barbu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Ben de paso okrusuyorum diye gitmiştim. Karaciğerde yağlanma çıkmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 aile hekimine gittim kas gevşetici verdi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Abi eger yanma, agzina eksi su gelme vs yoksa gazdan da hayvan gibi agri yapabilir. Hizli yemek yiosan cigneyerek yemeyi dene bol bol. Bi de gaz yapacak yemeklerden biraz uzak dur. Fasulye bulgur vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karaktersiz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 yanma oluyo rennie diye bi tablet var onu tasiyorum yanımda hep iyi geliyor baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Gastroözefageal reflü hastalığında, halk arasında iman tahtası diye adlandırılan sternum kemiğinin tam arkasında, yani retrosternal bölgede yanma hissi olur. Ağrıyla karıştırılır, hasta da çoğu zaman derdini bu şekilde anlatmakta güçlük çekebilir. Yatağa uzandığında, veya öne doğru eğildiğinde ayakkabılarını bağlarken; yani midenin içeriğini oluşturan gastik asiti yerçekimi kuvvetinden kurtarıp yemek boruna doğru akıttığın zaman yanma hissi güçlenir. Hastalığın ilerleyen dönemlerinde yanma hissi boyun bölgesine kadar çıkar, farink yani boğaz bölgesinde asit sıvısının yarattığı tahriş yüzünden, balgamın eşlik etmediği yani kuru tipte öksürük başlar. Tedavisinde Pantoprazol, Lansoprazol, Omeprazol gibi proton pompa inhibitörleri ve mide koruyucu ilaçlar (Gaviscon, Rennie, Talcid) kullanırız. Bu ilaçların kullanımında şikayetlerin gerilemesi reflü tanısında kesinliğe yaklaştırır. Endoskopi altında standart tanı koydurucu yöntemlerden, ama sevimsiz bir işlem. Hastalar epey zorlanır bunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Kimse safra kesesi taşı dememiş. Saçma gaz ağrısı, reflü yanması, sırta göğüse vuran ağrım vardı. Dayanılmaz ağrılar sonunda gecenin bir yarısı acile gittim. Sabahı ameliyat oldum. Safra kesemde taş varmış. Yolu tıkayıp safra biriktiriyormuş. Aldılar safrayı. Şimdi ne reflü, ne mide ne de sırt ağrısı kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 kefir iç bol bol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 hala ağrı var ya eve gelirken mola verdim 2 kez.. doğru düzgün bi doktora gidicem bi ara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Direk acile gitsen daha iyi değil mi? ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 bi talcid, rennie falan iç iyi gelir şimdilik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 kas gevşetici hap vermişti tırışka doktor onu aldım demin wastyrx said: Direk acile gitsen daha iyi değil mi? ^_^ first rule of the fight club is: you do not go to the acil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 ultrasonda bi safra kesene baktir. ve evet acile git. Sağlık sigortan varsa özele git. 2-3 yildir mide agrisi icin hastaneye gittiğimde iğne yapıp yolladılar. Bi tanesi de ultrasona bakayim demedi. Bi ameliyat ile kurtuldum her bi şeyden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 pontipati said: kas gevşetici hap vermişti tırışka doktor onu aldım demin wastyrx said: Direk acile gitsen daha iyi değil mi? ^_^ first rule of the fight club is: you do not go to the acil Şu mantık bi bizim Türklerde var galiba ya. Yabancı arkadaşlarımdan hiç biri bize bişi olmaz yea demiyor yeminle O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 bogazi agriyo diye gidip bacagi kesilen olmadigindandir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2014 ya da ameliyatta yanlış böbreği almadıkları için de olabilir. yanlış iğneyle sakat da kalmamış olabilir ameliyatta içinde neşter unutulmamış da olabilir. ne bileyim, hastabakıcı tarafından azar da işitmemişlerdir belki de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Reflu'su olanlara yataklarina egim vererek bas tarafini kaldirmayi siddetle oneriyorum. Iki battaniye, yastik koydum yatagin altina hayatim degisti yemin ediyorum. Bi de gaviscon'un tadi cok kotu abi Rennie surup/tablet veya talcid tablet tavsiye edilir. Allah'tan baya topladi pek rahatsizlik vermiyor artik bol bol kahve, kola icmeme ragmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 protonex inanılmaz çözüyor reflüyü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Ben bir donem lansor kullandiydim da Protonex'e hic bakmadim. Bi deneyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Ömrümün 15de 1i hastanede geçti kimse götümde başımda bişi unutmadı bi yerime de bişi olmadı ama neyse ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 ShadowFax said: Kimse safra kesesi taşı dememiş. Saçma gaz ağrısı, reflü yanması, sırta göğüse vuran ağrım vardı. Dayanılmaz ağrılar sonunda gecenin bir yarısı acile gittim. Sabahı ameliyat oldum. Safra kesemde taş varmış. Yolu tıkayıp safra biriktiriyormuş. Aldılar safrayı. Şimdi ne reflü, ne mide ne de sırt ağrısı kaldı. Şunu demeye gelmiştim. Safra kesesi ağrısı sağda oluyor gerçi ama yinede belirtiler safra kesesini de işaret ediyor. Özellikle çok yağlı yiyince oluyorsa ihmal etme safra taşı olasılığını. Siroza kadar yolu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Bright said: Reflu'su olanlara yataklarina egim vererek bas tarafini kaldirmayi siddetle oneriyorum. Iki battaniye, yastik koydum yatagin altina hayatim degisti yemin ediyorum. Bi de gaviscon'un tadi cok kotu abi Rennie surup/tablet veya talcid tablet tavsiye edilir. Allah'tan baya topladi pek rahatsizlik vermiyor artik bol bol kahve, kola icmeme ragmen. Valla oturma ile yayılma arası bi şekilde uyudum bugün. Teşekkür ederim beyler mesajlarınız için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 çare lansor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 nexium daha süper. ama biraz daha ileri seviye bir ilaç sanırım. bana sabah akşam vermişti. bir süre düzenli kullandım. bayaa baya geçti şikayetlerim. şimdi pek takmıyorum gene hafiften başlıyor gibi. düzeltmem lazım. gerçi hayatının düzende olması da çok önemli. bok gibi şu sıralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 benim de bok gibi gibi oh hafiften bi yanma başladı oh http://galeri12.uludagsozluk.com/538/esrar_585425.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Bu PPI (Proton Pompasi Inhibitoru)'lerin 3'u de ayni seyi yapiyor anladigim (Lansor-Nexium-Protonex). Bi doktor olsa da aradaki farki aciklasa (gerci yan etkilerde cok ekstrem bisi de yok). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar