsan adasi alinmisti, optimus prime istediydim helikopter alinmisti, starscream alinmisti vs vs Action man herkes ninjayi isterdi ama aileler hep boksor olani alirdi, kanal market te barbie guzellik salonu setine takmis kuzenime max bisikletli barbie alinmisti filan. Millanium falcon diye geberen kac kisi xwing veya tie fightera kalmistir, nintendo veya pc isteyen kac genc micro genius gercegi ile yuzlesmek zorunda olmustur bu ulkede Mattel sisko, bodur olanlari daha ucuza satsa "tesvik edioz" diye bu defa butun kizlar "normal" olan icin kudurucak ve onu statu sembolu yapicak, oyl olsa ne gulerim ya ahahah Ha bide bunun uc noktasi obi wan figuru istediydim annemden episode 1 zamani, bole yaninda kucuk isin kilici ile geliyormdilan, annem gitmis senato palpatine figuru getirmisti... Genede rahmetli babamin batman diye aldigi penguenden iyidir eheueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 valla hiç düşünmedim olego dielde bu leo olsaydı diye. lego sonucta söküp takıyon. aahaha şişklopyu kısayı ucuza satarlarsa inanılmaz shitsrtotm cıkar. manken gibi olan daha kıymetli dier insanlar dah akıymetsizmi diyosunuz siz diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 hiç olur mu öyle ya, iki lego kalesinden birini seç demişlerdi de daha büyüğünü almak istedikleri halde daha ufağının askerleri mavi üniformalı diye daha ufağını aldırmıştım. büyüyünce farkettim yanlış yaptığımı ama hala pişman değilim. sadece üzülüyorum bizimkiler ikna etmeye çalışmışlardı dükkanda yazık. :( geçen yıl gene abim danimarka'dan hadi birşey getireyim deyince mavi üniformalı ufak outpost istedim illa, kabul ettiremedi staw wars gemisi filan. (:P) yalnız hadi penguen neyse de palpatine'e üzüldüm lol. figür sana bakıp http://cdn.meme.am/instances/52425395.jpg deseymiş tam olacakmış ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 komutan oyuncakları seçtirmeye devam edersen , çocuk ya sam olacak ya laurelin işte sen karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Ulan Leonardo istemistim, Donatello almislardi. Niye hatirlattiniz ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 zengin problemleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 yokluklar ulkesidne zengin olmak bile birsey degistirmiyordu o zaman :( aile orta direk misal ama SNES bulamadiydi bizimkiler, herkese gameboy diye tetris alinirken bende gameboy vardi ama oyun yoktu. 200 in 1 yazan ama toplasan 30 oyun olmayan korsan bir kartusum vardi iste, warior yu bizim siniftaki almanci bir kizda gormustum, yalvar yakar annem is yerinden arkadaslarina getirtmisti disardan :( para vardi belki ama korsan olmiyan oyun bulamiyordun, korsanda save tutamiyordu filan. gene ninja kaplumbaglar misal hep cin mali cakmalari gezerdi kirtasiyelerde, dogru duzgun boyamalari bile olmazdi ama isteyince onu alirlardi. cok zengin bi tanidik vardi annemin, her dogumgunumde ve yilbasinda bana "buyuk" hediye alirdi, kaplumbaglarin arabasi diye denizalti almisti misal https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/63/e9/69/63e96906aca8e24802ebd930399c6908.jpg neyse sonradan ben zirlayinca gercek arabada gelmisti :P bi ara bizimkilere batman diye tutturmustum, sagolsun batman diye batman foreverin kutu oyununu yollamisti, koca kutuyu gorunce once sevinip sonra uzulmustum ehue. gerci batmobil ile 2-3 kere oynamamisimdir ama kutu oyunu ile kuzenlerle filan cok eglenceli vakit gecirmistik vaktiyle ha bide lego farketmiyor denmiste baya farkediyor ya ozel parcalar yuzunden :( gemiyi yapma sansin yok misal o gemi ozel parcalari olmadan ki lego korsan gemisi kulttur hani sehir setinden bir gemi almislardi londradayken hani en cok onla oynamisimdir cocuklugum boyunca. parcalari degistirip denizalti, uzay gemisi, denizalti vs yapabiliyordum base gemi parcasi izin verdigi icin :3 Sam said: yalnız hadi penguen neyse de palpatine'e üzüldüm lol. figür sana bakıp http://cdn.meme.am/instances/52425395.jpg deseymiş tam olacakmış ahah. ahah geri yollamistim :D yaninda dandrik bir senate pod ile geliyordu birde, hadi imparator versiyonu olsa tamam dicemde senator palpatine direk meh. onu iade edip sunu aldiydi baya iyi oldu :D http://www.unclezekes.com/images/hasbro-star-wars-episode-1-naboo-queen-amidala-action-figure-1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Laurelin dedigi gibi, parayla ilgisi yoktu olayin. Bildigin yoktu duzgun oyuncak o zamanlar. Sacma sapan plastik kamyonlar filan vardi. Yurtdisindan getirmek icin anca giden birisini bulup siparis edicektin, ya da orada yasayan akrabalarin varsa anca onlar uzerinden getirtebilirdin. Onda da mektup yaz, yolla, 3 ayda mektup varsin, oyle bir donemlerdi. Birde o zamanlar orta direk diye bisi vardi, simdiki gibi ya zengin, ya fakir degildi durum. Bizim peder memur maasiyla yurtdisina giden birisini bulup lego siparis ederdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 ya gameboy aldık aynen de (dünya gençlik merkezi vardı çeşit olarak orada bulunuyordu) oyun alamadık yani. bugün küfretsem de o devir super mario land için almıştım lol. bundle tetris, sml, bir de terminator 2'nün arcade oyunu vardı toplam o üçünü çevirip çevirip oynadım. nintendo oyunu o gün de 25 yıl sonra olduğu gibi ateş pahasıydı, t2 oyunu 50000 lira filan tutmuştu ki çocuk halimle bile içime oturmuştu fiyatı. başka da oyun isteyesim gelmedi sonra zaten. bugün de gene 3dsxl'de 4 oyunum var, birşey değişmemiş. :( http://www.youtube.com/watch?v=dxXl7Ydjfkk daha da kötüsü ilk bölümü bitirememiş olmamdır, o sondaki tankı geçememiştim. :( hay ulan bayağı da kolaymış, en son kalan gövdeyi öldürememiştim meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 ya cok pahalliydi oyunlar, genclik merkezi filan iste tam zengin yeri idi ehuehu, millet deli gibi seyler alirdi biz ise sekilli chupa chups lolipoplari eheheh. kuzenim dudak seklinde bir kalemle oynarken kirmisti da odetmislerdi, ne dalga gecmistik bir kaleme o parayi nasil vermek zorunda kaldi annesi diye. o derece pahalliydi bende 500 luk o dandrik kartus vardi, gameboyu aldigimiz elektronikciden almistik. hatta ilk oyun super mario land 2 almistimda bizimkiler onla degistirmisti cok oyun olsun bir daha istemesin diye. sonra yalvar yakar aldirdiydim baska bir coklu pack, birde spider man aldilar o kadar zorduki lizardi zor yenmistim kac zamanda, hos aldiklari packte battletoads vardi ehuehu hepimiz cektik bu ulkede cocukken, kapitalist ama tam kapitalist olamamis bir ulkeydik o zamanlar, tuketim toplumun nimetlerinden %1 faydalanirdi sirf. ozel okula gittigimden daha acikli olurdu, bi cocuk vardi bole acardi cantayi 40 tane gameboy oyunu, baska biri vardi biz beyaz disinda ranger aldiramiyorken ranegr tabancasi, megazord ve morph in device ile gelirdi okula, bi tenefus kirmizi bi tenefus yesil olurdu. bizde dergiden toplardik o ucuz plastik ranger stonelari :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Laurelin said: ailenin etkisi maddi olarak kaliyor genelde, batmobil istiyen cocuga daha kiytirik arac alin,asi gibi. Jurassic park jipi istemistim trex sahnesindekinden hani acik normal jipinden alinmisti, trex isterdi millet o buyuk boy yerine orta boy alirdi aileler. Lego korsan gemisi istediydim, lego korsan adasi alinmisti, optimus prime istediydim helikopter alinmisti, starscream alinmisti vs vs maddi olarak rahat durumda olsak da ne batmobil'im oldu ne de optimus prime'ım. çok dertliyim içim yanıyor :( mahallede bazı bebelerde optimus prime var diye kıskanırdım, anca bonecrusher'ım vardı o sırada... said: Action man herkes ninjayi isterdi ama aileler hep boksor olani alirdi ation man'de ninja olan da var, köpekli (yeşil zırh versiyonu) olan da... hatta halen duruyorlar sanırım. said: Ha bide bunun uc noktasi obi wan figuru istediydim annemden episode 1 zamani, bole yaninda kucuk isin kilici ile geliyormdilan, annem gitmis senato palpatine figuru getirmisti... Genede rahmetli babamin batman diye aldigi penguenden iyidir eheueh birisi amerika'ya gitmişti de, oyuncak diye bana şunu alıp getirmişti. hayatımda ilk defa Captain Marvel ile tanışısım olmuştu bi de. 20 sene evveli felan. nays. http://orig02.deviantart.net/a55e/f/2011/233/9/c/captain_marvel_action_figure_by_rodschach-d47en9a.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Gallant said: Laurelin dedigi gibi, parayla ilgisi yoktu olayin. Bildigin yoktu duzgun oyuncak o zamanlar. Sacma sapan plastik kamyonlar filan vardi. Yurtdisindan getirmek icin anca giden birisini bulup siparis edicektin, ya da orada yasayan akrabalarin varsa anca onlar uzerinden getirtebilirdin. Onda da mektup yaz, yolla, 3 ayda mektup varsin, oyle bir donemlerdi. Birde o zamanlar orta direk diye bisi vardi, simdiki gibi ya zengin, ya fakir degildi durum. Bizim peder memur maasiyla yurtdisina giden birisini bulup lego siparis ederdi. hangi dönemden bahsediyorsun bilemiyorum da öyle söylendiği gibi yokluk içinde büyümedik yav. intertoy diye bişi vardı ve hasbro, tomy, ravensburger, burago, lego, mb games gibi firmalar bulunuyordu türkiye'de. stickle bricks, duplo, turbo tomy, tomy tricky traps, tomy watergames, ghost castle, guess who, connect 4, barbie, sindy, my little pony, transformers, voltron, gobots, ninja kaplumbağar, g.i. joe, 3d view master, tomytronic 3d gibi oyuncaklarımız vardı. fisher price veya playskool gibi şeyleri bulmak daha zor olabiliyordu, yurtdışından almak gerekebiliyordu. pc oyunları orjinal bulmak çok zordu evet, ama gameboy oyunları gayet de satılıyordu. hatta ankara'da bildiğim bikaç mekan vardı dizi dizi gb oyunu satan. arkadaşlarımızla takas ederdik hatta sık sık. pokemon, dr mario, super mario land, super mario land 2, kirby, tetris, wario land, paperboy, ninja gaiden shadow, ninja kaplumbağalar gibi oyunları da hep oynadık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 hey gidi intertoy, figürlerden küpür biriktirip yollamıştım da birşey postalamışlardı neydi unuttum ama. bu arada tmnt van ve optimus prime vardı, özellikle van süperdi şimdi hatırladım da lol. yan kapısı filan açılıyordu bayağı büyüktü, içine binebiliyordu ekip. michelangelo hariç hepsini almıştım sanırım, 90-91 civarı en sevdiğim çizgifilmdi. cereal'ını filan bile yiyordum tadı çok iyi olmasa da ahah. http://i164.photobucket.com/albums/u35/siths/001-4-1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 yas 35 buyudugum yer bursa. bizim orda adam gibi oyuncak yoktu 80 lerde. devlet bankasinda bankaci bir aile olmanin da etkisi vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Yaş 32 büyüdüğüm yer Mersin. Devlet memuru bir annenin çocuğu olarak intertoyun ciayco olsun nincatördıls olsun bütün oyuncaklarına erişimim vardı. Tabi öyle büyük ve pahalı setleri araçları alamazdık sadece raflardan bakardık ama küçük oyuncaklardan yeterince vardı elimde. Hatta action manlerin ilk zamanına bile yetiştik 2 tane action manim oldu. Dönüşen transformerlarım da vardı ama azdı onlar, biraz daha pahalı oluyorlardı çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 kucuklerde sorun olmiyrodu ztaen, setlerde sorun vardi. kanal marketten izler bakakalirdik cogu seye :( kisisel nedenlerden bende yarasi daha aciklidir oyuncak meselesininde o ayri konu tabi :P bi kere cok aglamistim bizimkiler mcdonaldsta dogum gunu yapip tum sinifi ve tanidiklari cagirmisti, bi gun icinde 12 tane batmen hediye edilmisti ne sevindirik olmustum. kac tanesiyle oynadin derseniz sifir, gene legolarla oynamistim ahah en kiymetli ve en cok oynadigim action man dagci olandi misal, ninja modu vardi, kutuphanemi dag yapip cadir kuruyordum, tuvalette olta ile balik tutturuyordum filan, bear grylssimiz yoktu ama kaptan kustomuz vardi, sisme bot ile kurek cekmeyi ogrenmek icin debelenirken arkadasla kendi kafamizda dalis yapiyorduk filan, snorkelsiz dalmayi becerdigim gun en buyuk achievementi almsitim kendimce. buyuklere kaptan kusto diyince ise duydugumzu tek sey "suya dalmis ezan sesi duymus, kuranda yazan tatli su ile tuzlu suyun kesfetmedigini bulup musluman olmus, buyuk adam!" idi hani olay maddi duruma, aile yapisina ve olanaklara bakiyor. sjw lerin bu kisimda verdikleri mucadele don kisotu kiskandiricak cinsten. evet herkesin kahramanlara ihtiyaci var ancak bunu yapabilmek icin yeni isler orataya koymak lazim, eskiden sevilen kahramanlari, karakterleri bok etmemek lazim. barbienin misal asyali, zenci vs bebek eklemesini kimse elestirmedi bu kadar cunki mantikli idi ama vucut tipi geyigi super mantiksiz. televizyon ve populer kultur kizlara iteliyor o standartlari bebekler degil, oyuncakalri suclamak en kolay. kardashian ailesini televizyondan surseler cocuklar icin cok daha pozitif bir ortam yaraticaklar asdffsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 sene 86'da ilkokula giderken alamancı bir arkadaş vardı, acaip sw oyuncakları getirirdi okula. lan derdim bunlar nasıl şeyler böyle. 5 yaşlarımda başladıydı anacığım haftasonları tutardı elimden majorette araba alırdı bana 1-2 tane. öyle öyle epey seri toplamıştım. sonra bu alamancı gençle takasa falan girmeye başladım ben. 3-4 araba verip bundan sw oyuncakları topluyordum. elemanın annesi sonra niyeyse duruma el koydu bozdu saadet zincirimi. hatta okula bile geldi al arabalarını ver oğlumun oyuncaklarını falan dedi. ben de aldıklarımın yarısını getirmiştim diğeleri kırıldı, kayboldu diye. öyle bir ibinelik de yapmadım değil dsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 yaş 32, büyüdüğüm yer antakya. o sokakta optimus prime'ıyla takılan çocuk var ya, seni dövücem olm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 bursa'dan geçerken almıştık optimus prime'ı diye hatırlıyorum, ondan bursa'da alacak başka kalmamış olabilir. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Daesu said: komutan oyuncakları seçtirmeye devam edersen , çocuk ya sam olacak ya laurelin işte sen karar ver. WHOMEVER WINS, WE LOSE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 sectirmez kendin lego alırsan cuce oluyolar. cevap cok acık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar