Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3d konusu ile ilgilenenlere


falconhoodcentury

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim de;

şimdi 3d modelleme için makine toplamayı düşünüyordum ama sonra aklıma şu geldi, bir yerde bu render işini bulut üserinden yapaiblir miyim?

autodeskin çözümleirne baktım ama anlamadım açıkcası eheh

var mı böyle bir şey? hani hesap tablosu sunum vs google docs üzerinden hallediyorum da aynısını 3D modelleme ve tarasım için yapaibliyor muyum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha değil,
kullanacağın programa göre sistem gereksinimleri değişiyor aslında.

sketch up için 8ram yeterken 3ds max için 16 şart mesela.
ki render kısmında ikisi içinde 5820k gibi 12 çekridek işe yarıyor vray açısından konuşuyorum.

bunun dışında lumion benzeri programlar gtx kartlarda daha yüksek performans veriyor viewport kısmında ama 3ds max için quadro kartlar.tabi fiyat farkı yine gtxlere heh dedirtiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tasarımla render çok farklı şeyler. ortalama bir bilgisayarla tasarım rahatlıkla yaparsın. hatta tek kare resim, sahne renderını da saniyeler içinde alırsın. render dediğin olay animasyon yani saniyede yaklaşık 30 fps ve dakikalarca süren videolar için uzun sürüyor. bir framei yani bi capsi diyelim 1 saniyede renderlasan ve 30 fps video yapıyorsan, videonun saniyesini 30 saniyede renderlarsın. 5 dakikalık video için 2,5 saat eder.

burada sahnedeki toplam poligon miktarı, kullandığın texture sayısı, türü/ boyutu, yansıma parlama gibi shaderların her karede hesaplanması işi ne kadar süreceğini belirleyen.

yani animasyon film yapacaksan ve içinde çok gerçekçi detaylı modeller ve ağır hesap gerektiren kaliteli efektler, yansımalar, parlamalar, fizik olayları vs. olacaksa bu işi render farma yaptırmak zorunda kalabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...