Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ronda Rousey


sostizm

Öne çıkan mesajlar

MMA/UFC/TUF takip eden var mı bilmiyorum ama dövüş tarihine geçecek bir atlet - üstelik bir kadın sporcu YAKIYOR. Adı Ronda Rousey.
http://www.ufc.com/fighter/Ronda-Rousey

Kaç yıldır bu konuda bir başlık açayım diyordum ama genel UFC mi açayım TUF mu konuşsak karar verememiştim şimdi tanımayanlara Ronda ROUSEY'i biraz anlatmaya karar verdim.

http://mmainsider.net/wp-content/uploads/2013/06/RondaRousey.jpg

ARMBAR ustası. Ama öyle böyle değil en olmayan pozisyonda bile kolunu eline veriyor rakibinin.
http://stream1.gifsoup.com/view6/3238066/ronda-rousey-sick-armbar-o.gif

Kökeni judo. 2004 Atina olimpiyatlarında olimpik sporcu olmuş, gençler judo dünya şampiyonu olmuş, küçük yaşlarından başlayan bir sıkı antrenman düzeni var.

Ondan sonra MMA kriyeri başlıyor. stand-up strike yönü zayıf olduğu için yıllarca bu yönde eğitiliyor ama onu efsane olmaya götüren özelliği judo kökenlerine dayanıyor ve maçları stand-up defense ve sonunda submission (Armbar submission) ile bitiriyor.

Mesela burada rakibi submit etmiyor (üç kere yere vere rakibine tıklama) ama attığı çığlık ve kolun aldığı şekil sebebiyle hakem bitiriyor. Zaten Ronda hakeme söylemiş "Stop or I'll rip it" demiş.

https://www.youtube.com/watch?v=zo4hyi7rssw

Efsane olmaya giden yol Mesha Tate ile olan rekabeti(http://www.ufc.com/fighter/Miesha-Tate).

Namalup Ronda versus Tate, herkesin favorisi gene de Tate idi bu maçta. Ronda sadece submission zaferleri kazanıyor, Tate hayatında hiç submit edilememiş, çok güçlü take down defensi ve çok güçlü bir sağ overhead punch'ı var (türkçesi ne bunun? yukardan gardın üstünden aşağı doğru inen yumruk?) ronda tek yönlü tate her yönden kuvvetli görülüyordu. Ama armbar biliyor bu kız, hem de iyi biliyor.

Tate gene tapout olmuyor(üç kere tık tık yapmıyor), çektiği tarifsiz acıya rağmen pes etmiyor ve Ronda hem dirsekten hem de omuzdan kolu çıkartıp birkaç bağı sakatlıyor.

Bunu fırsat bilen Dana White TUF 18. sezonda bu ikisini trainer olarak karşı karşıya getiriyor taring uğruna ve sezon sonu ikisini tekrar karşılaşıyor. Bu sefer BEN de çok emindim Tate o sağı oturtur, armbar defensi de becerir diyordum tate ama Ronda bir kez daha kolunu veriyor eline. Alttaki videoda her iki Tate maçının da özeti var.
https://www.youtube.com/watch?v=uIBoXlbfLi8

Bir not: Tate yaptığı 19 maçın 14'ünü kazanmış ve kariyerinde sadece iki kere submit olmuş, ikisi de Ronda Rousey'e

Eğer TUF 18inci sezonu izlemek isterseniz
http://watchseries.lt/season-18/the_ultimate_fighter


Bu fotoğrafın sorla alakası yok ben de bu yazıyı yazarken ilk kez gördüm. Niye böyle pozlar vermiş ki? Olimpik sporcusun sen kızım.

http://2.bp.blogspot.com/--RvEfRlaFCk/USkOiubQG1I/AAAAAAAAEeE/bJgTQEMh_vg/s1600/espnw_bodyissue_02.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rousey den bahsedeceksen annesi AnnMaria dan bahsetseymişsin keşke. 84 judo şampiyonu kadın. babaları küçükken ölüyor. kızını 6 yaşından itibaren rousey judo salonlarında büyütüyor. sonuç olarak robocop gibi bişey çıkıyor ortaya :). Çok baskı altında büyütüyor rousey i. Halende baskı altında tutuyor. Başarısını durmadan küçümsüyor. interview de rousey söylemişti. beijing 2008 de bronz madalya aldığında rousey, annesini arıyor, sevinçle bronz kazandım anne diyor, annesi bunu tersliyor, neden altın değil diye trip atıyor falan. İnanılmaz baskı altında, hırsla büyütülen biri. ve UFC de manner bakımından en kötü 3 e falan girebilecek bir kişiliği var bu yüzdende.

'The Ultimate Fighter: Team Rousey vs. Team Tate' izleyin, rousey hakkında öğrenmek istedikleriniz varsa. 13 bölüm koçluk yapıyorlar Tate ile birlikte UFC ye yeni katılacaklara.



kocasıyla (aynı zamanda trainerı)birlikte rousey, #1 douchebag in UFC.

bide jon jones, da silva falan tartışın. bu kızımızın bulunduğu ligde adam gibi kadın ufc fighter yok :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Undisclosed said:

Rousey den bahsedeceksen annesi AnnMaria dan bahsetseymişsin keşke.

'The Ultimate Fighter: Team Rousey vs. Team Tate' izleyin, rousey hakkında öğrenmek istedikleriniz varsa. 13 bölüm koçluk yapıyorlar Tate ile birlikte UFC ye yeni katılacaklara.



Yukarda linklerini verdim TUF18'in bir bölümünde AnnMaria gelip çalıştırıyor takımı, çok acayip bir kişilik gerçekten. Ürktüm kadından.


Edit: TUF 18'de Jessamyn Duke var bir de. Yarışmada çok başarılı değil ama çok parlak bir kariyer onu bekliyor

http://www.bluegrassmma.com/wp-content/uploads/2012/10/Jessamyn-Duke-2.jpg

Bir de çok güzel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten UFC kariyeri dediğin 20-25 maç falan değil mi? Dur bi bakayım veteranlara kaç maç yapmışlar.


http://www.ufc.com/fighter/hallOfFame
Eh bazıları bu kadar. Mat Huges falan gibi aşmış tipler de var. Mat TUF'un hemen hemen her bölümünde gelip bir iki bişey öğretir yarışmacılara. Omuzları kullanmayı anlatıyo genelde de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

bu arada bi cok olimpik sporcu soyunuyor
hem güzel para oluyo o donemde hemde işte kadınlık gururu felan cart curt


toggie said:

sostizm hatuna asık olmus gelmis sporcu bahanesiyle baslık acmıs, patideki stalkerlara guvenip belki data mining yaparlar da goremedigim capsleri paylasırlar diye.


Valla ister inan ister inanma, ilk kez paticiğe yazıyı yazarken gördüm kadının çıplak fotoğrafı olduğunu.

The Ultimate Fighter 18. sezonu izleyin, pek öyle aşık olunabilir bir kişilik de değil, anca saygı duyarsın eyvallah falan dersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...