Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

göğüste ağrı - reflü olan patiler

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Gastroözefageal reflü hastalığında, halk arasında iman tahtası diye adlandırılan sternum kemiğinin tam arkasında, yani retrosternal bölgede yanma hissi olur. Ağrıyla karıştırılır, hasta da çoğu zaman derdini bu şekilde anlatmakta güçlük çekebilir.

Yatağa uzandığında, veya öne doğru eğildiğinde ayakkabılarını bağlarken; yani midenin içeriğini oluşturan gastik asiti yerçekimi kuvvetinden kurtarıp yemek boruna doğru akıttığın zaman yanma hissi güçlenir.

Hastalığın ilerleyen dönemlerinde yanma hissi boyun bölgesine kadar çıkar, farink yani boğaz bölgesinde asit sıvısının yarattığı tahriş yüzünden, balgamın eşlik etmediği yani kuru tipte öksürük başlar.

Tedavisinde Pantoprazol, Lansoprazol, Omeprazol gibi proton pompa inhibitörleri ve mide koruyucu ilaçlar (Gaviscon, Rennie, Talcid) kullanırız. Bu ilaçların kullanımında şikayetlerin gerilemesi reflü tanısında kesinliğe yaklaştırır.

Endoskopi altında standart tanı koydurucu yöntemlerden, ama sevimsiz bir işlem. Hastalar epey zorlanır bunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse safra kesesi taşı dememiş.

Saçma gaz ağrısı, reflü yanması, sırta göğüse vuran ağrım vardı. Dayanılmaz ağrılar sonunda gecenin bir yarısı acile gittim. Sabahı ameliyat oldum. Safra kesemde taş varmış. Yolu tıkayıp safra biriktiriyormuş. Aldılar safrayı.

Şimdi ne reflü, ne mide ne de sırt ağrısı kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

kas gevşetici hap vermişti tırışka doktor onu aldım demin
wastyrx said:

Direk acile gitsen daha iyi değil mi? ^_^

first rule of the fight club is: you do not go to the acil

Şu mantık bi bizim Türklerde var galiba ya. Yabancı arkadaşlarımdan hiç biri bize bişi olmaz yea demiyor yeminle O_o
Sosyal ağlarda paylaş

Reflu'su olanlara yataklarina egim vererek bas tarafini kaldirmayi siddetle oneriyorum. Iki battaniye, yastik koydum yatagin altina hayatim degisti yemin ediyorum.

Bi de gaviscon'un tadi cok kotu abi Rennie surup/tablet veya talcid tablet tavsiye edilir.

Allah'tan baya topladi pek rahatsizlik vermiyor artik bol bol kahve, kola icmeme ragmen.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

Kimse safra kesesi taşı dememiş.

Saçma gaz ağrısı, reflü yanması, sırta göğüse vuran ağrım vardı. Dayanılmaz ağrılar sonunda gecenin bir yarısı acile gittim. Sabahı ameliyat oldum. Safra kesemde taş varmış. Yolu tıkayıp safra biriktiriyormuş. Aldılar safrayı.

Şimdi ne reflü, ne mide ne de sırt ağrısı kaldı.

Şunu demeye gelmiştim. Safra kesesi ağrısı sağda oluyor gerçi ama yinede belirtiler safra kesesini de işaret ediyor. Özellikle çok yağlı yiyince oluyorsa ihmal etme safra taşı olasılığını. Siroza kadar yolu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Reflu'su olanlara yataklarina egim vererek bas tarafini kaldirmayi siddetle oneriyorum. Iki battaniye, yastik koydum yatagin altina hayatim degisti yemin ediyorum.

Bi de gaviscon'un tadi cok kotu abi Rennie surup/tablet veya talcid tablet tavsiye edilir.

Allah'tan baya topladi pek rahatsizlik vermiyor artik bol bol kahve, kola icmeme ragmen.

Valla oturma ile yayılma arası bi şekilde uyudum bugün.
Teşekkür ederim beyler mesajlarınız için :)
Sosyal ağlarda paylaş

nexium daha süper. ama biraz daha ileri seviye bir ilaç sanırım.

bana sabah akşam vermişti. bir süre düzenli kullandım. bayaa baya geçti şikayetlerim. şimdi pek takmıyorum gene hafiften başlıyor gibi. düzeltmem lazım.

gerçi hayatının düzende olması da çok önemli. bok gibi şu sıralar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...