Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

para bütünletmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zamanında banka gişesinde çalışmış biri olarak söylüyorum ki o kadar fazla ufak para cehennem ızdırabı gibi resmen. Her kasa kapamada o para elinden gidene kadar tekrar tekrar sayman lazım fln işkence evet
Mesaj tarihi:
Ben Almanya'dayken otomatları kullanıyordum. Önce kendi bozuklarınızı atıyorsunuz, sonra da para iade tuşuna basıyorsunuz bütün olarak iade ediyor parayı /profit.

Türkiye'de 1 cent, 2 cent, 5 cent gibi saçma sapan bozukluk birimleri olmadığından hiç denemedim ama belki buradaki otomatlar da aynı işi görebilir.
Mesaj tarihi:
bende baya biriktirmiştim.2 liralık olacak şekilde ayırmıştım hepsini işe giderken minibüslere veriyordum.öyle öyle erittim.

nasıl biriktirdiğimi de bilmiyorum şimdi 5 kuruş bulamıyorum evde salkhfsa
Mesaj tarihi:
trabzonlu bi herif vardı böyle 50 60 bin lira biriktirmiş demir paralardan, ev almak için biriktiriyorum diyodu haberde ama kendi evinde yer kalmamış zaten paralardan dolayı sadafdsa
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

neutrino said:

Lan amma tatava yapmışsınız. Merkez Bankasi ücret falan almadan bütünlüyor iste.
/thread

ha iyi bizim maaalledeki MB büfesine gideyim ben madem

Tüm büyük şehirlerde var şubesi, siirt'te falan yaşıyorsan bilemem sdf
Mesaj tarihi:
Şimdi nete baktım da;

Sene 2009

ANKARA - Günlük yaşamımızda sık sık karşılaştığımız kuyruklara bir de Merkez Bankası gişeleri önündeki bozuk parayı kağıt paraya çevirme kuyrukları eklendi. Büfeler, gazete bayileri, fırıncılar, benzin bayileri, dondurma satıcıları, otomat makinesi işleticileri başta olmak üzere çeşitli sektörlerde iş yapan esnaf, her gün kasalarında toplanan binlerce liralık madeni parayı bankalarda kağıt paraya dönüştürmek istiyor. Ancak birçok banka bu talebi “Bizde otomatik madeni para sayma makinesi yok. Elle saymamız da mümkün değil” diyerek geri çeviriyor. Bu yüzden soluğu Merkez Bankası’nda alan esnaf aşırı talep yüzünden burada saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

sdasa

Bu da bütünleme formu al hadi :D

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/kamuhizmet/Madeni_para_alis_formu(TL).xls
Mesaj tarihi:
2009'da para değişimi nedeniyle bir yoğunluk vardır belki de, şu an tcmb'de madeni yoğunluğu yok. hangi şubesine gitsen 10 dakikada tüm işlerini halledersin.

spo'da bahsedilen dondurmacı, market vs. yerler çok fazla sayıda getirecekse zaten randevu alıp geliyor.
Mesaj tarihi:
abi 300 tl için merkez bankasına gitmem ya. merkez bankasına gidince 300 tl verseler bile gitmem belki. o derece tembelim. evimin olduğu caddedeki bankalar kabul etseydi ya da daha iyi bir şey olsaydı hallederdim de şimdi yavaş yavaş eritmeyi deneyecem dilencilik yaptığım konusunda düşünceler oluşmasını göze alarak.

yardımlarınız için teşekkürler.

GONDARCENGIZ said:

paraları git erit abi o paradan +15 katana yaptır kendine

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_yV6FIFZ5ZL0QwgqFHLZn6ZxZJWDWOGjL.gif
  • Yeni Oluştur...