Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Sabit konu var ama ona pek yazan yok. Iyice bedenen yaslandigimi hissediyorum, omrumde ilk kez gobek ile tanistim, carpintilarim artti, daha cabuk yorulmaya basladim. Denen tek sey spor yap. Yuruyus yapayim diyorum. Nasil oluyor bu? Nereden ogrenebilirim dogru seklini. Ellerimi cebime atip, kulagima sesli kitap takip, agir agir yurumekle olmuyor sanirim? Yani pozisyon, tempo, kontrol filan, nereden en dogru sekilde ogrenebilirim onlari? Mesefa bir de. Ankara'da Kosk'un tam karsisinda oturuyorum. Sabah degilde, geceleri cikip Kosk'un etrafinda bir tur atmak istiyorum. Toplam 5 km, ceyregi inis, ceyregi cikis, yarisi duzumsu. Yokuslardan birinin tam ortasindayim ben de, en son inisi yapsam daha dogru olur sanirim? 5 km yeterli mi bir de? Hergun mu yapmak dogru, iki gunde bir mi yapilmali? Sabah daha mi dogru olur? Hemen yurudukten sonra bir dus ve ardinda uyku diyorum ben. Noob'um yani, yok gosterim. Tek anladigim eski dagcilik gunlerimden dolayi nasil bir ayakkabi almam gerektigi ama egzersiz olarak yurumek hakkinda pek bilgim yok. Su ayakkabiyi kullanacagim bu arada, normal gunluk ayakkabim da bu (seri inanilmaz rahat geliyor): http://www.merrell.com/US/en-US/Product.mvc.aspx/33550M/82419/Mens/Barefoot-Run-Bare-Access-3 Bir de yavas yavas kosmaya mi gecmeli?
moriarty Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 önce bi bacak ileri sonra diğeri.
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 http://static.fjcdn.com/large/pictures/a8/ed/a8ed8f_3973679.jpg
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=oBgB_cqDiXs
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 tatava yapmaya gerek yok. tempolu yürüyüş yap 1 aya verim alırsın. 20 dklık yürüyüş sonrasında vücudun ısınıyor ve ufaktan ter atmaya da başladıysan o yürüyüş işe yarıyor demektir. haydi kolay gelsin.
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Kaede said: http://static.fjcdn.com/large/pictures/a8/ed/a8ed8f_3973679.jpg bunu denemiştim ben geberiyodum zaten lilly best girl
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Rahat bi ayakkabı al sonra çık evden ilk başta zor zorlanmayacak süre yürü. Hız önemli değil zamanla arttırırsın. Önemli olan ilk günden zorlanıp sıkılmamak. KEsinlikle müzik dinle yoksa bayar, eğerki koşu bandıyla yapıcaksan başlarda 20 dakikalık dizi sonra 40 dakikalık dizilerini hazırla zaman hızlı geçer. Bol bol su iç.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 2 günde 1 15km koşuyorum mutluyum koşmadığım günlerde bisiklete abanıyorum. ben de hayatımda ilk defa bu kadar genç hissediyorum kendimi valla :) haftasonu polatlı'ya gitcem bir terslik olmazsa
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 fazla karmaşıklaştırmaya çalışıyosun ama altı üstü yürümekten bahsediyoruz. çık yürü her gün. 15-20dk ile başlayıp yavaş yavaş artır. tempoyu yükselt istersen. yaşlı veya sakat olmayan birinin yaptığı tek egzersizin yürüme olması bana garip geliyo ama en azından doğru bi adım atmışsın
neutrino Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 GERGE said: Sabit konu var ama ona pek yazan yok. Iyice bedenen yaslandigimi hissediyorum, omrumde ilk kez gobek ile tanistim, carpintilarim artti, daha cabuk yorulmaya basladim. Denen tek sey spor yap. Yuruyus yapayim diyorum. Nasil oluyor bu? Nereden ogrenebilirim dogru seklini. Ellerimi cebime atip, kulagima sesli kitap takip, agir agir yurumekle olmuyor sanirim? Yani pozisyon, tempo, kontrol filan, nereden en dogru sekilde ogrenebilirim onlari? Mesefa bir de. Ankara'da Kosk'un tam karsisinda oturuyorum. Sabah degilde, geceleri cikip Kosk'un etrafinda bir tur atmak istiyorum. Toplam 5 km, ceyregi inis, ceyregi cikis, yarisi duzumsu. Yokuslardan birinin tam ortasindayim ben de, en son inisi yapsam daha dogru olur sanirim? 5 km yeterli mi bir de? Hergun mu yapmak dogru, iki gunde bir mi yapilmali? Sabah daha mi dogru olur? Hemen yurudukten sonra bir dus ve ardinda uyku diyorum ben. Noob'um yani, yok gosterim. Tek anladigim eski dagcilik gunlerimden dolayi nasil bir ayakkabi almam gerektigi ama egzersiz olarak yurumek hakkinda pek bilgim yok. Su ayakkabiyi kullanacagim bu arada, normal gunluk ayakkabim da bu (seri inanilmaz rahat geliyor): http://www.merrell.com/US/en-US/Product.mvc.aspx/33550M/82419/Mens/Barefoot-Run-Bare-Access-3 Bir de yavas yavas kosmaya mi gecmeli? ben de o civarda oturuyorum gerge, bi türlü götümü kaldırıp koşmaya-yürümeye alıştıramadım kendimi. Şu uygulama güzel ama bak, motivasyon-eğlence bakımından sesli kitaptan daha verimli olabilir; https://itunes.apple.com/us/app/zombies-run!/id503519713?mt=8
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Koşmak dizleri zorlayabilir o yüzden tempolu yürümek ilerleyen yaşlarda (35+) daha sağlıklı.
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 moriarty said: önce bi bacak ileri sonra diğeri. http://i.imgur.com/Aox369n.gif
Murray Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Sigara iciyor musun ? Gunlerin hareketsiz mi geciyor ? Spor yapmiyor musun ? ( body sayilmaz ) Sigara akcigerin performansini %30 dusurur ve yorgunluga sebebiyet verir. Sigara iciyorsan tek sebebi budur yasadiklarinin. Gunlerin hareketsiz geciyorsa cik disari parklarda ilk haftalar yuru sonra kademeleli olarak arttirarak kos.
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Ben de ayni sorunun kosmalisini soruyorum. hangi zamanlarda kosmaliyim, kac km ve nasil bir tempoda.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 GERGE said: Sabit konu var ama ona pek yazan yok. Iyice bedenen yaslandigimi hissediyorum, omrumde ilk kez gobek ile tanistim, carpintilarim artti, daha cabuk yorulmaya basladim. Denen tek sey spor yap. Yuruyus yapayim diyorum. Nasil oluyor bu? Nereden ogrenebilirim dogru seklini. Ellerimi cebime atip, kulagima sesli kitap takip, agir agir yurumekle olmuyor sanirim? Yani pozisyon, tempo, kontrol filan, nereden en dogru sekilde ogrenebilirim onlari? Mesefa bir de. Ankara'da Kosk'un tam karsisinda oturuyorum. Sabah degilde, geceleri cikip Kosk'un etrafinda bir tur atmak istiyorum. Toplam 5 km, ceyregi inis, ceyregi cikis, yarisi duzumsu. Yokuslardan birinin tam ortasindayim ben de, en son inisi yapsam daha dogru olur sanirim? 5 km yeterli mi bir de? Hergun mu yapmak dogru, iki gunde bir mi yapilmali? Sabah daha mi dogru olur? Hemen yurudukten sonra bir dus ve ardinda uyku diyorum ben. Noob'um yani, yok gosterim. Tek anladigim eski dagcilik gunlerimden dolayi nasil bir ayakkabi almam gerektigi ama egzersiz olarak yurumek hakkinda pek bilgim yok. Su ayakkabiyi kullanacagim bu arada, normal gunluk ayakkabim da bu (seri inanilmaz rahat geliyor): http://www.merrell.com/US/en-US/Product.mvc.aspx/33550M/82419/Mens/Barefoot-Run-Bare-Access-3 Bir de yavas yavas kosmaya mi gecmeli? bizim grup aynı dertlerden muzdarip. Ben hariç hepsi düzenli şekilde yürüyor. Önemli olan belli bir tempo tutturup o tempoa göre yürümen. Mümkün olduğu kadar askerdeki hızlı yürüyüş temposu ya da 3 veya 5 km teçhizatsız koşu temposu. Ayrıca diğer söylediklerin aynen ok. Kulakta temponu korumana yardımcı olacak bir müzik. 5 km parkur çok iyi ve bence tamamını kullan. Arkadaşlardan birisi 5 km ile başladı 3 ay önce ve şimdi günde 10 kmden az koşmuyor. Kendisini kesinlikle çok iyi hissediyor. Bariz şekilde kg verdi.(10 kg) ve kesinlikle eskisi gibi senin de bahsettiğin çarpıntı vs olmuyor. Yürümek-koşmak harbiden bu işin temeli. Spor salonlarında falan kg vermek için takılmaya gerek yok. Bir de abur cuburu keseceksin. İçkiyi beceriyorsan keseceksin, yoksa da haftada 1 gün kendini ödüllendireceksin ama deli gibi içmeyeceksin.
KehKeh Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 bünyene göre kendin ayarlayacaksın çık bir hafta dene bulursun.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 ben haftada 4-5 kez 30dk koşuyorum ilk zamanlar 3dk koş 2dk yürüme şeklindeydi 4.2km ye tekabul ediyordu 30dk da 6. haftadayım şimdi 7-8dk koşup 1dk yürüyorum 5.5km ediyor hafif tempoda koşacaksın 8-9 hafta sonra 30dk kesintisiz koşucam 6km gibi
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Aynen bende 3 koşu 2 yürüme ile başladım gittikçe arttırdım. Enson 1 saat koşabiliyordum yaklaşık 9km/h ile ama bayadır devam etmiyorum.
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2014 En doğrusu ne biliyormusun yürüyüş ile ilgili: alacaksın bir arkadaşını muhabbet ede ede yürüyeceksin. Kafanı dinlemek istiyorsanda hiç bir şey almayacaksın yanına. telefonunu sessize al çık 1-2 saat yürü gel. Hatta her gün 1-2 saat yürü.
Öne çıkan mesajlar