Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Always #LikeAGirl

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Reklam çok saçma olmuş, tabii ki erkek kadından üstün. Kadınlar da bu üstünlüğün farkında ve çiftleşmek için dominant erkekleri arıyorlar. Kadın dediğin koşmaz kavga etmez, yemek yapıp çocuk doğurur. Milyonlarca yıl önce doğrusunu bulduğumuz bi düzen için amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Reklam çok saçma olmuş, tabii ki erkek kadından üstün. Kadınlar da bu üstünlüğün farkında ve çiftleşmek için dominant erkekleri arıyorlar. Kadın dediğin koşmaz kavga etmez, yemek yapıp çocuk doğurur. Milyonlarca yıl önce doğrusunu bulduğumuz bi düzen için amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

amazonlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

amazonlar?

Zeus ve Hades'in sevgilileri. Gerçeklerden yola çıkan bi argüman yok sanırım =/

Tarih ve antropolojiye baktığınızda kadınların (hatta biraz daha genişletip biyolojiye geçelim primat akrabalarımızı da ele alalım) dişilerin rolü belli. Ki dişiler de domine edilmeyi seviyorlar, tavsiyem bu reklamların gazına gelip kadınlarınızın aidiyetini kendilerine vermeyin. Koşa koşa onlara sahip olacak bir erkeğe giderler.
Sosyal ağlarda paylaş

lan ben axedice dalga geçiyor sanmıştım. Meğerse ciddiymiş. Yuh yahu hiç kadının baskın olduğu çift görmedin mi? Kılıbık diye bir sıfat var, birçok ailede kadının sözü geçer.

Hiç de öyle her kadın erkeğinin hizmetçisi olmayı sever, onun sözünden çıkmaz diye bir genelleme yapılamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

kadın görmemişler genellemiş yine prff
Sosyal ağlarda paylaş

hey allam yaleppim.

hit like a girl
throw like a girl
run like girl
fight like a girl

falan gibi tabirler hep fiziksel şeyleri anlatıyor. ve erkekler fiziksel aktivitelerde %99.9 daha iyi kadınlardan. istediğiniz olimpiyat derecesine bakın, hiçbirinde kadınlar daha üstün mü acaba? bakmadım ama 1 tane bile yoktur belki de...

normal yani, bir baba çocuğuna böyle takılabilir veya arkadaş arkadaşa böyle takılabilir. kulağa çirkin gelse de doğruya doğru, kızlar fiziksel aktivitelerde daha kötü.

hemen abartayım durumu hatta: cry like a baby diyince de bebeklere ayıp etmiş oluyor muyuz? :P

bir de neymiş küçük kızlara "like a girl" dedikleri zaman profesyonel stilde koşuyor, gayet düzgün bir atış stili sergiliyor, "like girl demek güçlü demektir" diye cevap veriyor felan. Yav he he...

throw like a girl örneklerini mesela direk gerçek hayatta 100'lerce kez gördüm. kızların neredeyse hiç biri top falan atarken omuzunu kullanmıyor, dirsekten atıyor. bu da leş bir atışa sebebiyet veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

kadınlar 100 metro dünya rekoru florence griffith'e aitmiş 10.49'la.
madem yüzde 99 kadınlardan üstünsün git kır bakalım rekoru.

demagoji yapma. ben kadınların %99'undan üstünüm demedim. sokaktan 1000 erkek ve 1000 kadın çevir, ölç hepsinin ortalamasını, bak bakiim erkekler kaç, kadınlar kaç çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"erkekler kadınlardan hızlı koşar" diye bir önermeyle geliyorsun ben de sana diyeyim sabonis'e söylediğim gibi eğer sen de bir erkeksen 10.49 koşan florence griffith'in derecesini geç o zaman.

eğer önermen bazı erkekler bazı kadınlardan daha hızlı koşar olsaydı belki makul olurdu, sonuçta usain bolt bir erkek ve geri kalan erkek ve kadınlardan daha hızlı koşuyor. ama belki 3 milyar erkek 10.49 koşamaz, o zaman önermen yanlış.

çünkü 1 kadının 3 milyar erkeği geçtiği bir yerde böyle bir önerme çöp olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

tamam, o 1000 kişiye jimnastik hareketleri yaptır, hangisi daha estetik ve esnek hareketler yapacak? bu da bir ölçü, olimpiyatlarda puanlaması var.

e bunda da kadınlar üstün çıktı, ne yapacağız şimdi?

demagojiden çıksan da çok yanlış yerlerden devam ediyorsun. edit: üstteki post'ta hala demagojiye devam etmişsin hll.

saat tutarak elimde fact olan aktiviteler ile "puanlama" yapılan bir aktiviteyi karşılaştırıyorsun. jüri üyelerine bağlı, insan faktörüne bağlı... bilmiyorum açıkçası jimnastikte kadınlar mı daha iyi erkerkler mi, zira bu ikisi karşılaştırılmıyor. karşılaştırılsa bile çok net bir puanlama farkı olmadıkça arada "insan faktörü"ne bağlanabilir olay.

diğer tarafta kronometre var. veya golfte, okçulukta falan fix'lenmiş kıstaslara bağlı puanlama var. kimin daha iyi olduğunu görmek için insan kullanman gerekmiyor, otomatik ortaya çıkıyor.

ben demiyorum ki kadınları ezelim, yerleri mutfak falan filan. sadece şu önceki sayfada yazdığım tabirlerin kullanılması, iddia edilen gibi kötü bir şey değil, çünkü doğru diyorum.

azıcık mantık ile yaklaşın olaylara.

ha daha fazla bişe yazmıcam sana ama istatistikte outlier'ların geneli yansıtmadığını öğrenmen gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

demagojiden çıksan da çok yanlış yerlerden devam ediyorsun. edit: üstteki post'ta hala demagojiye devam etmişsin hll.

sen bence demagojinin ne anlama geldiğini bilmiyorsun.
açık açık söylüyorum 1 kadın 3 milyar erkekten daha hızlı koşabiliyorsa "erkekler kadınlardan daha hızlı koşar" önermesi nasıl doğru olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...