Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlık Erteleme


Esau

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Arkadaşlar yarın Kasım celbi için başvuru yapacağım. Ancak, istersem askerliğimi 2 seneye kadar erteleyebiliyorum. Kısacası başvuru yaptıktan sonra ve örneğin sevk işlemleri yapıldıktan sonra, ben tehir işlemini, yani ertlemeyi tekrar yapabilir miyim yoksa artık gideceğin yer bile belli oldu gitmek zorundasın mı derler?

İş bulma ihtimalimi düşünerek bunu soruyorum. Bulamazsam da en geç Kasım'da askere gitmek istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne uygun zamanı abi? bir askerlik başvurusunu bile 3 ay önceden yapıyoruz. iş bulamadığında 3 ay daha geziyorsun boş boş. psikolojim alt üst oldu. ben o yüzden başvuruyu yapacağım. en azından şu askerliği temizleyim diyorum. zaten bu gidişle bedelli de çıkmaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.asal.msb.gov.tr/sikcasorulan_sorular/er_islemleri/35G_Erteleme.htm

Şunu yap;

ERTELEME HAKKIMDAN VAZGEÇEREK, ASKERE GİTMEK İSTİYORUM. NE YAPMAM GEREKİYOR?

Erteleme hakkınızdan vazgeçtiğinizi belirten bir dilekçe ile askerlik şubenize başvurduğunuz takdirde, tâbi olduğunuz statüye göre askere sevk işleminiz yapılacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
ASAL'ın sitesinde şuan Erken Sevk İşlemleri bölümü açılmıyor ancak o sayfaya bir ara ulaşırsan orada 3. madde var.

"Ertelemesi iptal edilerek erken sevki uygun görülenlerden celbe katılmayanların erteleme şartları devam ediyorsa tekrar ilgili makama müracaat ederek ertelemelerini yeniden yaptırmaları gerekir. Grup numarasına göre sevkine kadar tekrar ertelemesini yaptırmayan ve grubuna göre sevke tabi olduğu celbin sevk öncesi hazırlık işlemleri dönemine katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılır." said:

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben, Kasim celbi icin basvuru yaptim. 1-30 Eylul tarihleri arasinda subeye gitmek gerekiyormus. Ancak, memurlarin bana karsi olan tavri sinir bozucuydu. Yurt disinda yuksek lisans yapip, geldigim icin tecil bozulmasi islemini biraz daha ayrintili sordum. Adam hemen kukredi. Danismadaki kadin desen aynen "bilemiyorum ablacim" seklinde cevap veriyordu. Nitekim subeye bos yere gittigimi sonrasinda ogrendim. Beni yonlendirdikleri adres, tecil islemini yurtdisinda yaptigim icin MSB`ye basvurmam gerektigini soyledi. Onlara da bugun faks cektim ve gerekli dilekceyi ve yuksek lisans basari belgemi yolladim.

Eger icinizde bedelli bekleyip, yasi 27 ve ustu olan varsa, bekleyebiliyorsa bir sene daha beklesin derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...