Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve ile ilgilenenler icin dumani uzerinde kaynak

Esh

Öne çıkan mesajlar

chrounos said:

calvaria said:

çok güzel bir tema seçmişsiniz, tebrik ederim.

birde şöyle bir hata alıyorum sayfanızda anasayfa yapınca haberiniz olsun.

hata

"Fatal error: Out of memory (allocated 41943040) (tried to allocate 8192 bytes) in /vhosts/kahvecandir.com/http/wp-content/themes/gonzo/header.php on line 1"

Selam, haber verdiğin için sağol. Tekrar deneyip, hala hata alıyosan haber verebilir misin? Sanırım çözdüm.

şuan bir sorun yok, hallolmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kapsül içiyorum genelde iş yerinde, bir sürü farklı marka ve tür aldım. Ama yeni evin yolu üstünde güzel çekirdekler satan bir yer bulmayı becerdim sonunda. French Press'ime geri döneceğim. Aeropress eleştirisi yazın, alsam mı, almasam mı çok ikilemdeyim.

Canım daha kontrollü ve güzel kahve çektiğinde ve üşenmediğimde Frech Press, öyle bir içeyim dediğimde kapsül takılıyorum. French Press 9/10 puan ise kapsül (onlarca deneyip üç favorimi bulduktan sonra) 7/10 puan alır. Aeropress bu ikilemde nasıl bir yer edinir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Esh said:

Eywalla

Hedefimiz nescafe makinasiyla hakiki kahve ictigini zannedenleri kezzapla yok etmek.

Geçen kapsül kolisinin içine iki-üç tane hazır kahve atmışlar bir porsiyonluk, tek porsiyon 1,8 gr. 1,8 gr ile bir kupa nasıl kahve oluyor anlamadım ama? Tadı berbattı ama, iki yudum alabildim ancak. Tchibo'nun hazır kahvesi daha da berbatmış Nescafe'ye göre.

Ankara'daki yerleri de yazın.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamdır Gerge.. Sağolasın. 1-2 içinde hazırlar, haber veririm.

Ben bugüne kadar 2 kez deneme şansı yakaladım. Biri eataly'de diğerini de şaşkınbakkal, kadıköy'de Dripcoffeeist adlı mekanda.

Benim bildiklerim;

Aeropress'in kağıt filtresi bezimsi bir yapıda. Kahve yağlarını geçirmiyo. Demleme süresi de french press'e göre çok daha kısa. Yanlış hatırlamıyosam french'de 3-4 dakika kadar bekleniyor. Aeropress'de 30-45sn arasında.

Aeropress'de her zaman daha hafif aromalar alıyosun. İçimi çok rahat. Düşük kalite veya bayatlamış kahve çekirdekleriyle bile güzel sonuç alınıyo. French'deki gibi tortu da yok.

Demleme skalası diye ilginç bir yazı var blogda. Gruplar halinde çekirdeğin çözünürlüğüne göre yakalanabilecek tatları anlatıyor. Yabancı bir makaleden çevirmiştim. Ona da bakabilirsin. (Yüksek Demli, demsiz kahve başlığı)

Daha fazlasını kendim de araştırıp, siteye eklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

chrounos said:

BonePART said:

Yok ya dağların kralı, çöl tilkisi, petrol prensi pozisyonunu bırakıp plaza faresi oldu.

Sen de huzuru Kozyatağında bir plazaya sığınarak bulmuşsun ama bro :)
Hayırlı olsun

yok olm ben hala dağların efendisiyim
ikitelli olimpiyat şehir felan dolanıyorum
almıyolar beni plazaya 2 3 defa gittim kovdular genel merkezden
sahaların adamısın sen sığamnassın gravat takıma dediler
bi su damacanası yanında muhabbet ettirmediler
yada yangın merdiveninde sigara içirmediler
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

off tam bir elit yuvasi, yan siteye yerlesip molotof aticam.

adamin hem oteli var, hem internet girisimcisi, zenginler daha da zengin oluyo hep.

para parayı çekio abi. sonra evrene mesaj yollama olayı tırıvırı diosunuz.

adam cs:go da case açıo pıçak düşüo 400 usd. bize düşeni yazmıştım önceden :|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...