Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etik bir ikilem yasamaktayim

Deacon

Öne çıkan mesajlar

Simdi soyle bir durum var. Yarin mulakata giriyorum. Son mulakat artik. VP ile tanisicam, mulakattan cok tanisma amacli yani. Sorun su ki benim ocak ayinda master icin yurtdisina gitme ihtimalim var. Yani basvurucam ama kabul edilcek miyim garantisi yok. Eger bu isi kabul edersem, su anki isimden cikmam icin gerekli ihtar suresi falan derken eylulu bulacak baslama zamanim. Sonra kabul gelirse 3 ay calisip cat diye isten ayrilmis olcam.

Yapilacak is baya saglam ve ilgimi cekti. 2 tane de saglam teknik mulakattan gecirdiler, yani is arkadaslarim falan baya iyi olcak muhtemelen. O yuzden isi baya istiyorum. Ama calismaya baslarsam ve sonra yurtdisindan kabul gelirse kotu bir sekilde ayrilmis olcam o da isime gelmiyor.

O yuzden yarinki mulakatta bu VP'ye durumu anlatsam mi anlatmasam mi bi turlu karar veremedim. Anlatirsam muhtemelen ise alinmicam. Anlatmayip ise alinirsam ve yurtdisindan da kabul gelirse bu sefer adamlara cok ayip olcak ve bayaaa buyuk bu uluslararsi firmada tekrar calisma sansimi kaybetmis olucam.

Aramizda belki HR'ci falan vardir, boyle farkli bakis acilari falan sunarsiniz diye bi de burayi deneyim dedim. Pragmatist tarafim anlatma diyor, etik tarafim anlat diyor.

Hayat zor.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar saçmalamış sen kesinlikle anlat.
birincisi vicdan yapmazsın, yalanını gizlemek için uğraşmazsın. ikincisi ilk başta söylemeyip bu gerçeği ayrılırsan bildiğin papaz olursun. ama şimdi söyleyip işe alınmasan bile bir şekilde açık kapı kalma şansı var. öbür türlü hiç yok. işe almazlarsa da salla zaten çalışıyorsun anladığı mkadarıyla. rahat rahat yurtdışına da gidersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatırsan yüksek ihtimalle alınmazsın ama master dönüşü belki akıllarında kalmış olursun, adaylar arasında yukarıda değerlendirebilirler.

Anlatmazsan ve gidersen gemileri yakarsın büyük ölçüde.

Master yapmayı ciddi düşünüyorsan, ben olsam teklif alana kadar bekleyip teklifi kibarca reddederdim, mastera gitme durumu ortaya çıktı, henüz kesin değil ama olursa sizi yarı yolda bırakmak istemem diye. Kumar biraz ama zaten master ön plandaysa en mantıklısı bu gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

bence anlat,

niye söyledin diye çıkan tatsızlıkların şiddeti ile, niye söylemedin diye çıkan tatsızlıkların şiddeti ve sayısı bir değil

ayrıca, söylemediğin zaman ve olan ortaya çıktığında, muhatabın nazarında "beni adam yerine koymadı, yalan söyledi vb." olumsuz algılar oluşur,

söylediğin zaman ise olumlu fikirlerin oluşma ihtimali var ve gelecek karşılaşmalarda olumlu referans olma ihtimalide yüksek...
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Simdi soyle bir durum var. Yarin mulakata giriyorum. Son mulakat artik. VP ile tanisicam, mulakattan cok tanisma amacli yani. Sorun su ki benim ocak ayinda master icin yurtdisina gitme ihtimalim var. Yani basvurucam ama kabul edilcek miyim garantisi yok. Eger bu isi kabul edersem, su anki isimden cikmam icin gerekli ihtar suresi falan derken eylulu bulacak baslama zamanim. Sonra kabul gelirse 3 ay calisip cat diye isten ayrilmis olcam.

Yapilacak is baya saglam ve ilgimi cekti. 2 tane de saglam teknik mulakattan gecirdiler, yani is arkadaslarim falan baya iyi olcak muhtemelen. O yuzden isi baya istiyorum. Ama calismaya baslarsam ve sonra yurtdisindan kabul gelirse kotu bir sekilde ayrilmis olcam o da isime gelmiyor.

O yuzden yarinki mulakatta bu VP'ye durumu anlatsam mi anlatmasam mi bi turlu karar veremedim. Anlatirsam muhtemelen ise alinmicam. Anlatmayip ise alinirsam ve yurtdisindan da kabul gelirse bu sefer adamlara cok ayip olcak ve bayaaa buyuk bu uluslararsi firmada tekrar calisma sansimi kaybetmis olucam.

Aramizda belki HR'ci falan vardir, boyle farkli bakis acilari falan sunarsiniz diye bi de burayi deneyim dedim. Pragmatist tarafim anlatma diyor, etik tarafim anlat diyor.

Hayat zor.

ben aynisini yasadim amerikaya gelirken
4 ay calistim yerimde iyiydi
cok olumlu yaklastilar baya sasirmistim.
ama dondugunde oncelik olarak burayi tutmani istiyoruz demislerdi.

bence dusunme git.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...