Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 warimathras said: @black-ice ilkokula giden bir çocuğa 3 bilinmeyenli logaritmalı denklem çözdürmeye kalkarsan ne olursa din konusunda belli bir olgunluğa ulaşmamış yada takva sahibi olmayan bir insanın dini konuları irdelemesi yada tartışmaya kalkması aynı sonucu verir. önce teslimiyet gerekir ki bu senin düşünce yapının tam tersi. Ben bilmem ben anlamam beyim bilir benim aklım basmaz allahı anlamaya diye diye zaten diğer insanları allah gibi görmeye başlanıyor zaten, benim kafam basmaz ben anlayamam onun yaptığını kesin iyi bişey yapıyordur niye kötü bişey yapsın ki aa diye diye. Hayır abi uğraş dur anla, bi zararı yok gerçekten, erimiyor beyin, söz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Jaegerjaquez said: doğaya baktım ve artık müslüman oldum teşekkürler saz arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 warimathras said: @black-ice ilkokula giden bir çocuğa 3 bilinmeyenli logaritmalı denklem çözdürmeye kalkarsan ne olursa din konusunda belli bir olgunluğa ulaşmamış yada takva sahibi olmayan bir insanın dini konuları irdelemesi yada tartışmaya kalkması aynı sonucu verir. önce teslimiyet gerekir ki bu senin düşünce yapının tam tersi. sen istiyorsun ki Allah gökten insin kur'an-ı kerimi eline tutuşturup buna inanacaksın yoksa yakarım cehennemde cayır cayır demesini bekliyorsun. ama Allah'ın varlığı ve bizi dünyaya yollama amacının kesin olduğunu anlaman için doğaya bakman yeterli tabi inanıp inanmamak yine de sana kalmış. bunlar derin theolojik tartışmalar, insanlara bunlarla giderseniz daha fazla ateist yaratmaktan başka bir şey yapmasınız. bence ilk önce kuranın iniş sırasına göre 5 suresinde dediği gibi düzgün ammeleri insanların ruhuna ve kalbine sokmalıyız (ek, not: ilkokul kahve seviyesinde olduğumu unutmuşum pardon-daha açıkça insanlara bu şekilde yaklaşılmalı), bundan sonra teslim olması ve olmaması zaten kişi ile tanrı arasında olan bir durum olduğu için bizim veya bir başkasının buna karışması olmaz... ama kişinin amellerinin doğru olması bütün toplumu ilgilendirir, bir çok hadis vardır ki, peygamber, kişilerin kıldıkları namaza değil kamu hakkına veya vb. suçlarına göre hüküm vermiştir, hz ali ve muaviyenin tartışmalarının temelinde de bunlar vardır önce teslimiyet değil işin özünü anlama, sonra teslimiyet isterse, zira o bizi alakadar eden bir konu değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 kuran iyi de muhammed ayetleri işi bozuyor ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Bence hiç kimse hiç kimsenin bir yerine bir şey sokmamalı, herkes doğru bildiği şekilde yaşayıp gitmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Jaegerjaquez said: doğaya baktım ve artık müslüman oldum teşekkürler o zaman haydi hep beraber Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 ben de bi piknige falan ciksam doga gorsem de dogru yolu bulsam artik. camdan bakarak olmuyo sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 türkçesi yok mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Birader o imzayla o mesaj hiç gitmiyor ama, haberin olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 olmaz mı? Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed (a.s) onun kulu ve elçisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 imza daha samimi sfdsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 müslüman dreadlord AHAHAHHAHAAHHA the dark prophet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Asteroth said: Birader o imzayla o mesaj hiç gitmiyor ama, haberin olsun. ragnarök online hatırası o imza. orda bi demon lord vardı onun sözleri bunlar benim değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Oyun ayağına dinden çıkmışın, haberin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 demon king daha bi samimi gibi, o dine nasıl giriyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 tirmikla kovalicak zebaniler obur tarafta haberin yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 biz de sen yazdın sanmıştık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 "Arkadaşlar, gerçek satanizm bu değil." http://file5.ratemyserver.net/mobs/1272.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 monk kasarken bu piç lord kesmişti kaç kere beni sonradan lexli asuraları yemişti ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 hiç değiştirilmeyen ama bugünün gerçek islamını yansıtmayan kuranın da yüzyıllardır aptal toplumların yanlış anlaması olduğu yazıldı mı çünkü kuranda öldür diyorsa mesela çiçek verin demekmiş o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Orada duracaksın birader. http://m.artician.com/pu/CRXZDVSF264YRMCVRYGK4XJT25TKS4WE.preview.jpeg Bizimkisi hoşgörü dini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 kim diyo warimathras said: olmaz mı? Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed (a.s) onun kulu ve elçisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 arapça olduğuiçinkimse anlamıyomuş ondanmış o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Abi Kuran evrensel dille, her dönemi kapsayacak şekilde yazılmış bir kitap ama Arapça'nın onyüzbinmilyon lehçesi olduğundan farklı anlamlara gelebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2014 ingilizce olsa bunlar olmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar