Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ESA'da staj yapıyorum lan?

Chemical

Öne çıkan mesajlar

takıl orda biraz, ufaktan robot tarafına kaymaya çalış

sonra planetary resources tarzı bi yere atlarsın, daha ufak bi firmada daha çok iş yaparsın. sonra firma mining'e başlayınca dünya devlerinden biri satın alır, sen de payına düşeni alır erken emekliliğe ayrılırsın
Sosyal ağlarda paylaş

JrStorMesT said:

türk'ün tek düşmanı türk, bu ülkede kafan çalışıyosa bizim gerizekalılar göremeden yabancılar senle görüşüp kapıp götürüyo ülkelerine, ya da zeki insanlar durmuyo bkz şekil üst.

bunu kabul etmek inanın ki benim için çok zor ama ne yazık ki bu çok doğru.
benim bahsettiğim arkadaş şu an ........ 'da müdür. daha önce bu cemaatçi geri zekalılar yüzünden yetkileri elinden alınan bir müdür ki bu müdür 200 küsür çeşitli mesleklerden mühendisten oluşan bir ekibin başında olan bir kişi. Kendisine ait insanlı ve insansız uçak tasarımları var. Bazılarının prototipi yapıldı ve uçuruldu.
Daha birkaç ay önce 7 senedir arkadaşımın başında olduğu proje ........... teslim edildi.
Cemaatçi kadrolar tasfiye edildi ya,şimdi birkaç haftadır yine eski yetkilerini aldı ama o kadar bunalmış ve bıkmış, kendisini o kadar körelmiş hissediyor ki.
Zamanında EADS CASA tarafından (CASA'yı yapan firma) kendisine yapılan "kal lan bizimle, kral olursun" burada şeklindeki teklifi kabul etmediği için çokpişman olduğunu daha geçen gün söyledi.

Bu ülkede yönetim uğursuzların elinde olduğu sürece harbiden bir şey üretebilmenin, faydalı olabilmenin imkanı yok ya da tamamen tesadüflere kalmış bu topraklarda.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

oha ne güzel. böyle stratejik kurumlara alıyorlar mı türkleri ya? zamanında eads ile görüşmüştüm staj için. üstü kapalı bi biçimde 'savaş uçağı üreten bi şirkete türk alınması düşük ihtimal, alman - ispanyol - fransız üstünlüğü var' gibi bi istihbarat almıştım.

Benim arkadaş Jaxa'da doktorasını yaptı, şimdi de postdoc yapıyor aynı kurumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Japonları bilemem, Avrupa için konuştum ben. Bi sefer teknik geziye gitmiştik EADS Cassidian'a, orada bile türk pasaportunu görünce bi onbeş yirmi dakika ekstradan beklemiştim, okuldan birileri araya girdi de aldılardı. Hep böyle bi tedirginlik falan içeride. Gerçi hakkaten savaş uçağı üretilen fabrikanın içindeydik yani adamlar harbiden savaş uçağı yapıyordu içeride bilgisayarlar falan açıktaydı ama ne bileyim. Sorduğumda da işte üstü kapalı olarak ya böyle bi politika maalesef ki var demişlerdi.

Beni beğenmemiş adamlar demek ki. Halbuki sarışın falanım. Ya da kumral. TÜRKEHİÇBENZEMİYOMKIZLARBUAVRUPALIDİYODU
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...