Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kumru Yuvası Taşımak

paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var evden taşınacağım ancak arka balkonda termosifon'un üstüne kumru yuva yapmış, zarar vermeden bir yere taşısam bir şey olur mu ? Muhtemelen daha yavrular çıkmamış,yumurtalar var. Rahatsız da etmek istemedim hayvanı,yani yumurtalara elle dokunsam bir sıkıntı yaratır mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Termosifon'u götüreceğim şimdi yumurtalara dokunmadan kaldırmak riskli yumurtalar kırılır,bende mantık olarak elimle tek tek alıp bir yere koymayı planlıyordum, en kötü o yuvayı beğenmezse yumurtalarını taşır diye. Ancak seagle'ın dediği olay var, o yüzden sordum bir kaç kez daha böyle bir olay olmuştu o zaman vakit vardı yani uçmalarını bekledik yavruların hepsi göçtü ondan sonra yuvayı kaldırdık ama şimdi acelemiz var,kıyamıyorum da. Zaten düdüğü daha önce kurtardım bu bir yere sıkışmıştı ondan sonra güven duydu da yuva yaptı büyük ihtimal fark etmedim de hiç yuva yaptığını.
Sosyal ağlarda paylaş

yuvaya temas etmeden, yuvayı yakın bir yere -anne, babanın görebileceği- taşırsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

bir de yuvanın fotosunu koysaydın keşke. daha iyi fikirler gelebilirdi.

yalnız kumru güvercinle akraba diye biliyorum yani benzer tür o yüzden yumurtalara dokunmak zorunda kaldığında anne-baba dışlamayacaktır yumurtaları. çünkü güvercinlerin yumurtalarıyla oynuyolar yerlerini değiştiriyorlar, sıkıntı olmuyor diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...