Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Simdi soyle bir durum var. Yarin mulakata giriyorum. Son mulakat artik. VP ile tanisicam, mulakattan cok tanisma amacli yani. Sorun su ki benim ocak ayinda master icin yurtdisina gitme ihtimalim var. Yani basvurucam ama kabul edilcek miyim garantisi yok. Eger bu isi kabul edersem, su anki isimden cikmam icin gerekli ihtar suresi falan derken eylulu bulacak baslama zamanim. Sonra kabul gelirse 3 ay calisip cat diye isten ayrilmis olcam. Yapilacak is baya saglam ve ilgimi cekti. 2 tane de saglam teknik mulakattan gecirdiler, yani is arkadaslarim falan baya iyi olcak muhtemelen. O yuzden isi baya istiyorum. Ama calismaya baslarsam ve sonra yurtdisindan kabul gelirse kotu bir sekilde ayrilmis olcam o da isime gelmiyor. O yuzden yarinki mulakatta bu VP'ye durumu anlatsam mi anlatmasam mi bi turlu karar veremedim. Anlatirsam muhtemelen ise alinmicam. Anlatmayip ise alinirsam ve yurtdisindan da kabul gelirse bu sefer adamlara cok ayip olcak ve bayaaa buyuk bu uluslararsi firmada tekrar calisma sansimi kaybetmis olucam. Aramizda belki HR'ci falan vardir, boyle farkli bakis acilari falan sunarsiniz diye bi de burayi deneyim dedim. Pragmatist tarafim anlatma diyor, etik tarafim anlat diyor. Hayat zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 şirket göndersin yurtdışına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 İlk aylar iki taraf için de deneme süresi olur zaten. 3 ay sonra çıkman büyük bir şirkete de çok koymaz açıkçası. Yani anlatma anlatırsan işe alınmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 hem benim işime gelmiyor demişsin hem de ikilem demişsin anlamadım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 nyks said: İlk aylar iki taraf için de deneme süresi olur zaten. 3 ay sonra çıkman büyük bir şirkete de çok koymaz açıkçası. Yani anlatma anlatırsan işe alınmazsın. /thread çekmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Anlatırsan almazlar seni, her iki durumdada zaten aranız bozulur. Masteri şeçersen zaten adamlarla papaz olucan, tabi içerde tanıdık felan varsa ayrı bir durum. Bence masteri veya işi şeç. Şunuda ekliyim HR'cıları mantaliteyi hiç anlamıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Anlatma. Büyük şirket ne kadar ufak olsa da risk almak istemez. Ocak'ta gidemezsen istediğin işten de olmuş olursun.Zaten ilk üç ayda şirketten ayrılan biri şirkete zarar vermez. Onlar için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sen kendini kolla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Anlatma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 18 yıllık özel sektör tecrübeli eşim derki: KESİNLİKLE SÖYLEMESİN. Bu ilk kapı, ve açıksa girsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 net söyleme evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 anlatma tabiki ya koca şirketi sen mi düşünecen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 ben ikilem göremedim söylemek bariz saçmalık olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Hangi şirket =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 etik falan yok hocam yasla gitsin. akademisyenlik düşünmüyorsan iş tecrübesi daha iyi olabilir gibi geldi ama tabi ne pozisyonda çalışacağını bilmeyerek söylüyorum bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 sonraki işin için iyi niyet mektubunu tuvalet kağıdına yazıp gönderirler. kalbin kırılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 arkadaşlar saçmalamış sen kesinlikle anlat. birincisi vicdan yapmazsın, yalanını gizlemek için uğraşmazsın. ikincisi ilk başta söylemeyip bu gerçeği ayrılırsan bildiğin papaz olursun. ama şimdi söyleyip işe alınmasan bile bir şekilde açık kapı kalma şansı var. öbür türlü hiç yok. işe almazlarsa da salla zaten çalışıyorsun anladığı mkadarıyla. rahat rahat yurtdışına da gidersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 bu sistemde ne etigi ya. ne istiyosan yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Anlatırsan yüksek ihtimalle alınmazsın ama master dönüşü belki akıllarında kalmış olursun, adaylar arasında yukarıda değerlendirebilirler. Anlatmazsan ve gidersen gemileri yakarsın büyük ölçüde. Master yapmayı ciddi düşünüyorsan, ben olsam teklif alana kadar bekleyip teklifi kibarca reddederdim, mastera gitme durumu ortaya çıktı, henüz kesin değil ama olursa sizi yarı yolda bırakmak istemem diye. Kumar biraz ama zaten master ön plandaysa en mantıklısı bu gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 anlatma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 master kesin değil ki kesin olsa neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Anlatırsan olmaz, yurt içi master ok ama yurt dışı master olmaz. Her şeyden önce 3 ay çalışman da sana bir şey katmaz. Net bir şekilde söyleyeyim, blacklist olayı gerçek ve sektörde az kişinin yaptığı bir işse ilerisini de etkiler. Master bittiğinde olaylar değişir tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 söyleme tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 bence anlat, niye söyledin diye çıkan tatsızlıkların şiddeti ile, niye söylemedin diye çıkan tatsızlıkların şiddeti ve sayısı bir değil ayrıca, söylemediğin zaman ve olan ortaya çıktığında, muhatabın nazarında "beni adam yerine koymadı, yalan söyledi vb." olumsuz algılar oluşur, söylediğin zaman ise olumlu fikirlerin oluşma ihtimali var ve gelecek karşılaşmalarda olumlu referans olma ihtimalide yüksek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Deacon said: Simdi soyle bir durum var. Yarin mulakata giriyorum. Son mulakat artik. VP ile tanisicam, mulakattan cok tanisma amacli yani. Sorun su ki benim ocak ayinda master icin yurtdisina gitme ihtimalim var. Yani basvurucam ama kabul edilcek miyim garantisi yok. Eger bu isi kabul edersem, su anki isimden cikmam icin gerekli ihtar suresi falan derken eylulu bulacak baslama zamanim. Sonra kabul gelirse 3 ay calisip cat diye isten ayrilmis olcam. Yapilacak is baya saglam ve ilgimi cekti. 2 tane de saglam teknik mulakattan gecirdiler, yani is arkadaslarim falan baya iyi olcak muhtemelen. O yuzden isi baya istiyorum. Ama calismaya baslarsam ve sonra yurtdisindan kabul gelirse kotu bir sekilde ayrilmis olcam o da isime gelmiyor. O yuzden yarinki mulakatta bu VP'ye durumu anlatsam mi anlatmasam mi bi turlu karar veremedim. Anlatirsam muhtemelen ise alinmicam. Anlatmayip ise alinirsam ve yurtdisindan da kabul gelirse bu sefer adamlara cok ayip olcak ve bayaaa buyuk bu uluslararsi firmada tekrar calisma sansimi kaybetmis olucam. Aramizda belki HR'ci falan vardir, boyle farkli bakis acilari falan sunarsiniz diye bi de burayi deneyim dedim. Pragmatist tarafim anlatma diyor, etik tarafim anlat diyor. Hayat zor. ben aynisini yasadim amerikaya gelirken 4 ay calistim yerimde iyiydi cok olumlu yaklastilar baya sasirmistim. ama dondugunde oncelik olarak burayi tutmani istiyoruz demislerdi. bence dusunme git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 ilerde olup olmayacağı belli olmayan bir şeyi düşünüp hareket etme. olursa olduğu zaman çaresine bakarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar