Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

spora başlayamayanlar klubü

barbu

Öne çıkan mesajlar

Kanuni said:

yemedigin icin gitmiyordur.

https://seyler.eksisozluk.com/spor-yapip-beslenmesine-dikkat-ettigi-halde-kilo-veremeyenlerin-yaptigi-yanlislar

Cok tatli anlatmis.

hepsine oka ama spor konusunda kendiyle çelişio eleman.HIIT yapın diyor, hiit direk anaerobik solunum yaptırır vücuda. Nefes nefese kalırsın hiit antremanlarında. Hah eğer camış gibi tiplerde vücut böyle işlemiyosa bilmiyorum ama en gözde şey hiit tarzı programlar kilo verme konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

üstteki link genel olarak popülasyonun çoğu için doğru, 90+ göbek ölçülü şişkoların bu kadar analiz kasmasına gerek yok zaten biraz hareketli olup arada bir spor salonuna gidip yemeğine dikkat etmeleri yeterli. bunu diyet altında değil sağlıklı beslenme altında yapıp yaşam boyu sürdürebilmek daha önemli şok diyetler yerine. yavaş ama kalıcı kilo vermek her zaman daha iyi. genel kural ne kadar çabuk verirsen (alırsan) o kadar çabuk alırsın (verirsin).

zor olan kısım %17 bf bandından (az çok spor geçmişi olan standart mesomorph ya da mesomorph / endomorph bir vücutta 90- göbek ölçüsü) sürdürülebilir %12-15'lere düşmek (82-85 göbek ölçüsü), bunun için en başta sabır, sonra düzenli ağırlık çalışmak ve hiit yapmak gerekiyor. buralarda kalmak isteyenler hayatı boyunca belirli bir düzende sporla ilgili olmalı ve düzgün beslenmeli zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

gün sonunda kalori kilo vermek için önemli ama vücudun diyet sonunda alacağı şekil için beslenme tarzı önemli. düşük kalori diyetlerde amaç tak diye -500 kcal diyeti yapmamak. mesela ilk ay -150 kcal gidip platoya vardığın an bir -150 daha yapmak en doğrusu. çok düşük kalori diyetler en sonunda ne kadar hızlı verirsen o kadar hızlı alırsın kuralıyla yüzleşmek zorunda. benim tavsiyem yavaş ama düzenli kilo vermek.

ama dediğim gibi bu işler bayağı ince hesap zaten ve popülasyonun çoğu için gereksiz detay. temiz beslenip standart ağırlık / cardio şişmanlar (90+ göbek) için yeterli. bu kadar detaylı kalori saymasına gerek yok bu kişilerin, doyana kadar ama temiz beslenmeleri uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Hiç sektirmeden 2 günde bir gidiyorum, sanırım başlamışım. Başlamak zor görünüyodu ama sürdürmek daha zor ya. Aksi düşünülemez zaten modunda gidiyorum şimdilik. Üşengeçlik kavramını cehennem ateşinde yakmak istiyorum ama. Beynimin yarısını hala ele geçirmiş durumda, şeytan gibi beni kendine çekmeye çalışıyo :(
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 3 gündür insanity yapmaya başladım. Normalde terlemeyen adamım ama daha stretch'e gelmeden götümden ter akmaya başlıyor. İlk iki gün programı bitirebildim, dün 15dk falan zor dayandım, yerden kalkamadım 10 dakika lol.

Devam edebileceğimi sanmıyorum, bayağı kondisyon gerekiyor hali hazırda. Şu anki halimle haftanın 6 günü programı devam ettirebilmem imkansız gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...