Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OS X Yosemite (10.10)

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

• 3 ay sonra ...
Uzun sure yosemitede debelendikten sonra tekrar maverickse dondum.Safari inanilmaz bugli, bir sekilde trayde bile dursa sistemi inanilmaz bir sekilde yavaslatiyo.Aktif olarak osx kullanmaya basladigimdan beri safari kullaniyodum ama gecen hafta bi firefox u deniyim dedim, denemez olaydim.Inanilmaz bir overall performans artisi gerceklesti.Defaultta safari kullananlara duyrulur.Firefox yada chrome a gecin kafaniz rahat etsin.

En son son phpstorm, firefox, photoshop, spotify acikken sistem kendi kendine kapandi.linuxdeki kernel panic, windowsdaki mavi ekran gibi.O dakka itibariyla clean install maverickse gectim.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok yeri degil de hazir clean install denmisken sorayim.

Diyelimki time machine yedeklerim var gunluk saatlik. Sonra clean install yaptim. Bu yedeklerden sadece dosyalarimi al diyebiliyo muyum ? Bu yedekler aslinda senin dediginde ariza cikariyo mu osx ?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Diyelimki time machine yedeklerim var gunluk saatlik. Sonra clean install yaptim. Bu yedeklerden sadece dosyalarimi al diyebiliyo muyum ? Bu yedekler aslinda senin dediginde ariza cikariyo mu osx ?

Clean installdan sonra time machine eski kayitlari gormuyor diye biliyorum.Gecen bir arkadasta denedik.Adobedan 1 gb, dropboxdan 100gb verisi var.Yedek almamis o da time machine e guvenip.Clean installdan sonra time machine gormedi eski sistemin yedeklerini demisti.Yosemiteden yosemiteye bu arada yaptigi is.Ama belki bi noktayi gozden kacirdi.Belki baska bi problem vardi.

Senin sonucunu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Benim Yosemite arada sırada bug çıkartıyordu, ben de bıktım sonunda. Eski versiyona dönmüyorum ama, clean install atacağım bir. Güncelleme yapmak hataydı sanırım.

Bunu genius barda çocuk söledi bana clean yap update yapınca yosmite yavaş çalışıyor diye, bende clean yosmite kurdum biraz rahatladı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim hatamm abi, yıllardır Linux kullanıyorum, bir kere distro update olayının düzgün çalıştığını görmedim. Windows ile de düzgün çalıştığını görmedim. OS X ile niye çalışsın ki? Yine de en iyi yapan OS X, öyle sistem kıran bug yok.

di said:

Migration assistant var, onunla alabiliyor olman lazım ama denemedim hiç. USB bellek uçtu uçalı Tİme Machine yedeğim yok. Aklıma getirdiğin iyi oldu ama, yeni HDD alayım harici disk kutuma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kullandıkça bir sürü küçük sorun çıkıyor abi. Ayarlar filan karışıyor. Gördüğüm en büyük bug ama TV'ye bağlayamamam oldu, geçen hafta da iCloud çökünce yeter dedim.

Temiz yükle bence vaktin olduğu ilk anda.
Sosyal ağlarda paylaş

Time Machine yedeğinden dosyaları gayet tek tek alabilirsiniz. Defalarca clean install yaptım ve 2012 yılı dosyalarıma bile ulaşıyorum..

Time Machine içerisindeki klasöre girip cihazınızı double klickle seçince masa üstünde "Time Machine Backups" mount oluyor. İçine girip tarih-tarih irdeleyebilir ve dosyalarınızı alabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Denmis ama yaziyim yinede, migration assistant ile aliniyor yedekler. Ben hep öyle yaptimdi yukseltip migration assistant uzerinden alarak. Azönce bende yosemite'a gectim buarada. Hackintosh ile ilk defa ugrasmadan, sifirlamadan, bastan sistem kurmadan 15dk'da yosemite install caktim. Hersey oldugu gibi birebir ayni calisiyo suan butun ayarlarla birlikte
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Sonunda ben de geçtim Mac'e, iş bilgisayarı olarak.

Bu kadar senedir bu işin içinde olup da Retina ekranı bir tek iPAD de kullanmış olmak ne salakçaymış.

Gerçi işten en üst Macbook 'u verince adamlar oyun falan da oynadım. Tadından yenmiyor OSX gerçekten.

Alet genel olarak ne başarılıymış meğersem.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Sonunda ben de geçtim Mac'e, iş bilgisayarı olarak.

Bu kadar senedir bu işin içinde olup da Retina ekranı bir tek iPAD de kullanmış olmak ne salakçaymış.

Gerçi işten en üst Macbook 'u verince adamlar oyun falan da oynadım. Tadından yenmiyor OSX gerçekten.

Alet genel olarak ne başarılıymış meğersem.

Al o zaman bu da hosgeldin hediyesi. =)

https://truesecdev.wordpress.com/2015/04/09/hidden-backdoor-api-to-root-privileges-in-apple-os-x/
Sosyal ağlarda paylaş

pulkas said:

di said:

Clean installdan sonra time machine eski kayitlari gormuyor diye biliyorum.Gecen bir arkadasta denedik.Adobedan 1 gb, dropboxdan 100gb verisi var.Yedek almamis o da time machine e guvenip.Clean installdan sonra time machine gormedi eski sistemin yedeklerini demisti.Yosemiteden yosemiteye bu arada yaptigi is.Ama belki bi noktayi gozden kacirdi.Belki baska bi problem vardi.

Senin sonucunu merak ediyorum.

yanlış abi. clean install'ı falan geç, başka mac'e taksan bile o time machine'daki verilere şifreyi girdiğin sürece ulaşabiliyorsun. klasör klasör, dosya dosya, gün gün yedekler var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...